Πώς προμηθεύεστε βιβλία;

Μουσα, τα περισσοτερα online βιβλιοπωλεια στελνουν με δωρεαν εξοδα αποστολης την παραγγελια που θα κανεις αν υπερβεις ενα συγκεκριμενο ποσο (συνηθως 60 ευρω). επειδη κι εγω ειμαι απο επαρχια, σου λεω οτι συμφερουν οι αγορες μεσω ιντερνετ, καθως μπορεις να βρεις πολλους καλους τιτλους σε super μειωμενες τιμες (βλ. Πρωτοπορια), ενω στα βιβλιοπωλεια που υπαρχουν στην πολη μου οι τιμες ειναι λιγο τραβηγμενες...

Κι οταν λες επαρχια, σε ποια πολη, εαν επιτρεπεται;
Λίγο δύσκολο να κάνω αγορές πάνω των 60 ευρώ, όχι ότι δεν θέλω φυσικά, αλλά είναι η οικονομική στενότητα ένα θέμα, οπότε το ψάχνω πολύ και κοιτάζω τι με συμφέρει καλύτερα. Μένω Κομοτηνή, απ' ότι βλέπω είμαστε γείτονες, λογικά θα ξέρεις ότι δεν είναι και πολύ ανεπτυγμένη πόλη! Και επειδή το κοιτάζω τώρα για την Πρωτοπορία, έχεις δίκιο, είναι καλό στις τιμές του, βρήκα το βιβλίο που μ' ενδιαφέρει μέχρι και 2,5 ευρώ, βέβαια μ' αυτά και μ' εκείνα θ' ανέβει το ποσό, αλλά θα το δοκιμάσω! :-)

Λίγο δύσκολο να κάνω αγορές πάνω των 60 ευρώ, όχι ότι δεν θέλω φυσικά, αλλά είναι η οικονομική στενότητα ένα θέμα, οπότε το ψάχνω πολύ και κοιτάζω τι με συμφέρει καλύτερα. Μένω Κομοτηνή, απ' ότι βλέπω είμαστε γείτονες, λογικά θα ξέρεις ότι δεν είναι και πολύ ανεπτυγμένη πόλη! Και επειδή το κοιτάζω τώρα για την Πρωτοπορία, έχεις δίκιο, είναι καλό στις τιμές του, βρήκα το βιβλίο που μ' ενδιαφέρει μέχρι και 2,5 ευρώ, βέβαια μ' αυτά και μ' εκείνα θ' ανέβει το ποσό, αλλά θα το δοκιμάσω! :-)
Εχω και γειτονισσα πια εδω! :))

Μπορεις να μαζευεις λεφτα,αν εχεις υπομονη και οταν με το καλο φτασεις στα 60 ευρω, κανεις την παραγγελια σου. Εγω ετσι κανω,καθε 2 μηνες το πολυ παιρνω κατι. :)

Υ.Σ. Τιε τελευταιες μερες μαζευω για τον Σελιν και τον Ντοστογιεβσκι, να δουμε ποτε θα τα παρω. :)))

Κι εγώ προτιμώ τις διαδικτυακές αγορές βιβλίων. Λίγο οι καλύτερες τιμές, λίγο το γεγονός ότι με αγχώνουν οι πωλητές, έχουν σχεδόν πάψει να με βλέπουν τα βιβλιοπωλεία της πόλης μου. Θυμάμαι τις εποχές που δεν διέθετα ακόμη σύνδεση και πήγαινα με σχοινοτενείς λίστες σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία ώστε να περιορίσω τις πολλαπλές επισκέψεις σε μία! Πλέον, εξαίρεση αποτελεί μόνο η Πρωτοπορία για όποτε νιώθω την ανάγκη να απολαύσω την ατμόσφαιρα ενός βιβλιοπωλείου (συνδυασμένη με μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα :) ). Εκεί μπορώ να κοιτάζω με τις ώρες τα βιβλία δίχως τη δυσφορία που μου προξενεί -το οπουδήποτε αλλού αναπόφευκτο- "μπορώ να σας εξυπηρετήσω;" των υπαλλήλων. Από τη στιγμή δε που ανακάλυψα την Πολιτεία και τις αποστομωτικές προσφορές της, παραγγέλνω σχεδόν αποκλειστικά από εκεί, καθώς και από δυο - τρία προσφιλή παλαιοβιβλιοπωλεία για τα δυσεύρετα κι εξαντλημένα (Διαδικτυακά πάντα!!).

Η αλήθεια είναι ότι το μικρόβιο της ανάγνωσης βιβλίων το κόλλησα από την δανειστική βιβλιοθήκη,την οποία σνόμπαρα χωρίς καν να έχω πάει:όχισουλέω: Μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο είχα ξεσηκώσει τα πάντα...Ωραίες εποχές.Για αυτό και πλέον δεν προμηθεύομαι τόσο συχνά από βιβλιοθήκη.Στη συνέχεια χαζοδανείζομαι από έναν φίλο μου.Αλλά ο βασικός προμηθευτής είναι τα Public και ενίοτε η Παιδεία.

Επίσης έχω να δηλώσω πως δεν γουστάρω να δανείζομαι βιβλία :ντροπή: Τα θέλω δικά μου και απλά μετά είναι σαν αποχωρίζομαι κάτι δικό μου,γι'αυτό προτιμώ να αγοράζω :)

Γράφοντας το προηγούμενο κείμενο θυμήθηκα πως μια φορά ο φίλος Αβραάμ Χολμς μού μίλησε για μια ταινία μικρού μήκους με το όνομα Book Junkie που αναφέρεται ακριβώς σ’ αυτό, σ’ έναν κόσμο όπου το βιβλίο είναι απαγορευμένο κι οι εθισμένοι βιβλιομανείς ψάχνουν να βρουν να πάρουν την δόση τους.
Γνωρίζει κανείς άλλος αυτήν την ταινία; Πραγματικά θα ήθελα να την δω.
Η ταινία που αναφέρεσαι Φαροφύλακα πιθανόν να είναι το 24 λέπτο φιλμάκι ιταλικής παραγωγής "Asino che Legge" (1997) που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Pietro Reggiani και προβλήθηκε για πρώτη φορά στο Clermont-Ferrand shorts festival το 1998!

Για ν' απαντήσω τώρα και στην ερώτηση του νήματος, προμηθεύομαι βιβλία αποκλειστικά από βιβλιοπωλεία, άλλοτε με προγραμματισμένη αγορά και άλλοτε απρογραμμάτιστα αν δω κάτι και μου κινήσει το ενδιαφέρον, (ενίοτε όμως ορισμένες φορές τα τελευταία χρόνια και μέσω εφημερίδων)! :)

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Η ταινία που αναφέρεσαι Φαροφύλακα πιθανόν να είναι το 24 λέπτο φιλμάκι ιταλικής παραγωγής "Asino che Legge" (1997) που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Pietro Reggiani και προβλήθηκε για πρώτη φορά στο Clermont-Ferrand shorts festival το 1998!
Μα ναι, έπειτα φρόντισα, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη, και το είδαμε οι ενδιαφερόμενοι.

Παλιά η ανάρτησή μου που είδες. Τώρα αντίστοιχα πράγματα τα οργανώνουμε στην Κινηματογραφική Λέσχη και με παρόμοιο τρόπο, δηλ. σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη, είδαμε, για παράδειγμα, "Το Πατάρι" του Μίνωα Νικολακάκη.

:ναι:

Ενδιαφέρον ... δεν το είχα αντιληφθεί! Πάντως τη συγκεκριμένη ταινία δεν μπόρεσα να την βρώ και διαπιστώνω δυστυχώς πως και στο ανάλογο νήμα οι σύνδεσμοι έχουν "λήξει".
Εν πάσει περιπτώση, οφείλω να σου δώσω τα εύσημα για τις διασυνδέσεις σου. :πάνω:

Όσον αφορά τώρα για την ταινία του Νικολακάκη ... το γνωρίζω φυσικά μέσω της Κινηματογραφικής Λέσχης! :ναι:

Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Εάν υπάρξει ενδιαφέρον για το Asino che Legge, μπορεί να δοκιμάσω να το ξαναοργανώσω, μέσω ΚΛ αυτήν την φορά. :ναι:

Αναβιώνω αυτό το νήμα προκειμένου να εκφράσω μία ανάγκη μου που έγινε έμμονη ιδέα τις τελευταίες μέρες.

Συνηθίζω γενικά, όταν τύχει να βρεθώ στο κέντρο της πόλης και να τελειώσω τις αγγαροδουλειές που μπορεί να έχω, να επιστρέφω σπίτι με τα πόδια και με παρέα μου ένα τσιγάρο. Στο δρόμο της επιστροφής, λοιπόν, απολαμβάνω μέσω παρακάμψεων να χαζεύω βιτρίνες αγαπημένων βιβλιοπωλείων. (Ναι καλά θυμάσαι, είμαι αυτή που είδες να φωτογραφίζει τη βιτρίνα του Σαιξπηρικόν με το κινητό στο ένα χέρι και το τσιγάρο στο στόμα :μαναι: ).

Χάζευε χάζευε λοιπόν, πάντα επιστρέφω σπίτι με σημειωμένα 4-5 βιβλία που πλουτίζουν την ήδη σχοινοτενή μου λίστα.
Και επειδή νέοι είμαστε λεφτά δεν έχουμε,
--> ΡΩΤΩ:
Υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα η δυνατότητα δανεισμού νέων εκδόσεων από τα βιβλιοπωλεία; (με όποιες αυστηρές προϋποθέσεις/ όρους/ τιμές αίματος κλπ)

Λίγο που γκούγκλισα πήρα πίκρα.

Δηλαδή τι πρέπει να πάμε όλοι στο Σαιξπηρ & Κο για να γουστάρουμε;

:τρέχω: :ωραίος:

Για δανεισμό βιβλίων από βιβλιοπωλείο δεν έχω ακούσει ποτέ. Ο Ευριπίδης όμως στο Χαλάνδρι έχει πολύ άνεση για διάβασμα μέσα στο μαγαζί, είτε στο καφέ (που οικονομικά δεν θα συμφέρει λογικά, εκτός και αν τελειώσει κάποιος το βιβλίο με τη μία) είτε σε τραπεζάκια στον 1ο όροφο. Έχω δει αρκετούς να κάθονται εκεί και να διαβάζουν.

Συνήθως αγοράζω βιβλία από το Amazon. Πηγαίνω και σε βιβλιοπωλεία καμιά φορά αλλά πλέον τις περισσότερες φορές προμηθεύομαι Βιβλία από το ίντερνετ.

Από βιβλιοπώλη,χρόνια τώρα τον ίδιο
που παρέχει όχι μόνο τα βιβλία του αλλά και τις γνώσεις του.

δοκίμασα να πάω σε γνωστό πολυκατάστημα μια φορά και μου φάνηκε τόσο αποστειρωμένος ο χώρος,σα νεκροταφείο βιβλίων
μέσα σε νηπιαγωγείο,είχε διάφορα φανταχτερά χρώματα
για να μην πω για την εξυπηρέτηση .. συζήτησα λίγο με την υπάλληλο για το πιο βιβλίο να επιλέξω,
απείχε ένα μέτρο από το να μου πει " πάρτε αυτό το βιβλίο γιατί έχει ωραίο εξώφυλλο"

και φυσικά αποφεύγω τα φθηνά βιβλία μέσω ιντερνετ,τις αγορές μέσω ιντερνετ γενικότερα

Last edited:
Στο τηλέφωνο μιλάμε συνθηματικά:
— Έλα! Είσαι καλά; (έχεις βιβλία; )
— Όχι τόσο! (δεν έχω!)
:μουάχαχα: :μουάχαχα: Σημασία έχει να την ακούς!

Την τελευταία φορά που αγόρασα βιβλία από βιβλιοπωλείο ήταν πριν από ένα χρόνο και δεν βλέπω να ξαναπηγαίνω σύντομα (μετάφραση=τα επόμενα 5 χρόνια). Πρώτον διότι η λίστα μου είναι γεμάτη με εξαντλημένα, δεύτερον η ανάγνωση από κανονικό βιβλίο και στα ελληνικά με κουράζει (:αργκ: ναι, και για μένα είναι απίστευτο) και τρίτον ό,τι δεν είναι εξαντλημένο δεν πρόκειται να μεταφραστεί ποτέ-μα ποτέ-στα ελληνικά. Είναι τόσα πολλά, που κανονικά θα έπρεπε να ξημεροβραδιάζομαι σ'αυτό το νήμα.
Αν πω πως κόβω τα ξενόγλωσσα από το ίντερνετ, θα πιάσω τις προτάσεις της Στιλλ και του Νικόλα και μετά από 6 μήνες ανάγνωσης θα κάθομαι με σταυρωμένα χέρια να κοιτάω τις ροζέτες στα ταβάνια.

Last edited: