Πώς να πούμε "selfie" στα Ελληνικά;

Το είδατε αυτό;
Έτρωγα ήρεμος κι έβλεπα τηλεοπτικό αίμα, έπινα και τα κρασάκια μου (κόκκινα),
καλές ειδήσεις αλλά λίγο αίμα, ήθελα περισσότερη τηλεοπτική βία, βαρεμάρα.

Σέλφι και πάλι σέλφι! Μέσα στα γεγονότα, όχι βλακείες...

Σημ. Δεν το είχα δει. Ήταν, λέει, η λέξη τής χρονιάς 2013.

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
για την σελφι, μπορει να το ψαχνουμε ακομη, ομως.. για τις "ενδομπουτιες", εχει βρεθει αντιστοιχη λεξη στα αγγλικα; :)))

Η υπέροχη θέα που θες να φωτογραφίσεις (συνήθως θάλασσα) με παρέα δεξιά κι αριστερά τα μπούτια σου! :ρ

για την σελφι, μπορει να το ψαχνουμε ακομη, ομως.. για τις "ενδομπουτιες", εχει βρεθει αντιστοιχη λεξη στα αγγλικα; :)))
Xoxo xo
Κοπελάρα πού τα ξέρεις εσύ αυτά;
Παιδιά, θα σας πει η Λορένα, εγώ είχα μείνει μέχρι το κολλητήρι, οι μπουτιές ήταν παλιότερο.
(ήταν και τρελή ατάκα στους παππούδες: τότενες βλέπαμε γάμπα και γινόμασταν ταύροι, αν είχες θράσος άντε μέχρι μπουτιά) χοχο χο

Σημ. Ω χοχο χο @Πωλίνα, αυτό δεν το ήξερα ο ανώμαλος χοχο χο

Σημ.2 Αν είμαι λάθος, ας με διορθώσει κάποιος πάλιουρας:

Μπουτιά: Για να μην έρθει η ανεπιθύμητη διακόρευση, υπήρχε η επαφή του μορίου ανάμεσα σε κλειστά γυναικεία μπούτια, αυτή η πράξη αυνανισμού λεγόταν μπουτιά (η).

Ενδο-μπουτιά: Αυτό που λέει η Πωλίνα (σε σχέση με σέλφι καταστάσεις) - Εντός / μέσα / στα μπούτια (φωτογράφε! τράβα μια φωτογραφία χοχο χο)

Last edited:

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Εγω αναρρωτιεμαι το αλλο. Υπαρχει ορολογια (αγγλικη η ελληνικη) για το "βγαινουμε παρεα και βαζουμε τα ποδια μας σε σειρα γυρω γυρω και φωτογραφιζουμε τα παπουτσια μας και μετα κανουμε tag τα ονοματα μας στο παπουτσι του καθενος";

Εγω αναρρωτιεμαι το αλλο. Υπαρχει ορολογια (αγγλικη η ελληνικη) για το "βγαινουμε παρεα και βαζουμε τα ποδια μας σε σειρα γυρω γυρω και φωτογραφιζουμε τα παπουτσια μας και μετα κανουμε tag τα ονοματα μας στο παπουτσι του καθενος";
Τώρα κάνεις πλάκα, φίλε Αντέρωτα. Αν δεν μπορείς εσύ, μπορώ εγώ που ο "Στρατηγάκης" με έχει φωτογραφία σε σχήμα βλήματος;
Αν το βρει κάποιος, δώρο μία βέσπα.

@Αντέρωτα, κάπως έτσι είναι καλά ή πρέπει όλα τα ονόματα; πώς να το ονομάζαμε όλο αυτό όμως; ποδοφιλοποζεριά; δύσκολο.

Last edited:
Και οπωσδήποτε ρόφημα/καφέ/ποτό πάνω -ας πω- στην κοιλιά!

Tώρα που το σκεφτομαι θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε trianleg απο το τρίγωνο μπουτι-θέα-μπουτι.

Last edited:
Αυτό το σέλφι, αμάν πια. Νομίζουν πως κάτι κάνουν ξέρω γω. Αντί να τους βγάζει κάποιος άλλος φώτο, αυτοφωτογραφίζονται συνήθως έχουν και στόμα πάπιας, αυτό που το πας; Και καλά περνάνε ωραία και είπαν "ας μιμηθώ λίγο την πάπια μωρέ". Κάποια στιγμή πρέπει να ανανεώσουν και το προφίλ τους στο facebook, τι δηλαδή, να έχουν μια άκυρη φώτο; Μετά πως θα γίνει το φλερτ ε; ε;;

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Έλα βρε Λούση, και τι πειράζει αν βγάζουμε τον εαυτό μας αντί να μας βγάζει άλλος; Μικρότερη δόση υποτιθέμενης αυταρέσκειας έχει το δεύτερο; Καλά για το ντακφέις συμφωνώ, περί ορέξεως λένε :)

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Εμενα η πρακτικη του σελφι, μου βγαζει κατι το παιδικο, το να βλεπεις το χερι του εικονιζομενου τεντωμενο, να κανει γκριματσουλα κλπ. Ο ηχος της λεξης σελφι, μου φαινεται εξ ισου παιχνιδιαρικη.

Αν κατι ειναι εκνευριστικο, ειναι η διαδοση της πρακτικης, καθως και της λεξης, αφου ο,τι καινουργιο "μαθαινουμε", το τεντωνουμε σαν σωβρακολαστιχο. :)))

Last edited:
Εμένα δεν μου αρέσει που η σέλφι γίνεται κεντρικό θέμα συζήτησης και όλοι (σαν πρόβατα!) βγαίνουν συνέχεια φωτογραφίες! Μια φωτογραφία είναι, πολύς θόρυβος για το τίποτα. Και το duckface που λένε, επίσης ασήμαντο. Λες και όλοι μας βγαίνουμε σοβαροί στις φωτογραφίες! Ίσα ίσα, βλέποντας τις φωτογραφίες που έχω βγει εγώ με την παρέα μου, το duckface μου φαίνεται πολύ ανάλαφρο αστειάκι! :))))

Έλα βρε Λούση, και τι πειράζει αν βγάζουμε τον εαυτό μας αντί να μας βγάζει άλλος; Μικρότερη δόση υποτιθέμενης αυταρέσκειας έχει το δεύτερο; Καλά για το ντακφέις συμφωνώ, περί ορέξεως λένε :)
Οχι οχι να βγαζουμε αλλωστε και γω δεν παω πισω, δεν βγαζω την ουρα μου απεξω. Μερικες φορες να ναι καλυτερα ετσι, δεν θα χρειαζεται να χαμογελαμε και στον αλλον που μας βγαζει, ουτε να ποζαρουμε λες και ειμαστε μοντελα. Αν ειναι ετσι, βγαλτε σελφι αδερφια μου. :χαχα:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
εμένα μου αρέσει γιατί είναι ποπ και χαρακτηρίζει μια εποχή... αναρωτιέμαι εάν θα έρθει μια εποχή που οι σελφιές θα θεωρούνται ντεμοντέ...

Ήδη έχω πει την λέξη "αυτείκασμα" σε πάνω από 10 άτομα και ούτε ένα δεν κατάλαβε ότι εννοούσα την σέλφη!!!!

Άκυρη Τοστογεύσκυ...:μουάχαχα:

δέν αμφιβάλλω, αγαπητέ νίκολας, ότι δέν θα καταλάβαιναν το ''αυτείκασμα'' ! το είπα άλλωστε και αλλού και το λέω και τώρα, ''η ελληνική είναι μιά ρικνή και αδύναμη γλώσσα, διότι δέν μπορεί να κινήσει τα μέλη της και να δημιουργήσει ορολογία και έννοιες απο τον πλούτο που διαθέτει, ή διότι έχει χάσει την ευελιξία της σε άχρηστους κανόνες''.
αυτό που με ενδιαφέρει, είναι ΕΣΎ ή οι λίγοι μορφωμένοι άνθρωποι του χώρου αυτού να μπορούν να καταλάβουν γιατί το ''αυτείκασμα'' θα μπορούσε με επιτυχία να αποδώσει το 'σέλφι'.
και μιά άλλη ερώτηση : ΠΡΊΝ κάποιος μας εξηγήσει τί θα πεί 'σέλφι', ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΑΜΕ ; το καταλάβαμε, την πρώτη φορά που διαβάσαμε τη λέξη ;