Πώς αρχίζει, πώς τελειώνει

@Ιαβερης έπαιξες πολύ βρόμικο παιχνίδι. Τέτοιο άγχος είχα να νιώσω από τότε που με φώναζαν οι καθηγητές να πω το μάθημα (σκέτη ζημιά είναι τα likes)

Θα βάλω αυτό που μόλις τελείωσα

Τι σου είναι η ζωή, ο Μαουρίσιο Σίλβα, γνωστός και ως το Μ...

...μια εποχή σκληρή που επιβίωνε χωρίς κανέναν λόγο, μόνο και μόνο από αδράνεια.


Αν χρειαστείτε βοήθεια πείτε μου.
(Δεν έχω δει ολόκληρο το νήμα, σε περίπτωση που έχει προταθεί.

αλλά αλήθεια τι δύσκολο παιχνίδι. Ακόμα και αν έχω διαβάσει μερικά βιβλία, ποτέ δεν θα θυμόμουν την πρώτη και τη τελευταία πρόταση. Εξαίρεση ήταν η πρόταση της Καστάλια με το όνομα "Σάσα" και τη κηδεία του συγγραφέα... αλλά επιβεβαιώθηκα αφού το είπε ο Ιαβέρης)
 
Το συγκεκριμένο δεν το ξέρω, ας πει άλλος αν τον ξέρει τον Μαουρίσιο, αλλά θέλω να πω ότι στην πρώτη ανάρτηση υπάρχει λίστα με όσα έχουν παίξει ως τώρα (αν και δεν ξέρω ποιος την ενημερώνει τώρα, είχαμε καιρό να παίξουμε). Για πάμε λοιπόν!
 
Λοιπόν, πάμε....

Κοιμόμασταν στον χώρο που ήταν κάποτε το γυμναστήριο.
--
Υπάρχουν ερωτήσεις;


(Διάβασα το βιβλίο στο πρωτότυπο, οπότε ενδέχεται η επίσημη ελληνική μετάφραση να είναι ελαφρώς διαφορετική)

Εάν θελήσετε βοήθεια κάντε σινιάλο:))))
 
Α ρε @Βιβλιοπόντικας μπελάς που είναι να βρεις κάτι! Δεν το φανταζόμουν.

Ή είναι πολύ προφανή, ή είναι τόσο κοινότυπα, πολλά. Πολύ δύσκολο να επιλέξει κανείς. Επειδή θέλω να δώσω και ένα κλου (αλλά όχι τόσο προφανές) Πάμε λοιπόν:
"Κι όμως περηφανεύομαι για τον εξευτελισμό μου, κι αφού καταδικάστηκα σε αυτό το προνόμιο, σχεδόν απολαμβάνω μια αποκρουστική σωτηρία: είμαι από καταβολής κόσμου, πιστεύω, το μόνο πλάσμα του είδους μας που ναυάγησε σ' ένα εγκαταλελειμμένο πλοίο"
....
"Ξέρεις δα πώς έγραφαν εκείνο τον Αιώνα...Ήταν άνθρωποι χωρίς ψυχή."
 
Να δώσω έξτρα βοήθεια; (Αν και πίστευα ότι όποιος έχει διαβάσει το βιβλίο θα το καταλάβει από την πρώτη φράση). Σύγχρονος συγγραφέας, καθηγητής Πανεπιστημίου, δοκιμιογράφος, φιλόσοφος, κριτικός λογοτεχνίας και μυθιστοριογράφος. Πέθανε το 2016
 
Last edited:
Top