Πόσο συχνά σκέφτεσαι την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία;

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Νομίζω πως ήταν πέρσι που έτρεξε πολύ ένα τρεντ στα σόσιαλ μιντια όπου γυναίκες ρωτούσαν τον άντρα τους (το αγόρι τους κτλ.) : Πόσο συχνά σκέφτεσαι την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, και με έκπληξη διαπίστωναν πως ο άνθρωπός τους έφερνε στο μυαλό του την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία πολύ συχνότερα από ότι θα υπέθεταν.

Όποιος δεν έχει υπόψιν του το τρεντ, μπορεί να δει διάφορα βιντεάκια στο tiktok ταγκαρισμένα με #romanempiretrend

Με είχε εντυπωσιάσει τότε το τρεντ, πρώτον γιατί συνειδητοποιούσα πρώτη φορά πως κι εγώ, φέρνω πολύ συχνά στο μυαλό μου την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, και δεύτερον, πως μοιάζει να είναι αυτό κάτι κοινό ανάμεσα σε μια μεγάλη μερίδα από άντρες.

Μου ήρθε στο μυαλό, γιατί είχα μόλις την εξής στοιχομυθία στο Instagram, με μία φίλη:

φίλη: What r u doing?
εγώ: nothing much now..
watching a video: What Motivated Soldiers to Be the First to Climb the Siege Ladder?
about Ancient Rome :))))
φίλη: Hahahaha ok

κι έπειτα σκέφτηκα πως στο πλέγμα μου, στο Instagram, έχω μια φωτογραφία όπου είμαι ντυμένος Ρωμαίος λεγεωνάριος κι ισχυρίζομαι πως μολις ταξίδεψα με χρονομηχανή για να πολεμήσω για την Δόξα της Ρώμης.

Όταν λοιπόν είχα πρωτοδεί το τρεντ, συνειδητοποίησα πως σκεφτόμουν την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κάποιες φορές ίσως και μέρα παρά μέρα, κι άλλες μπορεί δύο φορές τον μήνα, όμως μάλλον σε σταθερή βάση.

Από την μία ζούσα στην Θεσσαλονίκη, εκείνον τον καιρό, η οποία είναι μια κατεξοχήν Ρωμαϊκή πόλη. Όπου κι αν σταθείς, ρωμαϊκά ερείπια, χορδές μιας άρπας που αντηχεί ακόμα. Και δεν ξέρω, ίσως πολλοί άνθρωποι (και δει οι γυναίκες; :)))) ) να περνούν από δίπλα αφηρημένα, αλλά εγώ σχεδόν ακούω θορύβους, όπως ρωμαϊκά κέρματα ή ρόδες αμάξης.

Από την άλλη γενικά η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία υπάρχει στο μυαλό μου και ενίοτε και στον λόγο μου, ως αναφορά και π.χ. κάποιος νεαρός δεν θα μπορεί να πάρει πρωτοβουλία, και θα το πω για τον Οκταβιανό Αύγουστο που στα 19 του ανέλαβε και κυβέρνησε πετυχημένα ολόκληρη αυτοκρατορία και: "δεν περιμένουμε να κυβερνήσεις ολόκληρη αυτοκρατορία, αλλά τον εαυτό σου νομίζω πως θα πρέπει να μπορείς..."

Δεν θέλω να εμβαθύνω, αλλά απλά να ρωτήσω, από απλή περιέργεια: εσείς ρε παιδιά, πόσο συχνά σκέφτεστε την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία;

:))))

Last edited:
Τώρα τελευταία πολύ συχνά, κυρίως επειδή θέλω αλλά δεν προλαβαίνω να πάω να δω τον μονομάχο, ακόμα πιο συχνά σκέφτομαι την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία .