Πως βρέθηκα εδώ...

Η πρώτη μου εμπειρία ήταν η παρουσία μου στην κοπή της πίτας του 2014, ακόμη "δόκιμο" μέλος. Έμεινα ενθουσιασμένος με τη συγκέντρωση, έτσι αποφάσισα να μπω και να συμμετέχω ενεργά. Πρώτη νέα γνωριμία ήταν η Ακτίς, η οποία μου άφησε άριστες εντυπώσεις ως προς την αξία των μελών, ενισχύοντας την γνώμη μου για την ποιότητα της Λέσχης.
Πέρασαν πάνω από 2 χρόνια, συνεχίζω ακάθεκτος και πάντα ...ερωτευμένος με το φόρουμ. Οι γνωριμίες και φιλίες που έχουν προκύψει, με κάνουν να πιστεύω πως ήταν μία από τις πιο σωστές κινήσεις στη ζωή μου, η συμμετοχή σ'αυτήν την παρέα!!!
Όταν κάποια στιγμή ήθελα να διαβάσω κλασσική λογοτεχνία και φλέρταρα με το "Έγκλημα & Τιμωρία", αναζήτησα σύγκριση μεταφράσεων του βιβλίου για να προτιμήσω την καλύτερη. Έπεσα πάνω σε συγκρίσεις κομματιών του βιβλίου από διάφορους μεταφραστές που έκανε ο @Γλωσσολάγνος και κατάλαβα ότι κάτι ωραίο γινόταν εδώ μέσα. Παρακολουθούσα πολύ καιρό τις προτάσεις & κριτικές βιβλίων & ταινιών, μέχρι που έγινα μέλος. Παραβρέθηκα σε συναντήσεις Βορείων & Νοτίων, διάβασα πολλά βιβλία μετά από προτάσεις μελών που αλλιώς μάλλον δεν θα άγγιζα και νιώθω κερδισμένη από αυτή την "παρέα".

Στην Λέσχη μπορεί να με οδήγησε μια αναζήτηση για το "Έγκλημα & Τιμωρία", αλλά αυτό που με κρατάει είναι άτομα σαν τον @Μπου. Άτομα τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, που όμως έχουν να σου προσφέρουν πολλά, διαφορετικής φιλοσοφίας, σκέψης & αισθητικής, αλλά με κοινό ενδιαφέρον για το βιβλίο, τον κινηματογράφο, κλπ.

Απο παλια τα πρωτα χρονια που ξεκινησα να διαβαζω λογοτεχνικα βιβλια ηθελα να εχω φιλους που θα μπορουσα να μοιραστω συτη την αισθηση..να μιλαμε για τα βιβλια και να ανταλλασουμε αποψεις..ωστοσο τα παιδια με απερριπταν μαζι με τα βιβλια μου που καποιες φορες τους ασκουσαν bullying χτυπωντας τα :κλαψ: και κατεληγα παλι μονος μου ..το ιδιο σκηνικο επαναλαμβανοταν μεχρι την πρωτη λυκειου..ολα τα παιδια δεν ηθελαν να βλεπουν βιβλια..πλεον ενιωθα μεγαλη μοναξια και διαφορετικοτητα .. Αυτο με εκανε να αισθανομαι μειονεκτικα και μια μερα εψαχνα κριτικες για ενα βιβλιο και επεσα στη λεσχη!!η καλυτερη στιγμη της ζωης μου.. Σαν να εμπαινα σε εναν αλλο κοσμο..υστερα σκεφτομουν ποσο χαζος ημουν που δεν ειχα ψαξει απο παλαιοτερα για καποιο φορουμ..απο τοτε που εκανα εγγραφη νιωθω πως επιτελους βρηκα ανθρωπους με ιδια ενδιαφεροντα :)..χερομαι πολυ που βρισκομαι εδω!

Αχ βρε κωστα τι εχεις τραβηξει και συ , μια απο τα ιδια αλλα σε αλλο επιπεδο οχι ετσι τοσο αγρια να χτυπανε τα βιβλια καμια σχεση μαλλον ημουν κοριτσακι εγω !

Αριαδνη .. Το πρωτο βιβλιο που μου χτυπησαν ηταν σχολικο βιβλιο.το βιβλιο της ιστοριας της εκτης δημοτικου επειδη φιαβαζα καθε μαθημα πενηντα φορες και εγραφα παντα δεκα στην ιστορια..θυμαμαι μια κοπελα να ερχεται προς το μερος μου ..πηρε το βιβλιο και το εσκισε αλλαεγραψα παλι 10 στην ιστορια και κολησα την παλια προσωρινα ..ακομη την εχω την ιστορια...αργοτερα ακολουθησαν και αλλα βιβλια.. Δεν καταλαβαινω γιατι ολα τα παιδια μισουν τα βιβλια και το διαβασμα σε τετειο βαθμο και καποιες φορες προτιμω να μενω μονος με τα βιβλια μου..

:ρΠαντα με ελκυει η ιστορια..συμφωνω οτι ειναι αγευστα οπως λες τα βιβλια τα σημερινα..ωστοσο δεν διαβαζα απο εκεινι το βιβλιο αλλα απο το βιβλιο της Διαμαντοπουλου δεκατιας '80..ναι κοπελα ηταν ?..ειχαμε εναν ανταγωνισμο :χμ:

Αχα καλα λενε πως πισω απο τις μεγαλες κοντρες κρυβεται ο ερως❤εμ γι αυτο σου σχιζε τα βιβλια σου λεει δεν προσεχει εμενα και προσεχει το διαβασμα , ειχε ενα δικιο!

Πέρυσι όταν έμενα σε άλλη πόλη έγραψα στο γοογλε φόρουμ βιβλίων και μου έβγαλε την λέσχη,θυμάμαι ότι μου έκανε μεγάλη εντύπωση το ελληνικό όνομα στην διεύθυνση
επίσης όταν πήγα να κάνω εγγραφή μου έβγαζε μπλοκαρισμένη διεύθυνση ip :)
νομίζω ότι έστειλα μαιλ,δε θυμάμαι καλά

Έψαχνα διαδικτυακές αγγελίες για βιβλία του Βασιλιά, όταν έπεσα πάνω σε ένα σχετικό νήμα της λέσχης. Έφτιαξα λογαριασμό προκειμένου να αναρτήσω τη δική μου αγγελία. Τελικά μου άρεσε πολύ εδώ -οι συζητήσεις, οι σκέψεις- κι έμεινα:)

Είσαι... βασιλική κι εσύ βλέπω :)))) Join the club!

Εγω, περίπου 3 χρόνια πριν, έψαχνα λέσχες ανάγνωσης στην Αθήνα έχοντας στο μυαλό μου μηνιαίες συναντήσεις και δεν συμμαζεύεται, όχι διαδικτυακό φόρουμ. Ετσι έπεσε το μάτι μου στο νήμα της συνανάγνωσης του Joyland του Κινγκ, οπότε τσουπ, ήρθα! Αληθεια, αυτο το νήμα που είναι? Το έψαχνα κάποια στιγμή και δεν μπορούσα να το βρω :χμ:

έψαχνα λέσχες ανάγνωσης στην Αθήνα έχοντας στο μυαλό μου μηνιαίες συναντήσεις και δεν συμμαζεύεται, όχι διαδικτυακό φόρουμ.
:χαχα: Το ίδιο φαντάστηκε και μια φίλη μου όταν της είπα για τη λέσχη. Ήθελε μάλιστα να κάνει εγγραφή γι'αυτόν το λόγο.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
(εγω ειχα πει σε μια φιλη μου για την ΚΛ και νομιζε οτι ειναι σαιτ κατεβασματος ταινιων)