Πως βρέθηκα εδώ...

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Καιρο τωρα γυριζει στο μυαλο μου η ιδεα ενος νηματος που να αποκαλυπτει πως βρηκαμε (ή μας βρηκε) η λεσχη του βιβλιου. Φανταζομαι οτι ολο και καποιοι θα θελουν να μοιραστουν την ιστορια τους, πολυ πιθανο να υπαρχουν αστεια ή ενδιαφεροντα περιστατικα που αξιζει να ειπωθουν, και ολοι μαζι θα ανακαλυψουμε τους δρομους τα μονοπατια και τα σοκακια που μας εφεραν στον ιδιο προορισμο : την λεσχη του βιβλιου

Προσωπικα ειμαι απο τα πρωτα μελη της λεσχης. Μαζι με μενα καμποσα ακομη μελη καναμε σεργιανι σε ενα αλλο φορουμ, οπου ο Φαροφυλακας (επισης μελος) μας ενημερωσε για την δημιουργια ενος νεου δικου του φορουμ με θεμα τα βιβλια. Μιας και απο μικρη μου αρεσε το διαβασμα το βρηκα πολυ ενδιαφερον, και.. καπως ετσι βρεθηκα να ειμαι εδω :)

Last edited by a moderator:
Εγω πριν 5 χρονια ανακαλυψα το φορουμ ψαχνωντας κριτικες βιβλιων. Μια - δυο εβδομαδες " κρυφοκοιτουσα" μεσα κι υστερα πηρα την αποφαση να γραφτω. Να σημειωσω οτι ηταν η πρωτη μου κι η τελευταια μεχρι στιγμης εγγραφη σε φορουμ. Εχω βρει οτι χρειαζομαι σχετικα με τη λογοτεχνια εδω στη Λεσχη, παρουσιασεις βιβλιων, ανταλλαγες αποψεων, φιλους, καινουρια αναγνωστικα ερεθισματα, πολλα θετικα τελος παντων. :)

Προσωπικά ανακάλυψα το συγκεκριμένο φόρουμ ψάχνοντας κάτι για τον Μπόρχες, πριν περίπου 2 χρόνια...

Φυσικά έπεσα πάνω σε κάποιες βιβλιοπαρουσιάσεις και άρθρα του Φάρου τα οποία μου φάνηκαν άκρως ενδιαφέροντα. Από κει και μετά για λίγο καιρό έμπαινα που και που στις βιβλιοπαρουσιάσεις και τσέκαρα τις απόψεις των άλλων για αγαπημένα μου αναγνώσματα.
Σε κάποια στιγμή αποφάσισα να γραφτώ και γω στο φόρουμ ή μάλλον να εγγραφώ για πρώτη μου φορά σε φόρουμ!!! Θα έλεγα πως ήταν μια πολύ σωστή επιλογή!!!:)))

Έτσι λοιπόν άρχισα να συμμετέχω σε κάποιες συζητήσεις (αρχής γενομένης από τον Κινγκ:μουάχαχα:) έκανα κάποιες παρουσιάσεις και γενικά μου άρεσε να συχνάζω εδώ μέσα...

Βέβαια εκεί που αποφάσισα πια πως η Λέσχη είναι όντως κάτι διαφορετικό ήταν όταν γνώρισα κάποια μέλη από κοντα... Αν και στην αρχή είχα κάποιους ενδοιασμούς ο Μπου Ράντλι (καλησπέρα φίλε) φρόντισε να τους εξαλείψει και εν συνεχεία να γνωρίσω στην Αθήνα τα πρώτα μέλη...

Μετά από 1,5 χρόνο λοιπόν σαν ενεργό μέλος και έχοντας γνωρίσει από κοντά τα περισσότερα παιδιά εδώ μέσα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) μπορώ να πω με σιγουριά πως ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα αυτού του φόρουμ είναι το ήθος και η φιλική διάθεση των μελών του, κάτι μάλλον το οποίο πιστώνεται στον Φάρο και τους διαχειριστές του...
Επίσης γνώρισα άτομα που τα γούστα μας συμπίπτουν σε βιβλία και πήρα άπειρες ιδέες για καινούρια αναγνώσματα...

Από δω και στο εξής έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου πως όποτε κατεβαίνω Αθήνα ή ανεβαίνω Θεσσαλονίκη θα προσπαθώ να συναντηθώ με μέλη (φίλους μου πλέον) της Λέσχη γιατί όποτε το έκανα στο παρελθόν πέρασα υπέροχα...:)

Διατσέντα

Λαίδη Βιβλιοδέτρα
Άραγε ένας συμποδηλάτης μου που μου έστειλε σε μήνυμα προσωπικό την πληροφορία για τη λέσχη να μετέχει εδώ ή να παρακολουθεί ό,τι γίνεται εδώ; Ποτέ δεν έμαθα...και δεν θέλω να μάθω...Στο σάιτ για το ποδήλατο των podilates.gr, ευρισκόμενη σε μια πολύ ευαίσθητη συναισθηματική φόρτιση άνοιξα ένα μπλογκ με τίτλο “το μπλογκ των αισθημάτων μας” κι αυτό λοιπόν είχε το χαρακτήρα μέσα στην κάθε μέρα να καταγράφουμε τα αισθήματά μας, μέσα από κείμενα μουσικές, ποίηση, εικόνες, χωρίς διάλογο, ουσιαστικά μέσα από απλές δημοσιεύσεις. Αυτό κράτησε κάμποσους μήνες, μέχρι που λόγω της πενιχρής συμμετοχής κι όντας κάτι που κύρια εγώ “έτρεχα”, έφτασε στον κορεσμό του...ένας απ’ τους φίλους που μετείχαν μου έστειλε μήνυμα που με παρέπεμπε στη λέσχη...το μπλογκ εκείνο ήταν κατά κάποιο τρόπο μια μικρογραφία της λέσχης χωρίς να περιορίζεται όμως αποκλειστικά στα βιβλία...πιο πολύ επικοινωνία αισθημάτων ήταν...αλλά μήπως κι εδώ έμμεσα το ίδιο δεν γίνεται; υπάρχει κάποιος που λέει κάτι που δεν ανταποκρίνεται σε μια ισχυρή διέγερση αισθημάτων; μου φαίνεται πως όχι! αποτέλεσμα...γράφω περισσότερο εδώ πια παρά στους podilates.gr

όμως μ’ αρέσει που συναντιόμαστε...αν δεν συναντιόμασταν θα το σκεφτόμουν διπλά και τριπλά...εννοώ να συμμετέχω και να μιλώ με αγνώστους...

απεχθάνομαι την άποψη που θέλει να τηρεί απρόσωπη την επικοινωνία στο διαδίκτυο...τότε το διαδίκτυο γίνεται εργαλείο εγκαθίδρυσης της μοναξιάς μας κι όχι εργαλείο συνεύρεσης ανθρώπων με κοινές έγνοιες και έρωτες και δράσεις...

κι ομολογώ εδώ ικανοποιώ τον διαχρονικό μου έρωτα για τα βιβλία και στους podilates το διαχρονικό μου έρωτα για την ποδηλασία...μόνο που εκεί η τεχνική μου κατάρτιση είναι χαλεπή και μόνο να διαβάζω μπορώ...εμπειρίες μόνο μπορώ να γράφω...εδώ είναι αλλιώς...η σχέση μου με το βιβλίο δεν είναι με τίποτα μονοδιάστατη της αναγνώστριας...μαγεύομαι από μικρή πολλαπλά μαζί του...

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Προσωπικα ειμαι απο τα πρωτα μελη της λεσχης. Μαζι με μενα καμποσα ακομη μελη καναμε σεργιανι σε ενα αλλο φορουμ, οπου ο Φαροφυλακας (επισης μελος) μας ενημερωσε για την δημιουργια ενος νεου δικου του φορουμ με θεμα τα βιβλια. Μιας και απο μικρη μου αρεσε το διαβασμα το βρηκα πολυ ενδιαφερον, και.. καπως ετσι βρεθηκα να ειμαι εδω :)
Παρεα με τη Λορι κι εγω :ρ

Ημουν και παραμενω ο πλεον ασχετος με τα βιβλια, κυμαινομενος στα δικα μου συγκεκριμενα ενδιαφεροντα. Το πώς μπορώ και συμμετέχω σε καποιες συζητησεις, απορω κι εγω ο ιδιος :))))

Last edited:
Μου άρεσε να διαβάζω βιβλία από παιδί, κάθε φορά που έπεφτε στα χέρια μου κάποιο μυθιστόρημα του έδινα και καταλάβαινε. Το πρόβλημα σε όλο αυτό είναι ότι οι γονείς μου δεν ήταν θαυμαστές του βιβλίου... Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον πατέρα μου να μου λέει όταν του ζήτησα να μου αγοράσει ένα βιβλίο μικρός και μου απάντησε ότι πρώτα πρέπει να το συζητήσει με τη μητέρα μου και θα δούμε. Δεν τον κατηγορώ, έτσι είχε μάθει.

Τα πρώτα μου βιβλία τα αγόρασα όταν άρχισα να παίρνω δικά μου λεφτά. Πολλά από αυτά ήταν για θεωρίες συνωμοσίας (τι μπορεί να σου κάνει το προ εφηβικό μυαλό :) )

Όταν έπιασα κανονικά δουλειά άρχισα να αγοράζω συστηματικά βιβλία και το γεγονός ότι ταυτόχρονα ενηλικιώθηκα βοήθησε στην καλύτερη επιλογή βιβλίων.

Το πρόβλημα που προέκυψε ήταν ότι δεν μπορουσα να βρω άτομα στον κύκλο μου να μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου. Ο συνδυασμός της ανάγκης αυτής και της άνεσης μου με την τεχνολογία.. παραπαπαμ!!!! Με οδήγησε στο φόρουμ..

Βλέπω αρχικές μου παρουσιάσεις και γελάω, απλά ότι διάβασα αυτό (μπορεί να φανεί αστείο αλλά μου έλειπε το να μπορώ να εκφράσω κάτι τέτοιο) μετά από καθοδήγηση του φάρου άρχισα να κάνω λίγο πιο σοβαρές παρουσιάσεις (αν και δεν βοηθάνε σε αυτό οι κοπάνες από την έκθεση και η βαθμολογία 03 στις πανελλήνιες, οπότε ζητώ την κατανόηση σας, ευχαριστώ).

Με την ευκαιρία ήθελα να πω ευχαριστώ σε όλους γιατί το φόρουμ έχει σταθεί συναναγνώστης και σύμβουλος στο βιβλίο και πραγματικά με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Έμαθα συγγραφείς που πιστεύω ότι μόνος μου δεν θα τους έβρισκα ποτέ και πολλά άλλα

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ειφφελ, χαίρομαι που μέσα στα χρόνια παραμένεις εδώ πέρα. Να φανταστώ πως την βρήκες μέσω γούγλη την Λέσχη;

Ναι, κλασσική αξία ο γουγλης.. Αν του κάνεις τις κατάλληλες ερωτήσεις, κάνει θαύματα

Σε κάποιο άλλο φόρουμ με ειδίκευση στις παιδικές/νεανικές μας αναμνήσεις είχαμε με 2 άλλα μέλη μια "συζήτηση" περί Βερν (βασικό νεανικό μου ανάγνωσμα, με 45 βιβλία του στα διαβασμένα μου παραμένει ο πρώτος και με διαφορά ανάμεσα στους συγγραφείς που έχω διαβάσει βιβλία τους). Η συζήτηση περιστρεφόταν από την "επιστημονικότητα" της επιστημονικής φαντασίας του Βερν. Καθώς η συζήτηση είχε συνεχιστεί για κάποιες μέρες ο ένας από τους συνομιλητές μου που ήταν μέλος εδώ μου πρότεινε αφού διαβάζω λογοτεχνία να ρίξω μια ματιά στην λέσχη. Αυτό ήταν εγκαταστάθηκα εδώ και η συμμετοχή μου στο αρχικό φόρουμ περιορίστηκε στο ελάχιστο.

From Lorena στο candy portal❤ μου εστειλε μην. λεγοντας μου πως υπαρχει αυτο εδω το φορουμακι και ασχολειτε με τα βιβλια οποτε το δα ενιωσα πως με τραβουσε, διαβαζα παντα ηταν συντροφια τα βιβλια και γραφτηκα

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Κι εγώ από google! Εκείνη την εποχή είχα ξαναρχίσει να διαβάζω μετά από μεγάλη αποχή (δύο-τριών χρόνων ίσως). Είχα τελειώσει, θυμάμαι, τον "Θόλο" του Κινγκ. Από τότε δεν έχω σταματήσει το διάβασμα, κι έχει βοηθήσει κι η λέσχη σ' αυτό. Έμαθα και διάβασα πολλά που πιθανότατα δεν θα είχα ανακαλύψει μόνη μου. Απενοχοποίησα στη συνείδησή μου τις αναγνωστικές μου προτιμήσεις. Πριν ένιωθα ότι είχα πολλά κενά στην κλασσική λογοτεχνία, και γι' αυτό δεν με θεωρούσα "σοβαρή" αναγνώστρια. Γνώρισα υπέροχους ανθρώπους. Σας αγαπώ όλους πολύ, και αγαπώ κι αυτή την όμορφη, καθημερινή συνήθεια - το φορουμάκι μας :) :αγαπώ:

Εγώ το έχω ξαναπεί : μέσω σύστασης.. Γνώρισα τη Φαντίνα πριν 8 χρόνια όταν βρεθήκαμε συνάδελφοι σε δημοτικό σχολείο. Από τότε κάναμε παρέα, κάποια στιγμή λίγο μετά το τέλος μιας πολύχρονης σχέσης, ενώ δεν ήμουν και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, μου πρότεινε να μπω στη λέσχη για να ξεφύγει το μυαλό μου. Πόσο μάλλον που τα βιβλία βρίσκονταν πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μου, άρα θα ήταν μία ιδανική λύση. Η πρώτη μου εμπειρία ήταν η παρουσία μου στην κοπή της πίτας του 2014, ακόμη "δόκιμο" μέλος. Έμεινα ενθουσιασμένος με τη συγκέντρωση, έτσι αποφάσισα να μπω και να συμμετέχω ενεργά. Πρώτη νέα γνωριμία ήταν η Ακτίς, η οποία μου άφησε άριστες εντυπώσεις ως προς την αξία των μελών, ενισχύοντας την γνώμη μου για την ποιότητα της Λέσχης.

Πέρασαν πάνω από 2 χρόνια, συνεχίζω ακάθεκτος και πάντα ...ερωτευμένος με το φόρουμ. Οι γνωριμίες και φιλίες που έχουν προκύψει, με κάνουν να πιστεύω πως ήταν μία από τις πιο σωστές κινήσεις στη ζωή μου, η συμμετοχή σ'αυτήν την παρέα!!!

@ Νικόλα, σ'ευχαριστώ πολύ γι'αυτά που γράφεις, ήσουν ωστόσο κι εσύ ιδανικός αποδέκτης του φιλικού αέρα που φυσάει στο ιντερνετικό μας στέκι...

Πολύ μου αρέσει να διαβάζω το πως βρέθηκε ο/ καθένας/μια εδώ. :ναι:
Η δική μου απάντηση θα είναι λίγο κλισέ. Έψαχνα για κάποιο βιβλίο, δε θυμάμαι ποιο, νομίζω κάτι από Κινγκ γιατί δεν είχα διαβάσει ποτέ. Μέσω γκουγκλ λοιπόν σας βρήκα. Πρώτη-πρώτη δημοσίευση η Λέσχη μας (πολύ χαίρομαι που μπορώ πλέον και χρησιμοποιώ α' πληθυντικό, αν μου επιτρέπετε κι εσείς)!! Γράφτηκα αμέσως, με το που σας βρήκα και έκτοτε μου έχει μπει στην καθημερινόττα μου (αν εξαιρέσεις τις τελευταίες βδομάδες, που γενικά έχω αποσυντονιστεί απ' όλα). Γνώρισα την παρέα της Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά το φθινόπωρο που μας πέρασε και πέρασες υπέρχοες στιγμές. Ευελπιστώ πως κάποτε θα μπορέσω να γνωρίσω και τους υπόλοιπους!!! :αγαπώ::)))

Πως βρήκα τη Λέσχη! Θυμάμαι, τον περασμένο Νοέμβριο, που έψαχνα στο διαδίκτυο για κάποια βιβλία, βρέθηκα τυχαία στον ιστότοπο αυτό. Στην αρχή, από περιέργεια, διάβασα μερικές αναρτήσεις. Μου άρεσαν αρκετά και γράφτηκα σχετικά γρήγορα, σε μια βδομάδα περίπου. Παρόλο που είμαι εξοικειωμένος με τους υπολογιστές, στην αρχή συνάντησα δυσκολίες, γιατί έπρεπε και τον κανονισμό να τηρώ και την εξελληνισμένη ορολογία να συνηθίσω και να μάθω τα τεχνικά βήματα για να κινούμαι και να κάνω αναρτήσεις.
Τέλος πάντων, τα κατάφερα, με κάποια δυσκολία μπορώ να πω. Τώρα βρίσκω αρκετό ενδιαφέρον στη Λέσχη, παρόλο που πολλά από τα μέλη έχουν άλλη θεώρηση από τη δική μου σχετικά με τα βιβλία. Εξηγούμαι: εγώ είμαι περισσότερο άνθρωπος των δοκιμίων και λιγότερο της μυθιστορημάτων, της γλωσσολογίας και των τεχνικών γραφής. Με τη λογοτεχνία τρόμου (αν είναι σωστός ο όρος), καμία σχέση. Με την αστυνομική λογοτεχνία είχα μια καλή σχέση στην εφηβεία μου, αλλά έκτοτε, ουδέν. Με την ξένη λογοτεχνία έχω σχέση σε ορισμένα μόνον επίπεδα. Έχω διαβάσει κυρίως κάποιους κλασσικούς Γάλλους, Άγγλους, Ιταλούς, Αμερικάνους και Ρώσους. Μοντέρνους (ξένους) ελάχιστους και λογοτεχνία άλλων χωρών, πλην των παραπάνω, (π.χ. Ιαπωνία), τίποτα.
Αντιθέτως, με ενδιέφεραν πάντα τα ελληνικά γράμματα και θυμάμαι πάντα τον εαυτό μου σαν ρακοσυλλέκτη. Δηλαδή, όταν οι άλλοι σνόμπαραν έναν κλασσικό έλληνα λογοτέχνη (π.χ. Γρυπάρης, Βιζυηνός ), εγώ τον διάβαζα. Έτσι ασχολήθηκα λίγο και με τον ελληνικό μεσαίωνα, που δεν ήταν και πολύ της μόδας. Διάβαζα όμως (και διαβάζω) και δημοφιλείς Έλληνες, όπως ο Καβάφης, ο Καζαντζάκης και ο Ζουργός.
Τα περισσότερα δοκίμια που έχω διαβάσει, σχετίζονται με την ιστορία της τέχνης, την ιστορία της επιστήμης, την αρχαιολογία και την ιστορία του βιβλίου. Εμένα με ενδιαφέρει και η υλική υπόσταση του βιβλίου, γιατί νομίζω ότι εκφράζει μια μορφή τέχνης και όχι μόνο τεχνολογίας. Με ενδιαφέρει και η τεχνολογία του βιβλίου.
Αυτό που μου αρέσει στη Λέσχη είναι ότι κρατά ένα καλό επίπεδο. Με κάποιους φίλους και μέλη της οικογένειας μου, που επίσης αγαπούν τα βιβλία, ότι είχαμε να πούμε το έχουμε πει από καιρό. Η λέσχη έχει καινούριους συνομιλητές, άλλες οπτικές γωνίες, πιο πολλά θέματα. Καλά νάμαστε και κυρίως να έχουμε όσο γίνεται περισσότερο χρόνο να ασχολούμαστε με τα βιβλία.

Last edited:
Πολλα χρόνια φανατικός αναγνώστης σκεφτηκα και εγω αν υπαρχει καποιο φορουμ σχετικα με τα βιβλία ώστε να διαβαζω καποιες προτάσεις, κριτικές αλλα και γενικότερα συζητησεις για το βιβλίο. Ετσι πληκτρολόγησα λεσχη βιβλίου και βρέθηκα εδώ.

Ψάχνοντας για την Ασκητική του Καζαντζάκη σας ανακάλυψα, σας διάβαζα αραιά και που, ώσπου 1-1,5 χρόνο μετά τσουπ και να μαι!! :)))
Είστε η πολύ όμορφη, ιντερνετική & βιβλιοφιλική μου παρέα από τότε! :γιούπι:

Έψαχνα στο νετ για τον "Μπρούτζινο καβαλάρη" (τελικά, κλαίω τις ώρες που το διάβαζα!) και βρέθηκα εδώ.
Αν και μικρής δυναμικής στη ροή των θεμάτων και των απαντήσεων, προσφέρει τεράστιες δυνατότητες πνευματικής άσκησης.

...αν και δεν βοηθάνε σε αυτό οι κοπάνες από την έκθεση και η βαθμολογία 03 στις πανελλήνιες, οπότε ζητώ την κατανόηση σας, ευχαριστώ.
Nαι, είδαμε τα χαΐρια μας κι εμείς που γράψαμε παραπάνω!

Last edited: