Μου αρέσει εξίσου και ο κινηματογράφος και η λογοτεχνία, αλλά συχνά η μεταφορά ενός βιβλίου στη μεγάλη (ή στη μικρή) οθόνη είναι απογοητευτική. Αλλά ακόμα κι αν δεν είναι, περιορίζει αυτόματα τη φαντασία μου. Όταν διαβάζω ένα βιβλίο δημιουργώ τους χαρακτήρες και το περιβάλλον που κινούνται σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια, τις δικές μου εικόνες κι εμπειρίες. Για παράδειγμα, όταν ένας συγγραφέας λέει ότι ο τάδε χαρακτήρας ήταν "σκουρόξανθος, όμορφος, ψηλός και λυγερός" δεν είναι ο Brand Pit που μου' ρχεται στο μυαλό...είναι κάτι άλλο...κάτι πλασμένο από μένα...
Έχω μια φίλη, η οποία προτιμά να βλέπει πρώτα την ταινία. Λέει ότι το βιβλίο είναι μια ιστορία και η ταινία, σειρά κλπ. είναι μια καινούργια διαφορετική ιστορία, την οποία βλέπει χωρίς να επηρεάζεται καθόλου απ' το βιβλίο...
Ποια είναι η γνώμη σας...;
Έχω μια φίλη, η οποία προτιμά να βλέπει πρώτα την ταινία. Λέει ότι το βιβλίο είναι μια ιστορία και η ταινία, σειρά κλπ. είναι μια καινούργια διαφορετική ιστορία, την οποία βλέπει χωρίς να επηρεάζεται καθόλου απ' το βιβλίο...
Ποια είναι η γνώμη σας...;