Πρωτοχρονιάτικες υποσχέσεις και δεσμεύσεις

Φαντάζομαι ότι δεν κάνουν μόνο οι Αμερικάνοι "new year resolutions" αλλά όλος ο κόσμος. Με κάθε νέο ξεκίνημα οι περισσότεροι έχουμε την τάση να θέτουμε στόχους, να αναπροσαρμόζουμε αυτούς που δεν καταφέραμε να τηρήσουμε ως τώρα κλπ. Ειδικά με το ξεκίνημα κάθε καινούργιας χρονιάς, εγώ τουλάχιστον υπόσχομαι και δεσμεύομαι για πολλά και διάφορα. Εσείς;

Ιδού κάποιες από τις δικές μου δεσμεύσεις, άλλες βιβλιοφιλικές, άλλες χιουμοριστικές και άλλες γενικότερου ενδιαφέροντος, για το 2012:

1. Να τελειώσω τη διατριβή...
2. Να διαβάσω το τρίτο βιβλίο του Άρχοντα
3. Να διαβάσω έναν ακόμα Έκο
4. Να τελειώσω τη διατριβή :)))
5. Να σκεφτώ αν θα είναι φέτος που θα κόψω το κάπνισμα :))))
6. Να μην γκρινιάζω για τα κακώς κείμενα και να χαίρομαι με τα καλώς κείμενα
7. Να τελειώσω τη διατριβή :))))
8. Να γίνω πιο οργανωτική
9. Να γίνω λιγότερο σπάταλη (αν και αυτό αρχίζει να γίνεται από μόνο του :ρ)
10. Να τελειώσω τη διατριβή :χαχα:

Χχαχαχαχαχαχ πολύ ωραία λίστα ..(το καλύτερο "να τελειώσω τη διατριβή" x3)
η δική μου είναι κάπως έτσι.

1)να ξανά διαβάσω Ρόουλινγκ
2)να διαβάσω το κοιμητήριο της Πράγας
3)να πάω στη Χίο , στη γιαγιά και στο παππού (μετά από πέντε χρόνια)
4)να αγοράσω καινούργιο κινητό
5)να με φωτίσει ο θέος να μη ξανά διαβάσω καμία αθλιότητα όπως το Λυκόφως
6)να αποφύγω τις προσφορές (πάσης φύσεως)
7)να αγοράσω κάτι να μαγειρεύει στο σπίτι

Αυτά πιστεύω είναι ότι πρέπει. (τα μισά είναι υποσχέσεις διαχρονικές.κάθε χρόνο τις κάνω και κάθε χρόνο.....)

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Λογοτεχνια, προτεινω να παρεις ενα φουρνακι με χρονομετρο. Κανει φοβερα πραγματα :)

Εναλλακτικα θα σου προτεινα να ψαχτεις και με την ωμοφαγια :Ρ

Λοιπον! Εγω θελω τα εξης:

1) Να βρω δουλεια
2) Να διαβασω ολα μου τα αδιαβαστα βιβλια πριν παρω αλλα
3) Να μαθω λιγα ακομα Ισπανικα
4) Να κοψω το πολυ ιντερνετ
5) Να φτιαξω το μακμπουκ
6) Να ειμαι πιο ηρεμη, υπομονετικη και με περισσοτερη κατανοηση απεναντυ στους αλλους
7) Να γραψω κατι αξιολογο
8) Να κοιμαμαι και να ξυπναω ανθρωπινες ωρες
9) Να διαβασω ολοκληρη την Αγια Γραφη
10)Να παω για καμπινγκ το καλοκαιρι

Αυτα θελω για φετος :)

Ας πω κι εγώ τι θέλω για την καινούργια χρονιά:
1) Να ζήσω με τον καλό μου σε ένα δικό μας χώρο
2) Να διαβάσω ό,τι αδιάβαστο υπάρχει στη βιβλιοθήκη μου (κατά προτίμηση από λογοτεχνία)
3) Να γίνω πιο αισιόδοξη και να μάθω να μην επικεντρώνομαι στα αρνητικά
4) Να έχω τη δυνατότητα για περισσότερες βόλτες εκτός πόλης
5) Να ασχοληθώ ξανά με τα Γερμανικά μου
6) Να ασχοληθώ περισσότερο με τη μαγειρική :))))

1)Να ζήσω μόνη μου επιτέλους
2)Να τα πάω καλά με το μεταπτυχιακό και να αντέξω την πίεση σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα
3)Να σταματήσω να είμαι τόσο αφελής και να πάψω να πιστεύω βλακωδώς πως επειδή έχω καλές προθέσεις έχουν και οι άλλοι
4)Να πάω στη Φλωρεντία
5)Να πάω στην Ικαρία, μόνη αυτή τη φορά αλλά να πάω

χμμμμ για να δουμε...
1)Να διαβασω και εγω λιγο πιο συστηματικα και λογοτεχνια αλλα και για την σχολη μου που νιωθω οτι εχω κενα
2)Να εχω ενα χρονο με αγαπη
3)Να μην δημιουργησω καθολου παρεξηγησεις και τσακωμους
4)Να βρω δουλεια
5)Να πανε καλυτερα τα πραγματα και για τους γονεις μου
6)Να παω διακοπες...(το χρειαζομαι...)
7)Να μαθω να πιστευω λιγακι παραπανω σε εμενα.......

τελειο νημα χρυς!!!
1)Να βρω μια καλη δουλεια
2)Να διαβασω πιο πολλα βιβλια γιατι το 2011 δεν διαβασα πολυ
3)Να χασω αλλα 4 κιλα (ειχα σκοπο να χασω 6 εχασα 4 και τωρα στις γιορτες εβαλα παλι 2 οποτε ουσιαστικα τζαμπα επεσε τοση πεινα πηγα στην γιαγια και με τις πιτες και τα γλυκα να τα αποτελεσματα:χαχα:)
4)Να γυμναστω περισσοτερο
5)Να βαλω κανενα ευρω στην ακρη για να κανω κανενα καλο ταξιδι μεσα στην χρονια
6)Να μην καπνιζω τοσο πολυ
7)Να ασχοληθω περισσοτερο με το βιβλιο που γραφω
8)Να αλλαξω χρωμα στα μαλλια μου
9)Να αγορρασω και να τελειωσω ολα τα βιβλια τις Τζειν Οστεν

αν θυμηθω κατι αλλο σημαντικο θα το βαλω εδω αλλιως μεχρι στιγμης αυτα!!!:)

3)Να χασω αλλα 4 κιλα (ειχα σκοπο να χασω 6 εχασα 4 και τωρα στις γιορτες εβαλα παλι 2 οποτε ουσιαστικα τζαμπα επεσε τοση πεινα πηγα στην γιαγια και με τις πιτες και τα γλυκα να τα αποτελεσματα:χαχα:)
Άμα είναι για "πίτα γιαγιάς", δικαιολογείσαι. Και κάνετε κάτι πίτες εκεί στο βορρά :μιαμ:

Άντε παιδιά καλή χρονιά κι από μένα!!:γιούπι:(καιρό είχα να επισκεφθώ τα...ιερά χώματα της Λέσχης και μου έλειψεεεεεεε)
Χρυσηϊδα τέλεια ιδέα το νήμα!!(όχι τίποτε άλλο, μήπως αφού τις έχουμε ανακοινώσει εδώ τις...υποσχέσεις, μας πιάσει καμιά ντροπή και τις τηρήσουμε!!:μαναι:)
Λοιπόν για μένα:
ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟΙ ΣΤΟΧΟΙ:χαχαχα:
1)Να τελειώσω τα 6 πρότζεκτ που με "καίνε¨μέχρι την Δευτέρα:πανικός:
2)Να τελειώσω την άτιμη #$^*@#^ εργασία που σέρνω όλο το εξάμηνο:μπρ:
3)Να προλάβω να κάνω επανάληψη στα κακόμοιρα, τα παρατημένα Γαλλικά μου:κλαψ:
ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΙ ΣΤΟΧΟΙ:μουάχαχα:
1)Να μην ξαναπάρω τόσες πολλές εργασίες, και μάλιστα με σπάνια θέματα, που δεν έχουν βιβλιογραφία!!!(δύσκολο...:μόκο:)
2)Να προσέξω λιγουλάκι αυτήν την τάση που έχω να λέω στον άλλο αυτό που σκέφτομαι κατάμουτρα :κατάρα!:και μάλιστα αυθωρεί και παραχρήμα (εντάξει, λίγο τακτ ίσως δε θα έβλαπτε)
3)Να περάσω ΟΛΑ (ή έστω με 1-2 απώλειες)τα μαθήματα στις εξεταστικές:διάβασμα:
4)Να πάω επιτέλους στη Θεσσαλονίκηηηηηηηηηη στην ξαδέρφη μου (Θεσσαλονίκη μου!:τρέχω:)
5)Να βάλω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και να πάψω αυτά τα σερί 10ωρο σχολή-διάβασμα-διάβασμα λογοτεχνίας-ζωγραφική-πρωϊνό-Δεκάωρο Σχολή γιατί θα καταρρέυσωωωωωω καμιά ώρα:νατώρα:
6)Να βάλω τη γυμναστική στην καθημερινότητά μου πλέον, κι όχι όποτε λάχει κι έχω χρόνο!!!:φιρουλί:
7)Να είμαι συνεπής στην αποπληρωμή μιας σειράς απάντων κάποιων ποιητών που έκλεισα με δόσεις...(πάει κι ο καφές!:καφεδάκι:)
Αυτά τα ολίγα από εμένα, κι εύχομαι σε όλους να επιτύχετε την εκπλήρωση των υποσχέσεών σας!!!

Καλή Χρονιά! Ιδού οι δικές μου δεσμεύσεις.
1. Να απολαύσω την - μάλλον- τελευταία χρονιά που οι κόρες μου μένουν στο ίδιο σπίτι μαζί μας, χωρίς καυγάδες.
2. Να μάθω, επιτέλους, ρωσικά.
3. Να περιορίσω την κατανάλωση τροφής και οινοπνεύματος.
4. Να κάνω οικονομία.
Για να δούμε... Αν και, εάν επαληθευθεί η -κατά Μάγια- πρόβλεψη περί τέλους του κόσμου στις 21-12-12, θα μετανιώσω πικρά για τα υπ΄αριθμούς 3 και 4.

Ωραία πράγματα είπατε όλοι ως τώρα! :ναι:

Να και τα δικά μου:

1. Να γίνω καλύτερος άνθρωπος, με περισσότερη αγάπη και δοτικότητα.
2. Να βάλω 2 κιλά ακόμη.
3. Να καλλιεργηθώ περισσότερο στο πνεύμα.
4. Να αφήσω πίσω ό,τι και όποιον με χαλάει, χωρίς να βάζω μπροστά τους άλλους, αλλά (για πρώτη φορά) εμένα.
5. Να ταξιδέψω αρκετά και εντός και εκτός χώρας.
6. Να γίνω ακόμη καλύτερη μαμά.

:)

2. Να μάθω, επιτέλους, ρωσικά.
Κι εγώ Σέρβικα! Αλλά αφού τελειώσω τη διατριβή:))))

Αν και, εάν επαληθευθεί η -κατά Μάγια- πρόβλεψη περί τέλους του κόσμου στις 21-12-12, θα μετανιώσω πικρά για τα υπ΄αριθμούς 3 και 4
Φένια...:χαχαχα:

Κι εγώ Σέρβικα! Αλλά αφού τελειώσω τη διατριβή:))))

:
Πωπωπω...εντυπωσιακό!!!:μαναι:Ακούω Ρωσικά, Σέρβικα....εγώ πάλι λέω να αρκεστώ στα Γαλλικά, που φέτος με τα μπλεξίματα στο Πανεπιστήμιο υποφεεεεεεεερουουουουν...φωνή θα βγάλουν σε λίγο και θα με βρίσουν!!:κατάρα!:
όσο για τη Φένια και το 2012...:προσκυνώ::προσκυνώ::προσκυνώ:

1. Να κόψω το κάπνισμα ( νομίζω πως το γράφω κάθε χρόνο)
2.Να βάλω τάξη στη βιβλιοθήκη μου
3.Να διαβάσω τον "Αρχοντα των Δαχτυλιδιών" που μου δάνεισε ο ανηψιος μου από το 2010.
4.Να πάρω ακόμα μια βιβλιοθήκη
5.Να μην αφήσω να με πάρει από κάτω όλη αυτή η απαισιοδοξία που βλέπω γύρω μου.

Εμενα οι πιτες σιγουρα δεν ειναι η πρωτη μου επιλογη...Ενταξει θα φαω αλλα μονο αν δεν υπαρχει τιποτα αλλο....Επιπλεον...Κικιτσα....:μόκο::τσκτσκ: δεν μπορω να ακουω για αυτους που θελουν να βαλουν κιλα...ΝΑ ΦΑΤΕ ΠΙΤΟΓΥΡΑ ΚΑΙ ΠΙΤΣΕΣ....:τρέλα::τρέλα: Πλακα σου κανω ;)

2. Να βάλω 2 κιλά ακόμη.
καταλαβες χρυς αλλες εχουν τυψεις που τρωνε τις πιτες της γιαγιας κι αλλες θελουν να χασουν 2 κιλα οι αδικιες της ζωης:χαχα:.παντως η γιαγια μου εχει τελειωσει μαγειρικη οποτε καταλαβαινεις οτι εκτος απο τις πιτες κανει κι αλλα νοστιμα πραγματα,ασε ασε εχω προβλημα καθε φορα που πηγαινω.:))))
Άμα είναι για "πίτα γιαγιάς", δικαιολογείσαι. Και κάνετε κάτι πίτες εκεί στο βορρά :μιαμ:

Ορίστε, που γκρινιάζετε όλοι, "να χάσω και να χάσω!!"
Κικίτσα, καλύτερη εποχή δεν μπορούσεςνα βρείς!!!Βουρ στους κουραμπιέδες και στα μελομακάρονα....
(χωρίς παρεξήγηση,ε;;;-αστειέυομαι!!)
Έχω κατεβάσει κιλά, όχι αστεία... :ρ

.Επιπλεον...Κικιτσα....:μόκο::τσκτσκ: δεν μπορω να ακουω για αυτους που θελουν να βαλουν κιλα...ΝΑ ΦΑΤΕ ΠΙΤΟΓΥΡΑ ΚΑΙ ΠΙΤΣΕΣ....:τρέλα::τρέλα: Πλακα σου κανω ;)
Μόλις έφαγα δύο ξεγυρισμένα πιτόγυρα, σε κάλυψα? :χαχα:

καταλαβες χρυς αλλες εχουν τυψεις που τρωνε τις πιτες της γιαγιας κι αλλες θελουν να χασουν 2 κιλα οι αδικιες της ζωης:χαχα:
Καλέ να βάλω θέλω, όχι να χάσω! :))))