Προτείνεται κάτι ανάλογο του "Κάτι παράξενο στο νου μου " του Παμούκ

Τελείωσα το Κάτι παράξενο στο νου μου του Παμούκ. Τεράστιο βιβλίο έγινε κουραστικό 25 σελίδες πριν το τέλος. Εκπληκτική αποτύπωση του περιβάλλοντος και της εποχής τηςτότε Τουρκίας. Η περιγραφή ταιριάζει βέβαια σε πολλές περιοχές που πέρασαν απότομα αυτό το στάδιο βιομηχανικής εξέλιξης. Έχει κάποιος να προτείνει κατί άλλο του ίδιου συγραφέα, ή με την ίδια θεματική;

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Ίσως να σου αρέσει Η Αναζήτηση του Θέμελη, αλλά και Η Ανατροπή του ίδιου. Τέλη 19 αιώνα, αρχές εικοστού είναι η εποχή που περιγράφουν στην Σμύρνη, στην Μυτιλήνη, στην Ρωσία κ.α. (έχω χρόνια που τα έχω διαβάσει). Είναι ωραία η γραφή του, αλλά δεν ξέρω αν θα σου ταιριάξει με του Παμούκ, καθώς δεν έχω διαβάσει κάτι δικό του.

Ίσως να σου αρέσει Η Αναζήτηση του Θέμελη, αλλά και Η Ανατροπή του ίδιου. Τέλη 19 αιώνα, αρχές εικοστού είναι η εποχή που περιγράφουν στην Σμύρνη, στην Μυτιλήνη, στην Ρωσία κ.α. (έχω χρόνια που τα έχω διαβάσει). Είναι ωραία η γραφή του, αλλά δεν ξέρω αν θα σου ταιριάξει με του Παμούκ, καθώς δεν έχω διαβάσει κάτι δικό του.
Γράφω ένα βιβλίο με τέτοιο θέμα, οπότε τα γούστα έρχονται δεύτερα. Θα το κοιτάξω ευχαριστώ.

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Καλό δημιουργικό ταξίδι να έχεις.

(Επίσης, δεν χρειάζεται να παραθέτουμε ολόκληρη την απάντηση του συνομιλητή μας, όταν απαντάμε από κάτω της, μπορείς να δεις αναλυτικά εδώ. Ευχαριστώ)