Προτάσεις για σειρές

Μόλις είδα το πρώτο επεισόδιο του 11.22.63 και σε γενικές γραμμές μου άρεσε. Με ενόχλησε το γεγονός ότι ενώ στο βιβλίο ο πρωταγωνιστής βγαίνει στο παρελθόν σε ένα σημείο χωρίς κόσμο, στη σειρά ισχύει το αντίθετο. Και μάλιστα πρέπει να σου δείξει τον γαλατά, τον κόσμο με τα παλιομοδίτικα ρούχα, τα πιτσιρίκια που παίζουν μπέιζμπολ, τις ξανθιές με το ροζ κάμπριο κλπ. Και όλα αυτά ακριβώς εκεί που βγαίνει ο τύπος και χωρίς κανείς να τον δει να εξαϋλώνεται από το πουθενά. Πιο μασημένο πεθαίνεις! Γιατί ο θεατής του 2016 χρειάζεται να του το συλλαβίσεις ότι είναι 1960. Ελπίζω αυτό να μην είναι το πρώτο από πληθώρα στερεοτύπων.

Κατά τα άλλα, αρκετά πιστό στο βιβλίο με κάποιες απαραίτητες αλλαγές και κάποιες όχι και τόσο απαραίτητες. Ωραία απεικόνιση του 60, η μόνη εποχή κατά την οποία θα ήθελα να ζω στην Αμερική... Ελπίζω να σταθεί άξια μεταφορά του βιβλίου.

@Ελλη, την έχω δει εγώ και μου άρεσε. Εχει αγωνία και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον, εξάλλου ειναι μόνο 6 επεισόδια.
Βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Τζον Λε Καρέ.

Για το ντρακουλα που βαζει το σαββατο δυστυχως αργα το σκαι τι λετε; εμενα μου αρεσε ! Το βλεπει κανεις;

Πολύ μετρια την βρήκα την συγκεκριμένη σειρά, Αριάδνη. Νομίζω, την έκοψαν κι ολας και δεν θα υπάρξει δευτερος κυκλος.

Έχω ακούσει από πολλούς να λένε τα καλύτερα για την σειρά αυτή Φάρε και αν δεν κάνω λάθος θα το προβάλει και το mega μάλλον τώρα το καλοκαίρι.
Έχω ψηθεί πολύ να το δω αλλά την πατάω με σειρές που ακόμα παίζονται.

To River είναι αξιόλογο, κυρίως λόγω των εξαιρετικών ηθοποιών και της ατμοσφαιρικής σκηνοθεσίας. Σταν συν το ό,τι οι ηθοποιοί εμφανισιακά είναι στον μέσο όρο.

Κι εμενα με έχει ψήσει τόσα καλα λογια που έχω ακούσει και λόγω θέματος, βέβαια. Θα έρθει η σειρά της, που θα πάει!

Χτες η ερτ ξεκίνησε να δείχνει το μυστικό της λίμνης δηλ. Top of the lake, αυστραλιανή σειρά με πολλά βραβεία. Είδα το πρώτο επεισόδιο, λίγο περιέργο μου φανηκε για αρχη σειράς

Ξεκινησα το The Wire οπου στην ουσια μας δειχνει τον κοσμο του εγκληματος τοσο απο τα ματια υπαλληλων του Νομου οσο και απο την πλευρα των εγκληματιων και φαινεται υποσχομενο.

Vikings

Μου άρεσε αλλά δυστυχώς από πολύ νωρίς αρχίζει να επαναλαμβάνεται.
Τουλάχιστον οι πρώτες season είναι απολαυστικές.

Είδα το Stranger Things και μου άρεσε πολύ, είναι πολύ έξυπνα δομημένο(με 80'ς αίσθητικη) αλλα το νέο Τουιν Πικς δεν είναι που άκουγα τους πάντες να λένε. Τα παιδάκια είναι εξαιρετικά όλα τους όπως και η καθηλωτική Γουινόνα Ράιντερ. Μr. Robot συνεχίζω κανονικά είδα τα 2 πρώτα επεισόδια του 2 κύκλου και προμηνύεται πολυ δυνατός.Τελείωσα το black books και το συστήνω σε όλους. Mε το wire συνεχίζω κανονικά και θα ξεκινήσω την 3 σεζον.

Μερικές προτάσεις πρόσφατων σειρών:

The Night Of (σε εξέλιξη η πρώτη σεζόν) - Φαίνεται αρκετά καλό μέχρι στιγμής, με πολύ καλό John Turturro

American Crime Story - The People vs OJ Simpson - για την γνωστή ιστορία της δίκης του OJ Simpson, εκ' των διασημότερων παικτών ράγκμπυ στην Αμερική, για διπλό φόνο. Με Cuba Gooding Jr, John Travolta και αρκετούς "γνωστούς". Πολύ καλή και με αρκετό ενδιαφέρον.

Better Call Saul - Παραπάνω απο καλό το spin off του Breaking Bad.

Making a Murderer - Η αληθινή ιστορία του πως η αμερικάνη "δικαιοσύνη" κλείνει δις! κάποιον στην φυλακή. Όλη η σειρά δείχνει πλάνα απ' την ζωή, την οικογένεια και τον ίδιο τον φυσικό πρωταγωνιστή.

The Knick - Εξαιρετική σειρά με φοβερό Clive Owen. Πέρι ιατρικής και όχι μόνο στα τέλη του 20ου αιώνα στην αμερική. Δύο σεζόν, 2014 και 2015, άγνωστο αν θα συνεχιστεί. Ελπίζω πως ναι!

Ναι!!!!!!!!!!!!!!!!! Ναι!!!!!!!!!!!!!!!!1:γιούπι:

Είδα το Stranger Things και μου άρεσε πολύ, είναι πολύ έξυπνα δομημένο
Έχω ψηθεί Στιλλ!!!!

The Knick - Εξαιρετική σειρά με φοβερό Clive Owen. Πέρι ιατρικής και όχι μόνο στα τέλη του 20ου αιώνα στην αμερική. Δύο σεζόν, 2014 και 2015, άγνωστο αν θα συνεχιστεί. Ελπίζω πως ναι!
Πολύ καλή σειρά, αλλά την σταμάτησαν ρε γαμώτο... Γιατί;;;; :μαναι:

Πολύ καλή σειρά, αλλά την σταμάτησαν ρε γαμώτο... Γιατί;;;; :μαναι:
Το περίμενα οτι θα σ' άρεσε! :ρ

Πιθανόν θα συνεχιστεί, απλά νομίζω έχει καθυστερήσει τόσο πολύ γιατί ακόμα ο Σόντερμπεργκ δεν έχει αποφασίσει πως να κινηθεί μετά και το τέλος της δεύτερης σεζόν (δεν λέω παραπάνω γιατί θα 'ναι spoilers).

Κατι μου λέει οτι θα σου αρέσει Νικόλα, αντλώντας έμπνευση απο δημιουργούς όπως ο Spielberg, ο Cronenberg, αισθητική 80s. Το λες και love letter των Duffer Brothers στην δεκαετία στην οποία μεγάλωσαν και τους διαμόρφωσε. Βέβαια επειδή εγώ δεν μεγάλωσα στα 80s οι αναφορές δεν με έκαναν να μπουχτίσω, αλλα μου άνοιξαν παράθυρο σε νέες κινηματογραφικές αναζητήσεις. Το πιο πιθανό είναι οτι θα σου φανεί νοσταλγικό :ναι:

Βέβαια επειδή εγώ δεν μεγάλωσα στα 80s
Για τον ίδιο λόγο δεν έχω αποφασίσει να το δω ακόμα. Όπως περίπου για τον ίδιο λόγο αλλά και το ότι μου φάνηκε πολύ αμερικάνικη κουλτούρα, παράτησα στο πρώτο επεισόδιο το πολύ φρέσκο The Get Down - τέλη 70s, Bronx, κουλτούρα πρώιμου χιπ χοπ, κλπ.