Προτάσεις για ρομαντικά αναγνώσματα!

Μετα την παρουσιαση σου Καποιε, προστεθηκε στη λιστα μου. Αλλα εχω μια απορια. Ειναι βιβλιο που το βρισκεις ευκολα; Και σε εναν Ιανο ας πουμε;

διαβασα ολο τη νημα γιατι μυο φανηκαν πολυ ενδιαφερουσες οι αποψεις σας.συμφωνω και εγω με πολλες απο τις κοπελες.
Η ροζαμουντ Πιλτσερ εχει γραψει αρκετα ρομαντικα βιβλια, που ειναι πολλα απο αυτα ωραια.
Η λευκη ορχιδεα επισης και εμεναμου αρεσε.
Η αλκυονη Παπαδακη ομως οχι,ενα βιβλιο της διαβασα αλλα δε μου αρεσε,παραηταν ποιητικο για τα δεδομενα μου.

καποια αλλα ρομαντικα που μυο ερχονται στο μυαλο ειναι η κυρια με τις καμελιες, ετσι για πιο κλασσικο.

η τριλογια του μπρουτζινου καβαλαρη βεβαια και αυτη περιλαμβανεται εδω.

και στο τελος ηθελα να σχολιασω κατι γενικα για το φορουμ,αν και ειναι ασχετο με το συγκεκριμενο θεμα,αλλα δε βρηκα κ καποιον αλλο χωρο για να το παραθεσω και εχει καπως σχεση με την αποψη της Λολαντ παραπανω.

γενικα το φορουμ μου αρεσει παρα πολυ,και επιτελους βρηκα ενα χωρο πυο εκφραζομαι ελευθερα ως προς τις προτιμησεις για τα βιβλια μου,απλα ενα μικρο παραπονο ηθελα να το αναφερω οσο καιρο ειμαι γραμμενη εδω.

παρατηρω οτι οι περισσοτεροι ειναι φαν(και εγω μεσα βεβαια εως ενα σημειο) των πιο κλασσικων συγγραφεων.και εγω εχω διαβασει αρκετους κλασσικους αλλα αναμεσα σε αυτους διαβαζω και πιο "ελαφρια" λογοτεχνια.δηλαδη εχει τυχει κ να διαβασω τις συγχρονες ελληνιδες συγγραφεις και τις ξενες,εχει τυχει να διαβασω και βιβλια που θεωρουνται πολυ ρομαντικα και ανεδαφικα,αλλα και πολυ μελο η αρλεκιν.παρολαυτα πολλα απο αυτα μου αρεσαν και με συγκινησαν μερικα.

εχω διαβασει και μαντα(η οποια δεν μου αρεσε ομως) και Μπρεντα Τζους, και Ιζαμπελ αλιεντε και Πασχαλια Τραυλου και Σοφη Παπαθεοδωριδου και Γιωργο Πολυρακη και Κωστα Καρακαση και Ελενη τσαμαδου και Χρυσα Δημουλιδου και και και.δε θελω να το παιξω πολυξερη αλλα πολλα απο αυτα τα βιβλια μου αρεσαν αρκετα.
αυτο που λιγο με χαλαει στο φορουμ και παντα το αναφερω με καλη διαθεση και δε θελω να παρεξηγηθει καποιος, ειναι οτι δεν υπαρχουν νηματα σχετικα με πολλα απο αυτα τα βιβλια και αυτο με στενοχωρει.γιατι φαινεται σα να σνομπαρουμε πολλους απο αυτους τους συγγραφεις,ενω αυτο πιστευω δε θα πρεπει να γινεται.

Η αποψη της Λολαντ ειναι απολυτως σεβαστη, το να μη αρεσουν σε καποια τα βιβλια των συγχρονων ειναι πολυ φυσικο ειναι αναλογα τα ερεθισματα του καθενος,
απλα δε μυο αρεσει να σνομπαρει κανεις( δε μιλαω για τη Λολαντ) κ να κατακρινει κατι που σε καποιον αλλο θα αρεσε πολυ.αυτο δε σημαινει οτι ο αλλος ειναι πχ χαζος η υπερομαντικος απλα εχει διαφορετικες αντιληψεις.

οποτε εγω θα προτεινα πχ σε ενα μερος του φορουμ πχ στην γυναικεια λογοτεχνια σε οσες αρεσουν οι συγχρονοι συγγραφεις να ανοιγουμε σιγα σιγα νηματα με τετοια βιβλια (πχ το σταυροδρομι των ψυχων ) και οποιος το εχει διαβασει να λεει την αποψη του χωρις ομως να μειωνει τον αλλο που του αρεσε.

δεν ειναι κακο να υπαρχουν αλλες αποψεις ακομα κ για βιβλια που σε μερικους φαινονται ¨σκουπιδια". τα αναφερω ολα αυτα γιατι εχω προσεξει και εγω στον εαυτο μου πχ. οτι θελω να πω την αποψη μου για ενα βιβλιο κ κολλαω ορισμενες φορες γιατι σκεφτομαι απο μεσα μου,σε κανεναν δεν θα αρεσει κ θα γινω κ αντιπαθης πχ.αλλα μεσα απο αυτο το νημα καταλαβα οτι υπαρχουν κ αλλοι που τους αρεσουν παρομοια βιβλια και αυτο δεν ειναι κακο.

γενικα δε μου αρεσει να σνομπαρω κατι ποτε,το να μη μου αρεσει ενα γλυκαναλατο ειδος λογοτεχνιας το καταλαβαινω απολυτα αλλα οχι κ να βγαζω συμπερασματα για καπιον αλλο που μπροει να του αρεσει αυτο.
κ θα μου πειτε εδω,γιατι δε το κανεις κοπελα μου απο το να το λες, σε εμποδισε κανενας απο το να ανοιξεις νηματα με τεοτιο περιεχομενο?οχι βεβαια αλλα ειπα ακριβως παραπανω οτι πιστευα οτι ειμαι η μονη πυο μερικα απο αυτα τα βιβλια μου αρεσαν οπως επισης και οτι μερικοι ισως με κατακρινουν για αυτο το λογο.

αυτα απο εμενα,μιλησα τελειως ειλικρινα κ ευχομαι ναμη παρεξηγηθω απλα ανεφερα τη γνωμη μου κ κατι στο οποιο το φορουμ αισθανομαι οτι "υστερει".

με εκτιμηση Αννα

Συμφωνώ πως οι επιλογές μας είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας, μου αρέσουν οι κλασσικοί αλλά μετά από τον Ντοστογιέφσκι ή τον Ουγκώ κάνω διάλειμμα και καταβροχθίζω αστυνομικά και ιστορικά μυθιστορήματα. Δε νομίζω πως έχει κανενας το δικαίωμα να κρίνει τις επιλογές μας, είναi σα να λέει κάποιος πως του αρέσει το σκόρδο και να τον κοιτάζω με μισό μάτι γιατί δεν αρέσει σε μένα. :) Γιατί δεν ξεκινάς ένα νήμα με το αγαπημένο σου βιβλίο; Μπορεί να εκπλαγείς. Υπάρχει εδω στο φόρουμ η ελληνική γυναικεία λογοτεχνία και εδώ η ξένη. Άλλωστε πέρα από τις συζητήσεις για ότι έχουμε ήδη διαβάσει, εδώ είμαστε για να μάθουμε καινούρια πράγματα, αν δεν ήταν η λέσχη δε θα είχα διαβάσει επιστημονική φαντασία.

Ανναμου, εκανες πολυ καλα και το αναφερες για να λυθει η οποια "παρεξηγηση" :). Προσωπικα, δεν τους σνομπαρω! Διαβαζω που και που κανενα συγχρονο που μου αρεσει, ομως θεωρω πως πρωτα πρεπει να καλυψω καποια κλασσικα και μετα να περασω στα νεωτερα. Καποια αλλα μελη, ειπαν πως ασχοληθησαν με τα συγχρονα και δεν ειχαν τις καλυτερες εντυπωσεις. Αποψη ειναι και αυτη. Ο χωρος υπαρχει στην λεσχη για να ασχοληθουμε και με αυτα (απλα δεν ετυχε ακομη). Ξεκινα να κανεις καποιες παρουσιασεις βιβλιων που σου αρεσαν, για να ενθαρρυνεις και αλλους να τα διαβασουν :). Αλλωστε οπως ειπαν οι περισσοτεροι, εδω στην λεσχη τους δοθηκε η ευκαιρια να γνωρισουν και αλλους συγγραφεις, οταν αναφερθηκαμε με καλα λογια σ'αυτους και τα εργα τους ;)

Τελος να πω πως : Δικα μου αγαπημενα ειναι επισης και πολλα εφηβικα/παιδικα βιβλια, που διαβαζα μικρη. Ομως δεν ετυχε να ασχοληθω (πλην ενα-δυο που ανεφερα). Θελω να το κανω στο μελλον, γιατι δεν τα εχουμε αναφερει και αυτα. Ακομη...

Ανναμου οπως θα εχεις καταλαβει και σε αυτο το νημα αλλα και σε αλλα ποτε ενα θεμα δεν αρεσει σε ολους και ειναι φυσιολογικο τωρα αν μερικα ατομα οπως λες δεν λενε την αποψη τους και με τον καλυτερο τροπο εγω (και φανταζομαι και πολυ αλλοι) εχω μαθει να μη δινω και τοσο σημασια γιατι δεν υπαρχει λογος ουτε να χαλιεμαι ουτε να δημιουργω ενταση.κανε αυτο που σου λεει η πολυξενη ανοιξε ενα νημα για το βιβλιο που θελεις και θα δεις πως δεν μισουμε ολοι την συγχρονη ελληνικη λογοτεχνια.κι εγω εχω διαβασει πολλα τετοια βιβλια και πολλοι αλλοι οπως εχω δει απο δημουλιδου και καλλιοντζη που εχω διαβασει λιγο και απο τις δυο εχω κι εγω να σου σχολιασω αρκετα πραγματα αν κανεις νημα για κατι που εχω διαβασει!!:)

το είδα συμπτωματικά σήμερα εδω σε πολύ καλή τιμη. :)
ευχαριστώ πολύ! :)

Μπορεις να το παραγγειλεις αν θελεις... δοκιμασες στο Νεστωρ;
προτιμώ να ψάξω λίγο ακόμα, όπως έκανα και με την Πειθώ που ήμουν έτοιμη να την παραγγείλω, όταν την είδα στη βιβλιοθήκη του σχολείου μου ! :Ρ :)

Last edited by a moderator:
προτιμώ να ψάξω λίγο ακόμα, όπως έκανα και με την Πειθώ που ήμουν έτοιμη να την παραγγείλω, όταν την είδα στη βιβλιοθήκη του σχολείου μου ! :Ρ :)
αν τυχει να ερθω καθολου κατερινη παντως και δεν το εχεις παρει μπορω να στο φερω απο εδω,το εχει και στον ιανο και στον μαλλιαρη!!:)

Ανναμου, ανεφερες την Μπρεντα Τζους, και να σου πω την αληθεια δεν περιμενα κι εγω να αναφερθει σε αυτο το φορουμ γιατι ειναι κομματακι αρλεκιν μαλλον... Παντως εμενα μ'αρεσε παρα πολυ, εχω διαβασει και τα 3 βιβλια της που εχουν μεταφραστει στα ελληνικα, και απ'οτι εχω δει εχει γραψει παααρα πολλα βιβλια, και μαλιστα best seller, που ουτε που τα χουν πιασει να τα μεταφρασουν!
Επισης της Δημουλιδου μου εχει αρεσει πολυ και η Μερσεντες Χιλ, που δεν ξερω αν το εχει διαβασει κανεις, αλλα εγω το διαβασα μονορουφι, παρολο που δεν ξετρελαθηκα με την καταληξη.
Γενικα μου αρεσει η γυναικεια λογοτεχνια, ακομα κι αν δεν ειναι κλασικη... Ολα τα βιβλια εχουν κατι να προσφερουν.

χαιρομαι πολυ που βλεπω οτι υπαρχουν και αλλες γυναικες που τους αρεσει αυτη η λογοτεχνια-εκτος των πιο κλασσικων και ανεκτιμητων βιβλιων βεβαια!μου δωσατε "θαρρος" ωστε να αρχισω σιγα σιγα να ανοιγω θεματα με νεα βιβλια και συγχρονους συγγραφεις που εχει τυχει να διαβασω κ θεωρω αξιολογα τα βιβλια τους.

Λορενα μου συμφωνω απολυτα με την αποψη σου,οτι εννοειται οτι οι κλασσικοι συγγραφεις ειναι υπερανω,απλα μου αρεσει κ να ξεφευγω λιγο απο τη γραφη αυτη τη πιο κλασσικη κ να διαβαζω κ κατι πιο συγχρονο.:))

Αλικη(οι αποψεις μας για βιβλια βλεπω οτι ταιριαζουν επικινδυνα χεχε:))))), της Μπρεντα Τζους εχω διαβασει μονο ενα βιβλιο της,τη τριτη κληρονομο κ μπορω να πω μου αρεσε αρκετα.αυτο δεν το ελεγες αρλεκιν,δεν ειχε ουτε σκηνες μεσα ερωτικες αποσο θυμαμαι ουτε πολλες φανφαρες πχ.τωρα για αλλα της βιβλια δεν εχω προσωπικη αποψη.

Ανναμου, εχεις διαβασει το καλυτερο απο τα τρια που εχουν μεταφραστει! Εγω πρωτα διαβασα το "Ενοχα Μυστικα", και θυμαμαι οτι μου ειχε αρεσει παρα πολυ! Επισης το εχω αγορασει 3 φορες το συγκεκριμενο βιβλιο (αν θυμαμαι καλα) μια για μενα, και απο μια για δυο φιλες μου που τις αρεσε παρα πολυ! Εχει μεσα ερωτικες σκηνες και φυσικα τρελη αγωνια και το διαβασα σχεδον απνευστι! Να το διαβασεις οπωσδηποτε οταν βρεις ευκαιρια και θα με θυμηθεις ;)
Το "Θανασιμη Αγαπη" δεν πρεπει να ειναι τοσο καλο, γιατι δε θυμαμαι ουτε καν το στορυ :( αλλα κι αυτο απολαυστικο ειναι γιατι γραφει ωραια η Τζους :)

Σου προτεινω το <Τρια μετρα πανω απο τον ουρανο> δεν ειναι κλασικη λογοτεχνια, ομως ειναι πολυ ενδιαφερον βιβλιο και με ανατροπες!

Εγώ έχω να σας προτείνω αρκετά ρομαντικά μυθιστορήματα:
Αισιο τελος
- Αγαπω θα πει χανομαι (Ρενα Ρωσση Ζαιρη) --> Προκειται για 5 ιστοριες αγαπης που συνδεονται μεταξυ τους
- Μετα την καταιγιδα (Ευαγγελια Ευσταθιου) --> Ειναι μια ιστορια που μοιζει πολυ με την ΠΑΟΛΙΝΑ που επαιζε το ALTER
- Το φθινοπωρο της μαγισσας (Καιτη Οικονομου) --> Πολυ ωραιο βιβλιο που εχει και λιγο μυστηριο μεσα
- Μου το ειπε ενας αγγελος (Καιτη Οικονομου) --> Καλο βιβλιο που εχει μεσα του και συγκινητικες στιγμες
- Λευκη ορχιδεα(Καιτη Οικονομου) --> Το αγαπημενο μου βιβλιο. Δυο εκπληκτικες ιστοριες αγαπης.
- Στα ορια (Καιτη Θαλασσινου) --> Απο τα καλυτερα βιβλια που εχω διαβασει. Μια μεγαλη και απαγορευμενη ιστορια αγαπης και μια τεραστια φιλια επιβιωνουν στα χρονια του Β' Παγκοσμιου Πολεμου
- Απλα σ' αγαπω ( Γιαννης και Μαρινα Αλεξανδρου) --> Πολυ ωραιο βιβλιο. Μπορει ο ερωτας να αργησει λιγο αλλα παντα ερχεται...
- Με αλλα λογια σε αγαπω (Ευαγγελια Ευσταθιου) --> Οπως ολα τα βιβλια της Ευσταθιου ετσι κι αυτο δειχνει τον ερωτα και την διαφορες φασεις που μπορει να περασει... Υπεροχο βιβλιο.
- Αν δεν υπηρχε αυριο (Μαρια Τζιριτα) --> Τι θα καναμε αν γνωριζαμε οτι ο χρονος μας στη γη ειναι περιορισμενος. Μεσα σε λιγους μηνες τα παντα μπορουν να αλλαξουν.
- Ποθοι στα φτερα των αγγελων( Χρυσα Δημουλιδου) --> Ισως το πιο ρομαντικο βιβλιο της συγγραφεως. Υμνει εναν ερωτα με διαφορα ηλικιας αλλα μεγαλο παθος..
Μη αισιο τελος
- Τα δακρυα δεν στεγνωσαν ποτε ( Μαρια Προδρομου) --> Πολυ ωραιο βιβλιο για τον ερωτα μεταξυ Ελληνοκυπριας και Τουρκου. Το μονο "αρνητικο" ειναι οτι οταν το διαβαζεις πρεπει οπωσδηποτε να εχεις μαζι σου και δυο- τρια πακετα χαρτομαντιλα.
- Του ερωτα και της ψυχης --> Ενας υμνος στον ερωτα που δεν κοιτα ηλικιες....
- Χαμενη τιμη (Νορμα Χουρι) --> Ο ερωτας στην μουσουμνανικη κοινοτητα. Ερωτας μουσουλμανας με χριστιανο, η τραγικοτητα του και η δυναμη μιας φιλιας.

Εγώ προτείτω : Αγγελική η Μαρκησία των αγγέλων

εμεις σαν παιδιά στα μέσα του 80', ευτυχήσαμε να δούμε και τις εξαιρετικές ταινίες!!Ο Νικολά ήταν η δική μου παιδική, γαλλική αγάπη!

Α, ρε Μαργαρίτα δημιουργείς μετά και το μπλοκ της Ωστεν, ένα νέο είδους ανθρώπου τον homo-austenus:χαχα:, δηλ. τον ρομαντικό άνθρωπο , που διαβαζει πολλά βιβλία εποχής:μουάχαχα:

Last edited:
Για όσους άρεσε η τριλογία του Λυκόφωτος να προτείνω την σειρά Vampire Academy!
Προσωπικά όντας φανατική των fantasy βιβλίων με βαμπίρ και τα σχετικά έχω ενθουσιαστεί!:))