διαβασα ολο τη νημα γιατι μυο φανηκαν πολυ ενδιαφερουσες οι αποψεις σας.συμφωνω και εγω με πολλες απο τις κοπελες.
Η ροζαμουντ Πιλτσερ εχει γραψει αρκετα ρομαντικα βιβλια, που ειναι πολλα απο αυτα ωραια.
Η λευκη ορχιδεα επισης και εμεναμου αρεσε.
Η αλκυονη Παπαδακη ομως οχι,ενα βιβλιο της διαβασα αλλα δε μου αρεσε,παραηταν ποιητικο για τα δεδομενα μου.
καποια αλλα ρομαντικα που μυο ερχονται στο μυαλο ειναι η κυρια με τις καμελιες, ετσι για πιο κλασσικο.
η τριλογια του μπρουτζινου καβαλαρη βεβαια και αυτη περιλαμβανεται εδω.
και στο τελος ηθελα να σχολιασω κατι γενικα για το φορουμ,αν και ειναι ασχετο με το συγκεκριμενο θεμα,αλλα δε βρηκα κ καποιον αλλο χωρο για να το παραθεσω και εχει καπως σχεση με την αποψη της Λολαντ παραπανω.
γενικα το φορουμ μου αρεσει παρα πολυ,και επιτελους βρηκα ενα χωρο πυο εκφραζομαι ελευθερα ως προς τις προτιμησεις για τα βιβλια μου,απλα ενα μικρο παραπονο ηθελα να το αναφερω οσο καιρο ειμαι γραμμενη εδω.
παρατηρω οτι οι περισσοτεροι ειναι φαν(και εγω μεσα βεβαια εως ενα σημειο) των πιο κλασσικων συγγραφεων.και εγω εχω διαβασει αρκετους κλασσικους αλλα αναμεσα σε αυτους διαβαζω και πιο "ελαφρια" λογοτεχνια.δηλαδη εχει τυχει κ να διαβασω τις συγχρονες ελληνιδες συγγραφεις και τις ξενες,εχει τυχει να διαβασω και βιβλια που θεωρουνται πολυ ρομαντικα και ανεδαφικα,αλλα και πολυ μελο η αρλεκιν.παρολαυτα πολλα απο αυτα μου αρεσαν και με συγκινησαν μερικα.
εχω διαβασει και μαντα(η οποια δεν μου αρεσε ομως) και Μπρεντα Τζους, και Ιζαμπελ αλιεντε και Πασχαλια Τραυλου και Σοφη Παπαθεοδωριδου και Γιωργο Πολυρακη και Κωστα Καρακαση και Ελενη τσαμαδου και Χρυσα Δημουλιδου και και και.δε θελω να το παιξω πολυξερη αλλα πολλα απο αυτα τα βιβλια μου αρεσαν αρκετα.
αυτο που λιγο με χαλαει στο φορουμ και παντα το αναφερω με καλη διαθεση και δε θελω να παρεξηγηθει καποιος, ειναι οτι δεν υπαρχουν νηματα σχετικα με πολλα απο αυτα τα βιβλια και αυτο με στενοχωρει.γιατι φαινεται σα να σνομπαρουμε πολλους απο αυτους τους συγγραφεις,ενω αυτο πιστευω δε θα πρεπει να γινεται.
Η αποψη της Λολαντ ειναι απολυτως σεβαστη, το να μη αρεσουν σε καποια τα βιβλια των συγχρονων ειναι πολυ φυσικο ειναι αναλογα τα ερεθισματα του καθενος,
απλα δε μυο αρεσει να σνομπαρει κανεις( δε μιλαω για τη Λολαντ) κ να κατακρινει κατι που σε καποιον αλλο θα αρεσε πολυ.αυτο δε σημαινει οτι ο αλλος ειναι πχ χαζος η υπερομαντικος απλα εχει διαφορετικες αντιληψεις.
οποτε εγω θα προτεινα πχ σε ενα μερος του φορουμ πχ στην γυναικεια λογοτεχνια σε οσες αρεσουν οι συγχρονοι συγγραφεις να ανοιγουμε σιγα σιγα νηματα με τετοια βιβλια (πχ το σταυροδρομι των ψυχων ) και οποιος το εχει διαβασει να λεει την αποψη του χωρις ομως να μειωνει τον αλλο που του αρεσε.
δεν ειναι κακο να υπαρχουν αλλες αποψεις ακομα κ για βιβλια που σε μερικους φαινονται ¨σκουπιδια". τα αναφερω ολα αυτα γιατι εχω προσεξει και εγω στον εαυτο μου πχ. οτι θελω να πω την αποψη μου για ενα βιβλιο κ κολλαω ορισμενες φορες γιατι σκεφτομαι απο μεσα μου,σε κανεναν δεν θα αρεσει κ θα γινω κ αντιπαθης πχ.αλλα μεσα απο αυτο το νημα καταλαβα οτι υπαρχουν κ αλλοι που τους αρεσουν παρομοια βιβλια και αυτο δεν ειναι κακο.
γενικα δε μου αρεσει να σνομπαρω κατι ποτε,το να μη μου αρεσει ενα γλυκαναλατο ειδος λογοτεχνιας το καταλαβαινω απολυτα αλλα οχι κ να βγαζω συμπερασματα για καπιον αλλο που μπροει να του αρεσει αυτο.
κ θα μου πειτε εδω,γιατι δε το κανεις κοπελα μου απο το να το λες, σε εμποδισε κανενας απο το να ανοιξεις νηματα με τεοτιο περιεχομενο?οχι βεβαια αλλα ειπα ακριβως παραπανω οτι πιστευα οτι ειμαι η μονη πυο μερικα απο αυτα τα βιβλια μου αρεσαν οπως επισης και οτι μερικοι ισως με κατακρινουν για αυτο το λογο.
αυτα απο εμενα,μιλησα τελειως ειλικρινα κ ευχομαι ναμη παρεξηγηθω απλα ανεφερα τη γνωμη μου κ κατι στο οποιο το φορουμ αισθανομαι οτι "υστερει".
με εκτιμηση Αννα