Προτάσεις για ρομαντικά αναγνώσματα!

Τελικά είμαι του ρομαντικού:γιούπι: και πρέπει να το πάρω απόφαση, με ταξιδεύει πάρα πολύ ένα ρομαντικό βιβλίο, καλά αν είναι και παλιάς εποχής εκεί είναι το ευαίσθητο σημείο μου:χαχα:. Μου αρέσουν πολύ βιβλία τύπου Όστεν, είναι τρυφερά και βγάζουν μια αγνότητα:ντροπή:, μου αρέσουν όμως και τα βιβλία τύπου Λυκόφως δεν ξέρω πώς να τα χαρακτηρίσω πάντως τρυφερά με τους βρικόλακες δεν τα λες. Μου αρέσουν φυσικά και οι απαγορευμένοι έρωτες που στο τέλος του βιβλίου όσο κι αν εσύ το θέλεις οι αγαπημένοι σου ήρωες δεν μένουν τελικά μαζί, άλλες φορές τους χωρίζει ο θάνατος και άλλες απλά διαλέγουν άλλους δρόμους. Θα σας δώσω μερικά παραδείγματα εδώ και μαζί θα κάνω και τις προτάσεις μου για μερικά ρομαντικά αναγνώσματα:

1)Από την αγαπημένη μου Τζέιν Όστεν έχω διαβάσει μόνο τρία μέχρι στιγμής και τα προτείνω όλα σε όσους αρέσει αυτό το στυλ. Το πρώτο της βιβλίο που διάβασα και είναι ένα από τα αγαπημένα μου είναι φυσικά το Περηφάνια και Προκατάληψη. Σε αυτό το βιβλίο βλέπουμε πόσο μπορεί να αλλάξει ένας άνθρωπος εξαιτίας του έρωτα, να αφήσει την περηφάνια στην άκρη για να κερδίσει την αγαπημένη του. Το δεύτερο είναι το Λογική κι Ευαισθησία. Σε αυτό βλέπουμε δύο αδελφές με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, η μία λειτουργεί περισσότερο με την λογική με αποτέλεσμα να κινδυνέψει να χάσει αυτόν που θέλει πραγματικά και η άλλη ευαίσθητη και ευκολόπιστη να πέσει θύμα κάποιου επιπόλαιου με αποτέλεσμα να πληγωθεί βαθιά. Το τρίτο είναι το Αββαείο του Νορθάνγκερ ένα πολύ τρυφερό μυθιστόρημα με μια ηρωίδα αρκετά «παιδική» που περνάει μερικές περιπέτειες και στο τέλος καταλαβαίνει πως όλα ήταν δημιούργημα της φαντασίας της. Γενικά τα βιβλία της Όστεν είναι για αναγνώστες που θέλουν χαρούμενο τέλος για τους ήρωες των βιβλίων. Στην ίδια κατηγορία με τα τρυφερά μυθιστορήματα θα βάλω και την Ευγενία Γκραντέ του Μπαλζάκ, δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειές για αυτό το βιβλίο είναι πιστεύω καλύτερα κανείς να το διαβάσει και να δει τη τροπή παίρνει τελικά η ζωή της Ευγενίας δεν θα ήθελα να σας το χαλάσω, πάντως προσωπικά το βρήκα εξαιρετικό.

2)Εδώ θα μιλήσω για δύο μυθιστορήματα ρομαντικά αλλά και με μία αρκετά έντονη δόση μυστηρίου. Πρόκειται για τα έργα δύο αδελφών της Σάρλοτ και της Έμιλυ Μπροντε. Από την πρώτη έχω διαβάσει την Τζέιν Έυρ, μια ηρωίδα με πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια .Μεγαλώνοντας θα εργασθεί ως γκουβερνάντα σε ένα πλούσιο σπίτι, εκεί θα ερωτευθεί τον ιδιοκτήτη , έναν μυστηριώδη άντρα που σπάνια εμφανίζεται στο σπίτι του και που κρύβει ένα μεγάλο μυστικό. Το δεύτερο έιναι και το μοναδικό βιβλίο που έγραψε η Έμιλυ Μπροντέ, τα Ανεμοδαρμένα Ύψη. Πρόκειται για την άγρια αγάπη του Χήθκλιφ και της Κάθριν η όλη ιστορία κυρίως στην αρχή μέχρι να καταλάβεις τι γίνεται βγάζει έντονα ένα μυστήριο ,ο Χήθκλιφ με το άγνωστο παρελθόν ακόμα και η περιγραφή του σπιτιού και γενικά αρκετά από τα γεγονότα. Είναι ένας ανεκπλήρωτος έρωτας και κανονικά θα έπρεπε να τον βάλω σε άλλη κατηγορία αλλά είπα να μη χωρίσω της αδελφές.

3)Το έπος του Λυκόφωτος της Μέγιερ είναι για τους αναγνώστες που τους αρέσουν τα ρομαντικά αλλά και τα υπερφυσικά. Είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός και των δύο, πολύ εύκολο ανάγνωσμα αλλά και κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

4)Για τα ρομαντικά μυθιστορήματα με ανεκπλήρωτο και απαγορευμένο έρωτα θα σας αναφέρω τέσσερα βιβλία. Το ένα είναι ξένο μυθιστόρημα ,τα δυο ελληνικά και το τελευταίο είναι ένα μεγάλο θεατρικό έργο. Ξεκινάω με Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας της Μακάλοου όπου είναι ο γνωστός στους περισσότερους έρωτας μιας κοπέλας με έναν παππά .Απίστευτο βιβλίο, δεν ήθελα να τελειώσει. Σε όσους από εσάς έχετε δει μόνο της τηλεοπτική μεταφορά προτείνω να διαβάσετε και το βιβλίο το οποίο πραγματικά είναι πολύ καλύτερο από την σειρά .Ένα θα σας πω, το κορόιδευα το βιβλίο άκουγα για αυτόν τον έρωτα και πίστευα πως θα είναι από τις κλασσικές σαχλαμάρες που σε όλες του τις σελίδες θα διάβαζες για τον πόνο και των δυο που δεν μπορούν να είναι μαζί και πλέον αφού το έχω διαβάσει το βάζω στα αγαπημένα μου. Ούτε σε μια σελίδα δεν ένιωσα να βαριέμαι. Τα επόμενα δύο βιβλία είναι της Αναστασίας Καλλιοντζή το ένα είναι το Μη μου λες αντίο (έχει βγει και ομώνυμη σειρά στον Ant1) το βιβλίο αυτό μας μιλάει για τον έρωτα μιας χριστιανής με έναν μουσουλμάνο , στις σελίδες του διαβάζουμε για τον αγώνα που κάνουν να είναι μαζί για να φτάσουν τελικά σε ένα τραγικό φινάλε. Η τηλεοπτική σειρά είχε εντελώς διαφορετικό τέλος, προσωπικά του βιβλίου μου άρεσε περισσότερο κι ας μην ήταν χαρούμενο. Το επόμενο είναι το Πες πως ήταν όνειρο, η ιστορία έχει για ήρωες δυο αδέλφια που ερωτεύονται χωρίς να ξέρουν τι συγγένεια έχουν, παράλληλα με τον έρωτα διαβάζουμε όμως και για μια μεγάλη συνωμοσία. Πολύ καλό βιβλίο, γρήγορη πλοκή, ευκολοδιάβαστο όμως με τραγικό τέλος.Και τελευταίο και καλό είναι το Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Σαίξπηρ.Δεν θα μπορούσα ποτέ να αφήσω έξω απο τα ρομαντικά ένα τέτοιο έργο.Πιστεύω πως δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν ξέρει πάνω κάτω την ιστορία όμως αξίζει να το διαβάσεις.Υπέροχοι διάλογοι μεταξυ του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας με πολύ τρυφερά και ερωτικά λόγια.

Περιμένω και τις δικές σας προτάσεις για ρομαντικά μυθιστορήματα, φυσικά περοσσότερες απαντήσεις περιμένω απο τα κορίτσια της λέσχης.Έλπίζω να βοήθησα τους ρομαντικούς και να τους έδωσα καμιά ιδέα.Για να δούμε όμως υπάρχουν άλλοι σαν κι εμένα εδω μέσα ή μόνο εγώ διαβάζω τέτοια βιβλία και χαίριομαι;;;:))))

Ενα που μου ερχεται προχειρα στο μυαλο, ειναι τα "ψαθινα καπελα" της Μαργαριτας Λυμπερακη

Μιλα για 3 αδερφες την Κατερινα την Ινφαντα και την Μαρια, την ζωη τους στην Αθηνα μετα τον πολεμο (καμια σχεση με κακουχιες), τους ερωτες τους (κυριως αυτους), και το πως περνουσαν τα καλοκαιρια τους στην Κηφισια, που εκεινα τα χρονια ηταν γεματη περιβολια.

Εδω.. μια πιο αναλυτικη παρουσιαση, για οποια ρομαντικη και μη, ψυχη ενδιαφερεται :)

Σημ. εχει γυριστει και σε σειρα στην ΕΡΤ (αρκετα καλη και πιστη μεταφορα απο το βιβλιο)

Μαργαρίτα αφού σου αρέσουν τα ρομαντικά θα σου πρότεινα να διαβάσεις Ρόζαμουντ Πίλτσερ. Η μαμά μου έχει όλα της τα βιβλία και όλο το γυμνάσιο σχεδόν το έβγαλα διαβάζοντας Πίλτσερ ( και όλη την ασημένια σειρά της Ωκεανίδας :χαχαχα:)
Κορυφαίο της Το Ψάχνοντας για Κοχύλια νομίζω, πιστεύω θα σου αρέσει πολύ!

Συμφωνώ με την Μήτις! :ναι:

Έχω διαβάσει ένα-δυο δικά της και είναι μάλλον στο στυλ σου Μαργαρίτα! :)

Μαργαρίτα, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και κάποιες ελληνίδες συγγραφείς να δεις αν σου ταιριάζουν, όπως την Εύα Ομηρόλη, την Αλκυόνη Παπαδάκη και την Ιωάννα Καρυστιανή (τουλάχιστον αυτές τις έχω διαβάσει, όπως και την Αναστασία Καλλιοντζή, που αναφέρεις).
Από αυτές, η Παπαδάκη και η Καρυστιανή, είναι από τις πιο αγαπημένες μου. Έχουν η καθεμιά τους από ένα ιδιαίτερο στυλ γραφής και κάποια βιβλία τους δεν θα τα χαρακτήριζα αμιγώς ρομαντικά, αλλά σίγουρα καταφέρνουν να αγγίξουν με το δικό τους τρόπο μια γυναικεία ψυχή.
:)

Εμένα μου άρεσε και το ''Ερωτευμένες Γυναίκες'' του Ντ. Χ. Λόρενς που τελείωσα πριν λίγες μέρες. Πρόκειται για βιβλίο που στηρίζεται κυρίως στο διάλογο και στην περιγραφή των συναισθημάτων των ηρώων. Δεν ένιωσα να με κουράζει κάπου, παρόλο που ήταν μεγάλο σε όγκο.

Από ελληνικά βιβλία μου έρχεται στο μυαλό το ''Δράκος στο χιόνι" της Καίτης Οικονόμου, που αναφέρεται σε έναν έρωτα που γεννήθηκε στο Πάπιγκο στα Ζαγοροχώρια. Έχει κυρίςω συναισθηματική αξία για μένα το εν λόγω ανάγνωσμα καθώς το Πάπιγκο αποτελεί και για μένα μέρος - ορόσημο:ντροπή:

πω πω τι μου κανετε κοριτσια και δεν λεει να τελειωσει και αυτη η μανταμ μποβαρυ να πιασω τιποτα αλλο!!!!:χαχαχα:

Να υποθέσω πως δεν σε ενθουσίασε η Μαντάμ Μποβαρύ;
μεχρι στιγμης ειναι βαρετο..πολυ βαρετο αλλα δεν θελω να το αφησω γιατι δεν εχει πολυ καιρο που παρατησα βιβλιο (την γεροντοκορη του μπαλζακ) και ελπιζω σε μια καλη συνεχεια και ετσι το παλευω ακομα!!!που θα παει θα τελειωσει!!!!:))))

Φοβάσαι μην σου μείνει συνήθεια να παρατάς βιβλία; :χαχα:
:χαχαχα: τωρα που το λες ναι νομιζω αυτο φοβαμαι!!!παλιοτερα σχεδον ποτε δεν παρατουσα βιβλια και απο το καλοκαιρι και μετα παρατησα 3, παει χαλασα κι εγω:ρ

Συμφωνώ για την Πίλτσερ και την Παπαδάκη. Προτείνω επίσης Ιζαμπέλ Αλιέντε.

μεχρι στιγμης ειναι βαρετο
Την παραδέχομαι την αμαρτία μου: κι εγώ την βαρέθηκα την Μαντάμ Μποβαρύ πριν καμιά δεκαριά χρόνια. Θα της δώσω σίγουρα μια δεύτερη ευκαιρία κι ελπίζω να μου δώσει κι εκείνη ;)

αν ριξεις μια ματια εδω μαλλον δεν αρεσε μονο σε σενα:ναι: αληθεια εσυ που το διαβασες θα το εβαζες στα ρομαντικα βιβλια;

Στα ρομαντικά θα το έβαζα, ναι. Δε νομίζω δηλαδή πως θα το διάβαζε άνετα κάποιος άντρας...

Να σου προτεινω κι εγω μερικα βιβλια που μπαινουν στην κατηγορια γυναικεια λογοτεχνια;
Το Τριανταφυλλακι της Τζενιφερ Ντονελι, μου αρεσε πολυ, ειναι εποχης, ειναι τεραστιο κι ειναι πολυ ενδιαφερον!
Επισης μου αρεσε πολυ η Μπρεντα Τζοϋς, με την Τριτη Κληρονομο, τα Ενοχα Μυστικα και τη Θανασιμη Αγαπη, (τα 2 πρωτα ειναι καλυτερα) λιγο πολυ μοιαζουν μεταξυ τους αλλα εχουν πολυ σασπενς και δεν τα αφηνεις ευκολα απο τα χερια σου.
Επισης μ'αρεσε η Δημουλιδου, με τα αστεια και ευκολοδιαβαστα βιβλια της, και η Μαντα. Την Καιτης Οικονομου το Ο Κηπος Με τις Μουριες που απ'οτι ξερω πουλαει πολυ, δεν ξερω... μ'αρεσε μεν, αλλα ηταν σα να εβλεπα τη "Ζωη της αλλης" ή καποια αλλη ελληνικη δραματικη σειρα, απο αυτες που δεν μ'αρεσουν...

Μαργαριτα βλεπω οτι σου αρεσε η Μεγερ, το Σωμα το εχεις διαβασει; Εγω δεν ειμαι φαν της κυριας, αλλα τα εχω διαβασει ολα, και το Σωμα μου αρεσε πολυ πραγματικα, ταυτιστηκα με την πρωταγωνιστρια (που ειναι εξωγηινος :ουχ: )