Προτάσεις για παραμύθια

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Καλησπέρα, παιδιά.

Θα ήθελα αυτό το νήμα να λειτουργήσει και λίγο σαν οδηγός, αλλά να ακούσω και εγώ ιδέες που δεν έχω κατά νου.


Θα ήθελα, λοιπόν, αν θέλετε να μαζέψουμε στο νήμα τίτλους, για παραμυθάκια ή συλλογές ιστοριών για παιδιά του νηπίου και του δημοτικού.
Ιστορίες που να αφήνουν κάτι γλυκό, κάτι ωραίο στα παιδάκια σαν μήνυμα. Ιστορίες που μπορεί να αποφεύγουν στερεότυπα. Ό,τι σας άρεσε ή άρεσε στα πιτσιρικάκια σας, να τα διαβάζουν.


Εμένα για παράδειγμα μου άρεσαν (αλλά δυστυχώς δεν κυκλοφορούν όλα τώρα) οι Φτερόγατες της Ούρσουλα Λε Γκεν.*Αν υπάρχει κάτι σχετικό συγχωνεύστε το/μετακινήστε το.
 

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Ένα ακόμα ωραίο βιβλιαράκι για τη νηπιακή ηλικία και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού (όχι προφανώς ότι δεν διαβάζεται από μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά) είναι το Εκεί όπου ζουν τα όνειρα του Ribeiro Jonas.
Ένα βιβλιαράκι που σε προτρέπει να κάνεις τα όνειρά σου πράξη. Να κάνεις αυτό που σε γεμίζει ή που ποθείς.
 
Μου άρεσε πάρα πολύ μια σειρά με τίτλο ο παραμυθένιος κόσμος του δάσους με ζώα, νάνους, γίγαντες, νεράιδες, ξωτικά (όπου μάθαινες και για τις οπτικές απάτες) και δράκους. Δεν ξέρω βέβαια αν μπορείς να τη βρεις πια
 
Πολύ ωραίο το νήμα και για εμάς τις μανούλες.
Λοιπόν πρόσφατα ανακάλυψα τη σειρά ιστοριών του μικρού δράκου Καρύδα του συγγραφέα Igno Siegner.
Με πρωταγωνιστές δύο μικρούς δράκους και μία σκατζοχοιρίνα, διαδραματίζονται ωραίες και διαδκτικές ιστορίες.
Ο γιος μου 5 χρονών έχει ξετρελαθεί, αλλά και εμένα με ενθουσιάζουν εξίσου.
 
Εμείς με την κόρη μου λατρεύαμε τον Συννεφούλη του Τζιάνι Ροντάρι. Και φυσικά, ό,τι βρίσκαμε του Τριβιζά - τον Λούκουλο, τη Χαρά και το Γκοντούν, την κότα την Καρλότα, την Άννα με την μπανάνα...
Και κάθε βράδυ διαβάζαμε για τον
Μπόντο το αρκουδάκι .
 
Το καλοκαίρι διαβάσαμε και το ''Παραμύθι Χωρίς 'Ονομα'' της Κάρμεν Ρουγγέρη, πολύ προσεγμένο.

Επίσης, ξεχωρίζω τα βιβλία του Αντώνη Παπαθεοδούλου για το ιδιαίτερο κείμενο και την φανταστική εικονογράφηση. Έχουμε διαβάσει : ''Τους καλούς & τους κακούς πειρατές'', ''Ωχ χταπόδι, λάθος πόδι'' και τις ''Καλές & κακές μάγισσες''.
 
Top