Προτάσεις βιβλίων για νέους αναγνώστες ποίησης

Μέχρι τώρα δεν έχω ασχοληθεί με την ποίηση όμως θα ήθελα πολύ να ξεκινήσω το διάβασμα Ελλήνων κυρίως ποιητών. Μου έχουν προτείνει να ξεκινήσω με Νίκο Γκάτσο, όμως θα ήθελα και τη δική σας γνώμη. Με ποιά συλλογή ποιημάτων θα μου προτείνατε να ξεκινήσω, και γενικότερα οποιονδήποτε θέλει να συστηθεί για πρώτη φορά στην ποίηση;
 
Χωρίς να είμαι ο αναγνώστης που διαβάζει πολύ, ίσα ίσα που θέλω να διαβάζω περισσότερο από όσο διαβάζω τώρα, εγώ άρχισα το διάβασμα ποίησης με την ποίηση του Σολωμού. Μπορείς βέβαια να αγοράσεις μια ανθολογία ποίησης, έτσι ώστε να έχεις διαθέσιμη μια ποικιλία ποιητών και να βρεις ποιος σου αρέσει.
 
Ευχαριστώ πολύ. :)
Πιστεύω πως η ανθολογία είναι μια καλή πρόταση, θα ψάξω στο διαδίκτυο για διάφορα βιβλία ανθολογίας ποίησης.
 
Ευχαριστώ πολύ. :)
Πιστεύω πως η ανθολογία είναι μια καλή πρόταση, θα ψάξω στο διαδίκτυο για διάφορα βιβλία ανθολογίας ποίησης.
Έψαξα και εγώ να σου βρω κάτι. Βρήκα αυτό και αυτό
Αν θες πάντως, μπορώ να σου βρω ποιήματα από γνωστούς Έλληνες ποιητές από το διαδίκτυο.
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Προτείνω Καββαδία, και θα είναι ωραία εάν παράλληλα εξερευνήσεις τις διάφορες μελοποιήσεις του (ξεκινώντας με το αριστουργηματικό "Ο Σταυρός του Νότου" του Μικρούτσικου). Η πρώτη του ποιητική συλλογή (Το Πούσι) περιέχει ποιήματα με πιο συμβατική αφήγηση. Οι άλλες δύο συλλογές, "Μαραμπού" και "Τραβέρσο" έχουν αφήγηση με πιο χαλαρή σύνδεση ανάμεσα στις εικόνες. Καί οι τρεις, πάντως, υπέροχες.

Από εκεί και πέρα, θα πρότεινα τον πιο αγαπημένο μου, τον Τάσο Λειβαδίτη. Ό,τι και να διαβάσεις από Λειβαδίτη, είναι απλά πανέμορφο. Αν και έχε κατά νου πως η ποίησή του είναι κάπως μελαγχολική. Ρίξε μια ματιά εδώ, αν θες.
 
Top