Προτάσεις βιβλίων ΕΦ

Επειδή είμαι λίγο έως πολύ άσχετος με τα βιβλία ΕΦ. Θα εκτιμούσα διάφορες προτάσεις βιβλίων που πραγματικά αξίζουν.
Πέρα απο το 1984 και το Πικνικ δίπλα στο δρόμο (το οποίο βρήκα εξαιρετικό) δεν έχω διαβάσει αλλά βιβλία του συγκεκριμένου είδους.

Οπότε όλες οι προτάσεις είναι δεκτές.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Αν σου άρεσαν αυτά τα δύο που ανέφερες, τότε σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσεις κάτι από Ούρσουλα ΛεΓκεν, και νομίζω η καλύτερη επιλογή για την ώρα είναι "Ο αναρχικός των 2 κόσμων".
Επίσης, ευκολοδιάβαστη συλλογή ιστοριών ΕΦ είναι και το βιβλίο του Ρέι Μπράντμπουρι "Τα χρονικά του Άρη". Μικρές ιστορίες που όμως κρύβουν ένα σωρό προβληματισμούς κυρίως για την ανθρώπινη ματαιοδοξία.
Και για να μην προτείνουμε όλο βιβλία περασμένων δεκαετιών, θα σου πρότεινα και την συλλογή διηγημάτων του Τεντ Τσιάνγκ "Ιστορίες της ζωής σου και άλλες ιστορίες". Προσωπικά βρήκα όλα τα διηγήματα εξαιρετικά και πολύ καλοδουλεμένα. Είναι σαν να συνδυάζει κάποιος την γραφή του Μπόρχες με ΕΦ θεματολογία!
Τέλος σε κάτι πολύ πιο χαλαρό, θα μπορούσες να διαβάσεις και κάτι από τον Χ. Τζ. Γουέλς πχ Η μηχανή του Χρόνου ή το Νησί του Δρος Μορώ!