Πού ταξιδεύεις αυτές τις μέρες στα βιβλία σου;

Πολυξενη

Κοινωνός
26

Στην Μόσχα για την στέψη του τελευταίου Ρομανώφ μπλέκοντας σε αστυνομικές περιπέτειες με την "Στέψη" του Μπόρις Ακουνιν
 

Αντίβαρο

Κοινωνός
Κάτι ανάμεσα σε Αβάνα και Μαδρίτη με τη "καρδιά τόσο άσπρη" του Marías...πάντως η δική μου έχει ζεσταθεί αφού με ταξιδεύει σε ένα πιο ζεστό κλίμα.
 

Πολυξενη

Κοινωνός
37

Στην Ρωμη την εποχή του Ιούλιου Καισαρα συντροφια με τον Δεκιο Καικίλιο Μέτελλο τον νεωτερο με το Σατουρνάλια και Αιμα του John Maddox Roberts
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Δεν ταξιδεύω, αλλά βρίσκομαι σε έναν σταθμό με πολλούς προορισμούς και ταξιδιώτες, στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, όπου ένας καθαριστής τους αφηγείται ιστορίες.

"Αν ταξιδεύεις στην Αφρική, πρέπει να διαβάσεις Καπουσίνσκι, αν ταξιδεύεις στην Αυστραλία, πρέπει να διαβάσεις Τσάτγουιν, κι αν ταξιδεύεις στο Αφγαγιστάν, Όσνε Σέιερσταντ, για ν' αναφέρω μερικούς. Και όπου και να ταξιδεύεις, τις Αόρατες Πόλεις του Ιταλό Καλβίνο, δεν νομίζετε; Είναι το κατεξοχήν βιβλίο του ταξιδιώτη. Κι όχι μόνο εκείνου που διασχίζει θάλασσες και βουνά. Γιατί μπορείς να ταξιδέψεις με πολλούς τρόπους. Από ιδέα σε ιδέα. Από βιβλίο σε βιβλίο. Από τη μήτρα μιας γυναίκας στη μήτρα άλλης γυναίκας. Μη γελάτε. Σε κάθε επιδερμίδα και σε κάθε ματιά υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που παραμένει ανέκδοτος."

Η Λέσχη των Ανομολόγητων Πόθων - Αλμπέρτο Τόρες Μπλαντίνα
 
Top