Πού είναι η κληρονομιά σας;

Ένα παράδειγμα που έχουμε είναι η Οδύσσεια του Καζαντζάκη. Δεν διαβάζω βιβλία φαντασίας και δεν ξέρω τι έχουμε από τους δημιουργούς του φανταστικού.
μην ανησυχείτε, τώρα που η πατρίδα αποφάσισε να δημοσιεύσει το βιβλίο μου, θα καλύψω αυτό το κενό στην ελληνική λογοτεχνία .... θα διαβάσετε πράγματα που δεν φανταζόσασταν ποτέ ότι ένας Έλληνας μπορεί να γράψει.

θα διαβάσετε πράγματα που δεν φανταζόσασταν ποτέ ότι ένας Έλληνας μπορεί να γράψει.
Με το καλό, αλλά νιώθω να μας απειλείς κάπως και εχω ανατριχιάσει. Πάλι κάπως.

Εν τω μεταξύ, δεν εχω πολυκαταλάβει την κουβέντα. Το ερώτημα αφορά για ποιον λογο κάποιος δεν εχει ακόμη αντλησει έμπνευση απο την ελληνική μυθολογία, να πάρει τους ήρωές της πχ τον Προμηθέα ή τον αδερφό του, whatsover, και να τον τοποθετήσει σε άλλη ιστορία; να γράψει το σήκουέλ ή το πρήκουελ; να τον τοποθετησει στο σημερα, το χθες, το προχθες, το αύριο, το μεθαυριο, σε εναν αλλον πλανήτη; τι ακριβως;

ή για ποιον λόγο δεν έχει γράψει καποιος Ελληνας epic fantasy; Γιατι, σε διαβεβαιώνω οτι ύπαρχει κάτι τετοιο, εχω δυο αντιτυπα στο σπίτι, με ανθρωπους, μαγους, ξωτικά, υπηρέτες του ερέβους κδσ. Δεν το εχω διαβασει.

Last edited:
Με το καλό, αλλά νιώθω να μας απειλείς κάπως και εχω ανατριχιάσει. Πάλι κάπως.

Εν τω μεταξύ, δεν εχω πολυκαταλάβει την κουβέντα. Το ερώτημα αφορά για ποιον λογο κάποιος δεν εχει ακόμη αντλησει έμπνευση απο την ελληνική μυθολογία, να πάρει τους ήρωές της πχ τον Προμηθέα ή τον αδερφό του, whatsover, και να τον τοποθετήσει σε άλλη ιστορία; να γράψει το σήκουέλ ή το πρήκουελ; να τον τοποθετησει στο σημερα, το χθες, το προχθες, το αύριο, το μεθαυριο, σε εναν αλλον πλανήτη; τι ακριβως;

ή για ποιον λόγο δεν έχει γράψει καποιος Ελληνας epic fantasy; Γιατι, σε διαβεβαιώνω οτι ύπαρχει κάτι τετοιο, εχω δυο αντιτυπα στο σπίτι, με ανθρωπους, μαγους, ξωτικά, υπηρέτες του ερέβους κδσ. Δεν το εχω διαβασει.
Δεν κάνω απειλές, κάνω μόνο υποσχέσεις. Στην Αλβανία ήμουν το μεγαλύτερο ταλέντο της γενιάς μου. Κέρδισα δύο εθνικά βραβεία πριν γίνω 20 χρονών. Αλλά στην Αλβανία, εάν δεν έχετε χρήματα, το βιβλίο σας δεν δημοσιεύεται. Βλέπω ότι οι Έλληνες εκδότες ανταμείβουν ταλέντο, όχι χρήματα. Μου αρέσει αυτό, γιατί είναι η ευκαιρία που δεν είχα ποτέ.

Συγγνώμη, αλλά δεν κατάλαβα τιποτε.
Δεν έχετε ζήσει ποτέ στον τρίτο κόσμο, γι 'αυτό δεν καταλαβαίνετε. Ανήκω στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, γεννημένος από Έλληνες γονείς. Γράφω από τότε που ήμουν 12 ετών, αλλά δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να δημοσιεύσω κάτι, γιατί δεν είχα χρήματα. Έτσι λειτουργεί ο τρίτος κόσμος. Από τον Σεπτέμβριο θα είμαι στην Ελλάδα, για να δημοσιεύσω το πρώτο μου βιβλίο.

Εξ όσων γνωρίζω, κι εχω δυο φίλους που εχουν εκδόσει έργα τους, και οι δύο τα είχαν στείλει σε εκδοτικούς, εδώ στη Ελλάδα. Του πρώτου, εκδόθηκε από τον Πατάκη, αν και η πορεία του ήταν κακή, το βιβλιο καλό. Του δευτερου, είχε απορριφθει αν θυμάμαι καλά, προχώρησε σε αυτοέκδοση, πληρωσε χοντρά λεφτά για να το μεταφρασει στα αγγλικά και το ανέβασε στο amazon ή κατι τέτοιο. Αρα, πρωταρχικώς, η έκδοση ενός βιβλιου δεν εχει τόσο να κάνει με τη δυνατότητα του συγγραφεά να πληρώσει.

Φιλικα.

Εξ όσων γνωρίζω, κι εχω δυο φίλους που εχουν εκδόσει έργα τους, και οι δύο τα είχαν στείλει σε εκδοτικούς, εδώ στη Ελλάδα. Του πρώτου, εκδόθηκε από τον Πατάκη, αν και η πορεία του ήταν κακή, το βιβλιο καλό. Του δευτερου, είχε απορριφθει αν θυμάμαι καλά, προχώρησε σε αυτοέκδοση, πληρωσε χοντρά λεφτά για να το μεταφρασει στα αγγλικά και το ανέβασε στο amazon ή κατι τέτοιο. Αρα, πρωταρχικώς, η έκδοση ενός βιβλιου δεν εχει τόσο να κάνει με τη δυνατότητα του συγγραφεά να πληρώσει.

Φιλικα.
Στον τρίτο κόσμο είναι διαφορετικό. Εδώ στην Αλβανία, στέλνω τα χειρόγραφα μου σε 50 εκδότες, και ο καθένας από αυτούς ήθελε χρήματα. Δώστε μου 100 ευρώ, αν θέλετε να διαβάσω το χειρόγραφό σας .... μπορείτε να το πιστέψετε; Τέλος πάντων, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη μετάφραση, γιατί μπορώ να μεταφράσω σε τρεις γλώσσες. Γράφω ακόμη και τις ιστορίες μου στα αγγλικά, όταν θέλω:

Στον τρίτο κόσμο είναι διαφορετικό. Εδώ στην Αλβανία, στέλνω τα χειρόγραφα μου σε 50 εκδότες, και ο καθένας από αυτούς ήθελε χρήματα.
Πάντως, για τρίτος κόσμος όπως διατείνεστε, οι 50 εκδότες ειναι promising number. Σε κάθε περίπτωση, καλή συνέχεια με το εγχείρημά σας.