Πέρασαν μερικές μέρες και δεν είχα καμία απόκριση, κι επειδή δεν πήρα καμία σοβαρή απάντηση και θέλουμε να είμαστε σωστοί και επειδή δεν νιώθω καμία εμπιστοσύνη, πήγα και έκανα μια απλή αίτηση με το αίτημά μου, πήγα στο γενικό τμήμα πρωτοκόλλου, μου το πρωτοκολλήσαν και μου είπαν ότι θα τους το στείλουν. To be continued..
Καλά, δεν είχα καμιά απάντηση, αλλά είπα να ενημερώσω μιας και ήρθα στο νήμα για να γράψω για άλλο θέμα.
Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει αλλά εδώ και λίγους μήνες στις εξετάσεις που τις πραγματοποιούμε σε ιδιωτικό εργαστήριο, πέρα από την συμμετοχή μας από τον ασφαλιστικό μας φορέα, έχει μπει κι ένα νέο χαράτσι: 1 € και 3 € αντίστοιχα αναλόγως τις εξετάσεις (αιματολογικές ή ακτινογραφίες κτλ) και το οποίο το ονομάσανε Παρακράτηση υπέρ ΕΟΠΥ. Μου έκανε εντύπωση αυτό το νέο εισπρακτικό μέσο και σε ένα εργαστήριο που ρώτησα μου είπαν ότι δεν είναι έσοδα δικά τους, αλλά το έχει επιβάλει το κράτος.
Βέβαια εννοείται ότι κάτι τέτοια δεν τα λένε στις ειδήσεις, μόνο κάτι ότι θα μειώσουν λέει τα διόδια κατά 30 λεπτά (
ανέκδοτο: "Η μείωση των διοδίων στην Αττική Οδό ήταν στο σχέδιο σύμβασης παραχώρησης και είχαν συμφωνήσει όλοι οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό" διαβάζω σε κάποιους τίτλους ειδήσεων).
Οπότε γκουγκλάρω, για να δω τι είναι αυτή η παρακράτηση, σας βάζω
ένα δυο σελίδες που βρήκα, μπορείτε να ψάξετε κι εσείς αν βρείτε κάτι παραπάνω ή διαφορετικό. Εν ολίγοις και στην απλή μπακαλική ότι δεν του βγαίνει του κράτους (στην συγκεκριμένη περίπτωση σχετικά με το
claw back) βάζουν κι αυτοί, στην κυριολεξία μπακαλίστικα, ένα χαράτσι να πληρώνουν οι.. πολίτες (για να μην πω την άλλη λέξη που θα ήταν πιο ταιριαστή).
Και δεν φτάνει μόνο αυτό, το κερασάκι είναι το άλλο, παραθέτω από το ένα ειδησεογραφικό site: "
Το υπουργείο Υγείας έχει στη διάθεσή του όλα τα αναγκαία εργαλεία, ιδίως δε τα ψηφιακά πλέον, για να παρακολουθεί το σχετικό πεδίο: Μπορεί να παρακολουθεί πόσες εξετάσεις και γιατί συνταγογραφούνται ανά ασφαλισμένο, πόσες και κάθε πότε εκτελούνται, μπορεί να εφαρμόσει συνταγογραφικούς κανόνες που κατά καιρούς ανακοινώνει, δηλαδή να βάλει φίλτρα στην καταχρηστική συνταγογράφηση, εφόσον την έχει εντοπίσει, να κάνει ελέγχους σε πραγματικό χρόνο και όχι δειγματοληπτικά μόνο. Κι όμως, διαγνωστικά πρωτόκολλα, δικλείδες ασφαλείας, συνταγογραφικοί έλεγχοι, όλα όσα (γνωρίζουμε ότι εφαρμόζονται σε αλλες χώρες και) θα μπορούσαν να συγκρατήσουν τη σχετική δαπάνη και να ελαχιστοποιήσουν ή και να μηδενίσουν τις επαχθείς επιστροφές του claw back δεν εφαρμόζονται."
Έχουν δηλαδή όλα τα μέσα με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση για να λύσουν σωστά το ζήτημα, αλλά δεν τα χρησιμοποιούν, τα συγχαρητήριά μας!