Πονεμένες Ιστορίες Καθημερινής Τρέλας

Ειδικά η ryanair παιζει να είναι η χειρότερη εταιρεια όσον αφορα την πολιτική τιμων αλλά και γενικότερα την όλη πολιτική τους προς τον πελάτη. Εχουν χαμηλές τιμές αλλά μετα υπαρχουν ενα σωρο επιπροσθετες χρεώσεις. Χρεωνουν τα πάντα. Χρεωνουν και υπηρεσιες που σε όλες τις αλλες αεροπορικες παρέχονται δωρεαν.
Για παραδειγμα αν δεν έχεις κανει μονος σου ηλεκρονικά τσεκ ιν και το κανεις στο αεροδρόμιο στο χρεωνουν 50-60 ευρω δεν θυμαμαι ακριβως. Επίσης αν έχεις κανει κανονικα τσεκ ιν αλλα δεν το έχεις σε καποια εφαρμογη και το έχεις εκτυπωσει, αν τυχει να μην εχεις την εκτυπωση να την εχεις ξεχασει η να είναι κακή και να μην είναι ευαναγνωστη, σου χρεωνουν εικοσι ευρω για να στο εκτυπωσουν εκ νεου! Εικοσι ευρω μια εκτυπωση. Μαλιστα.
 

ΚρίτωνΓ

Κοινωνός
Αν δεν γίνομαι αδιάκριτος, για ποιο λόγο θέλεις να τρέξεις Βιέννη;
Γενικά δεν θα πήγαινα εξωτερικό για μαραθώνιο λόγω της αποκατάστασης που χρειάζεται μετά τον αγώνα την οποία δεν θα ήθελα να συμπληρώσω και την ταλαιπωρία του ταξιδιού.
Εκτός βέβαια από τον μαραθώνιο της Eurodisney που δεν με νοιάζει :)))):))))
Άλλη μια ερώτηση με την ευκαιρία. Αν συνδυάζεις τον αγώνα με ταξίδι, θα ήθελα να μου πεις αν τρέχεις τον αγώνα στην αρχή ή στο τέλος του ταξιδιού.
Δεν γίνεσαι καθόλου αδιάκριτος. Τρέχω στάνταρ την αυθεντική διαδρομή (Μαραθώνιος Αθήνας κάθε χρόνο). Από εκεί και πέρα επιλέγω ένα προορισμό από καιρού εις καιρό και συνδυάζω μαραθώνιο και τουρισμό. Βιέννη επέλεξα για τους έξης λόγους. 1. Είναι επίπεδη διαδρομή (σε αντίθεση με την κλασική που σου βγαίνει ο πάτος στην ανηφοροκατηφόρα) 2. Γίνεται άνοιξη που είναι καλή εποχή και δεν συμπίπτει και με την κλασική (που γίνεται Νοέμβριο) και έτσι μπορεί να συνδυαστεί. 3. Είναι ωραία πόλη - τουριστικά.
Πρόβλημα με την αποκατάσταση δεν έχω (μαθημένα τα βουνά). Προτιμώ να τρέχω πρώτα τον αγώνα και να κάνω μετά τουρισμό. Πριν πρέπει να ξεκουράζεσαι και να ενδυατώνεσαι και να παίρνεις υδατάνθρακες, οπότε δεν βολεύει να κάνεις τουρισμό πριν.
Δεν ήξερα ότι η Γιουροντίσνεϊ έχει μαραθώνιο! Τρέχεις παρέα με τον Γκούφυ και τον Μίκι?
 

Ιαβερης

Μύστης
Η Ryanair είναι η καλύτερη εταιρεία για μη απαιτητικά ταξίδια, τη δουλειά της που είναι να σε πάει από το σημείο Α στο σημείο Β την κάνει, οπότε πάω πάσο. Επίσης σε θέματα εξυπηρέτησης, σε σχέση πάντα με άλλες low budget εταιρείες, είναι αρκετά καλή. Ό,τι πρόβλημα κι αν μου προέκυπτε κατά καιρούς με κάποιες πτήσεις μου, το έλυνα γρήγορα με ένα απλό τηλεφώνημα. Τώρα για τις έξτρα χρεώσεις που κάνει, δυστυχώς υπάρχουν, όμως όπως προείπα εάν δεν έχεις πολλές αποσκευές είναι μια χαρά λύση.
Αεροπορική εταιρεία που θεωρώ απαράδεκτη σε όλα τα επίπεδα όμως είναι η easyjet. Δυο φορές που τη χρησιμοποίησα τα καντήλια εκ μέρους μου έφευγαν με προσφορά 1+1. Τη μία φορά είχε πετάξει μάνα μου από το Λονδίνο στη Καβάλα, ήταν χειμώνας και είχε πολύ χιόνι σε όλη την Ευρώπη. Το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση στα Σκόπια, οκ δεκτό, αλλά εμείς το μάθαμε μετά από 6 ώρες. Να ανανεώνω τη σελίδα της εταιρείας ανά 5 δευτερόλεπτα και να μην υπάρχει καμία ανακοίνωση σχετικά με τη πτήση, να παίρνω τηλέφωνα στα γραφεία και να μην έχουν ιδέα οι υπάλληλοι τι γίνεται ( βασικά ούτε από αγγλικά είχαν ιδέα αλλά τέλος πάντων). Όπως είναι λογικό σκέφτηκα το χειρότερο και είχα πανιάσει από το άγχος, εκείνο το εξάωρο δεν το ξεχνώ με τίποτα! Εν τέλει βγήκε ανακοίνωση για τη πορεία της πτήσης και μπήκε η καρδιά μου στη θέση της, η easyjet όμως μπήκε στη μαύρη λίστα μου δια παντός.
 

Ειφφελ

Κοινωνός
... Δεν ήξερα ότι η Γιουροντίσνεϊ έχει μαραθώνιο! Τρέχεις παρέα με τον Γκούφυ και τον Μίκι?
Ναι, πρέπει να είναι απίστευτος αγώνας. Περιμένω να βρω ευκαιρία να το κάνω με το παιδί μου. Μιας και ζηλεύω αυτούς που τρέχουν οικογενειακά με τα καροτσάκια.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
 

Λένκοβιτς

Κοινωνός
Εκτός βέβαια από τον μαραθώνιο της Eurodisney που δεν με νοιάζει

'Εχω πάει...11 φορές στη Eurodisney. Και ο γιος μου...9. Αν ήμουν καλά θα πήγαινα ακόμα. Οι ωραιότερες διακοπές στο εξωτερικό που έχουμε κάνει. Πολλές υπέροχες αναμνήσεις.
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Δεν ξαναταξιδεύω με ryanair. Κάποτε που το έκανα, έκανα μόνος μου από το σπίτι το checkin, χωρίς πρόβλημα. Ε, μια φορά το ξέχασα και στο αεροδρόμιο μου χρεώσανε κάτι υπερβολικό για να μου εκτυπώσουν το χαρτάκι (π.χ. 50 ευρώ, δεν καλοθυμάμαι) και μου κακοφάνηκε αυτή η εκμετάλλευση μου σαν πελάτη. Στα τσακίδια με αυτούς.

Θυμάμαι παλιές εποχές (προ 9/11) και το ταξίδι με το αεροπλάνο ήταν όμορφο. Από την 9/11 και έπειτα, με το κλείσιμο πολλών αεροπορικών και την άνθιση των low-cost, ταξιδεύεις και νιώθεις σκουπίδι.

Στην δική μου κατάμαύρη λίστα, όπως έγραψα πιο πάνω: ryanair, vueling και από σήμερα και sky express.

Σχετικά με την sky express, η συνέχεια του επεισοδίου. Αφού λοιπόν πήρα τηλέφωνο, σε ένα τηλεφωνικό κέντρο λες και φτιαγμένο για να μην βγάλεις άκρη, και αφού έστειλα ημέιλ σε ό,τι ημέιλ τους βρήκα, δίχως να πάρω μιαν απάντηση, έγραψα το ερώτημά μου και στην σελίδα τους στο facebook.

Βάζω την επικοινωνία, για όποιον θέλει να χαζέψει κάτι όπως τρώει την φέτα του:


You sent 28 Apr 2021, 13:27
Αγαπητέ κύριε/κυρία,
έκλεισα προ καιρού πτήση (τάδε) για τις (τότε) και πτήση (τάδε) για (τότε), με κωδικό κράτησης (τάδε). Είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύω με την εταιρία σας.

Με τα αυστηρά μέτρα που λήφθηκαν στο μεταξύ, δεν μπορώ δυστυχώς να ταξιδέψω. Μπαίνω τώρα να αλλάξω το ταξίδι μου και π.χ. για την πτήση (τάδε) βλέπω επιπρόσθετο ναύλο +35€, όταν η συγκεκριμένη πτήση αυτή-καθαυτή κοστίζει 28,58 €. Πράγμα, που δεν μοιάζει λογικό, ως ρύθμιση.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, θα ήθελα να ρωτήσω, δεδομένου πως οι συνθήκες είναι εξαιρετικές και στα αυστηρά μέτρα που θεσπίστηκαν άνωθεν, δεν έχω ευθύνη, όπως ούτε κι εσείς, βέβαια, κατά πόσο μπορείτε να μου προσφέρετε, ως πελάτη, κάποια βολική λύση στην τιμή της αλλαγής του ταξιδιού μου. Θα το εκτιμούσα.

Οι νέες μου ημερομηνίες είναι: (τότε)
Ευχαριστώ για την προσοχή σας
(Η τηλεφωνική επικοινωνία μαζί σας έχει αποδειχτεί αδύνατη.)


You sent 29 April at 19:29
Αγαπητοί φίλοι, θα έχω κάποια απάντηση;

SKY express sent 29 April at 22:34
Αγαπητέ (τάδε) καλησπέρα,

Ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμα σας και λυπόμαστε για την αναστάτωση.
Παρακαλούμε κοινοποιήστε μας ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και ένας εκπρόσωπος μας θα σας καλέσει για να πραγματοποιήσουμε την αλλαγή των εισιτηρίων σας χωρίς επιπλέον χρέωση.

Είμαστε πάντα στη διάθεση σας.

Η ομάδα της SKY express.


You sent 29 April at 23:53
Καλησπέρα.

Το κινητό μου είναι: (τάδε) και μπορείτε να καλέσετε πρωινές και μεσημεριανές ώρες, μέχρι τις 3 μ.μ.

Ευχαριστώ πολύ για την απόκριση.


You sent 30 April at 16:25
Αγαπητοί φίλοι, καλέστε με παρακαλώ είτε σήμερα, οποιαδήποτε ώρα, είτε αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, διότι πέρασαν οι ημέρες και δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία. Ευχαριστώ.

You sent 1 May at 09:08
Αγαπητοί φίλοι, σήμερα είναι η τελευταία ευκαιρία για να με καλέσετε και να κανονιστεί η αλλαγή του εισιτηρίου μου κατά την πρότασή σας, πιο πάνω. Αύριο είναι Πάσχα και μεθαύριο είναι το ταξίδι που δεν θα κάνω και η ακύρωση του εισιτηρίου.

Παρακαλώ, καλέστε άμεσα στο: (τάδε)

Κωδικός κράτησης: (τάδε)

Ευχαριστώ


You sent 3 May at 15:01
Καλημέρα.
Παρακαλώ, δείτε τι μπορεί να γίνει τώρα.


You sent εχθές Πέμπτη at 11:45
Αγαπητοί φίλοι, παρακαλώ, καλέστε με ή δώστε μου εδώ μια απάντηση, όποια απάντηση, ώστε να ξέρω τι πρέπει να κάνω με εισιτήριο για την πτήση μου. Ευχαριστώ

Εντωμεταξύ, τα διαβάζουν τακτικά τα μηνύματα, όπως μου δείχνει το facebook.αυτά :))))

Μου αρέσει το "Είμαστε πάντα στη διάθεση σας.":χαχα:

Βέβαια, τώρα που ψάχνω στον Ιστό, βλέπω σωρεία κακών εμπειριών και παραπόνων για την sky express. Δείτε π.χ. κι εδώ.

Θα μπω να κλείσω με Olympic Air, σήμερα.
 
Last edited:

ΚρίτωνΓ

Κοινωνός
Θυμάμαι παλιές εποχές (προ 9/11) και το ταξίδι με το αεροπλάνο ήταν όμορφο. Από την 9/11 και έπειτα, με το κλείσιμο πολλών αεροπορικών και την άνθιση των low-cost, ταξιδεύεις και νιώθεις σκουπίδι.
Αυτό ξαναπέστο!!! Και πέραν αυτού που αναφέρεις, όλες οι διατυπώσεις και τα security measures στα αεροδρόμια που σε βγάζουν ξυπολιέσαι, γδύνεσαι , σου ψαχουλεύουν τα μπουκαλάκια σου, τα μπογαλάκια σου, τα ηλεκτρονικά σου, γενικά έχουν στερήσει ΠΟΛΥ από την ικανοποίηση του αεροπορικού ταξιδιού. Χώρια που τότε (προ 9/11) έτρωγες σαν άρχοντας στην πτήση και είχε και περισσότεορ χώρο στα πόδια σου. Τώρα γεύματα (και αν υπάρχουν) με το σταγονόμετρο, τελείως προκάτ. Και χώρος που κάνει ακόμα και τους όχι μεγαλόσωμους να ασφυκτιούν. Δυστυχώς η εκτόξευση του κόστους του αεροπορικού ταξιδιού, στη οποία οδήγησε η 9/11, το έχει μετατρέψει σε ταξίδι με μεξικάνικο λεωφορείο (αυτό που πας στοιβαγμένος παρέα με κότες και μπαγάζια) στο πιο γρήγορό του. "Περασμένα μεγαλεία και διηγόντας τα να κλαις..."
 

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
@Φαροφύλακας με τετοια υπομονή και ευγενική επιμονή από πλευράς σου, αν ήμουν υπεύθυνη παραπονων , θα με έριχνες και θα σε έπαιρνα όντως τηλέφωνο και θα σε προσφωνουσα "Αγαπητέ φίλε". Μπέσα στο λέω.
 
Top