Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Στο παζάρι της "Αγρας" (πόσες φορές θα το διαφημίσω άραγε) ανακάλυψα (δεν το γνώριζα παραδέχομαι) ένα πολύ ιδιαίτερο έργο : "Αρχαίοι Έλληνες Συγγραφείς Στο Κεφάλαιο Του Μαρξ" της Έλλης Παππά, το βρήκα να έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον σε δελεαστικότατη τιμή οπότε δεν...δίστασα!!!

Ναπολέοντα αυτό για την Αγία Ρωμαική Αυτοκρατορία φαίνεται αξιόλογο, θα ήθελα κάτι ακόμη για την περίοδο, έχω κενά επιμέρους...

Last edited:
Είναι πράγματι πολύ καλό βιβλίο. Δεν είναι χρονολογικό, αλλά θεματικό καθώς έτσι μπορεί να αναλυθεί όλη η περίοδος αυτή χωρίς απλά να είναι μια λίστα χρονολογιών/ονομάτων. Υπάρχουν κεφάλαια για τις σχέσεις Αυτοκράτορα-Πάπα, για τον Χριστιανισμό, για την Δυναστεία και την Βασιλεία, κλπ. Το προτείνω σε όλους όσους θέλουν να μάθουν για την περίοδο αυτή.

Θα κάνω παρουσίαση του βιβλίου όταν το διαβάσω ολόκληρο. Για την ώρα έχω διαβάσει το μισό.

Αγόρασα τη Πετρούπολη του Αντρέϊ Μπιέλυ από Αντίποδες ,ίσως αργότερα πάρω και την έκδοση της Κίχλης .
Εν τω μεταξύ είδα κάνα δυο βιβλία που θα ήθελα να πάρω ,όπως το νέο του Κνάουσγκορντ και το νέο βιβλίο του Μάγκρις ενώ αναμένω και την νέα μετάφραση για το Κουτσό από Όπερα

Νίκου Α. Παναγιωτόπουλου ,Πορθμείον - Σύσσημον ή τα Κεφάλαια . Είναι το τρίτο βιβλίο που κλείνει τον κύκλο του έργου του Παναγιωτόπουλου ,με ιδιόχειρη αφιέρωση του συγγραφέα- ποιητή, από την περιορισμένη έκδοση των 360 αντίτυπων :)

θα ήθελα την άποψή σου Χρυσόστομε όταν το τελειώσεις, είναι από τα βιβλία που έχω στα υπ΄όψιν αρκετό καιρό και όλο πάει πίσω. Πάντως ότι διάβασα από Κόου μου άρεσε πολύ.

Ευχαριστως Σμιλα οταν το διαβασω θα σου πω την γνωμη μου. Μονο που θα αργησει λιγο αυτο γιατι εχω αρκετα αδιαβαστα και πριν το πλιατσικο προηγουνται καποια άλλα.

Δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό και έκανα την κατάθεσή μου
"Και τώρα ανθρωπάκο" Χανς Φάλλαντα
"Επίλεκτα διηγήματα" Γκυ ντε Μωπασσάν

Εκανα καποιες αγορες. Πηρα τα
"Η γιορτη του τραγου" - Λιοσα
"Η πολη και τα σκυλια" - Λιοσα
"Ουδεν νεωτερον απο το δυτικό μετωπο" -Ρεμαρκ
"Στη σκια της πεταλουδας" - Ζουργος

Αγόρασα το απόγευμα τους "Μεγάλους Μύστες" του Συρέ μόνο με 3€ στον "Ποθητό"!!! :γιούπι:

Έξοχη η ιδέα της Ίζι για καφέ στο Μαρούσι και βόλτα στο συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο!!! Ανταμείφθηκε όμως κι εκείνη με ένα βιβλίο της Ρόουλινγκ σε αστεία τιμή...

Αγόρασα δώρο για το σύζυγο - βλέπε για μένα- το 'Λίγη ζωή' της Hanya Yanagihara . Πρόταση φίλης μου που την εκτιμώ ιδιαίτερα , τόσο αναγνωστικά όσο και γενικότερα. Ογκώδες και σπαραχτικό , έτσι το χαρακτήρισε. Θα επανέλθω με εντυπώσεις αργότερα, καθώς μου μυρίζει πολύ ενδιαφέρον και ιδιαίτερο .
Εκεί λοιπόν βρήκα και το 'Εγώ ο Κλάυδιος' σε πολύ καλή τιμή , και βέβαια το πήρα - για μαγιά .

Προσφάτως, πήγε η αδερφή μου σε ένα πανηγύρι και με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει, έχει κάτι βιβλία με 5€, λέω κανένα του Κινγκ έχει, τη λάμψη για παράδειγμα; Μου λέει ναι, να στο πάρω; (ολιγοδευτερόλεπτη σιωπή...) Ναι, οκ, κατάλαβα.
Να μην τα πολυλογώ λοιπόν, Η Λάμψη του Στίβεν Κινγκ ήρθε προσφάτως στη βιβλιοθήκη μου. Έχει χρόνια που είδα την ταινία και δε θυμάμαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ τιποτα, οπότε πιστεύω θα το χαρώ πολύ όταν έρθει η ώρα του. :)

Αγόρασα από την έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο τα εξής:
1. Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ
2.Οι 120 μέρες των Σοδόμων, Marquis de Sade
3.Έλενα, Joaquim Maria Machado de Assis
4. Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες, Γιάννης Ξανθούλης
5. Ο γιος του δάσκαλου, Γιάννης Ξανθούλης