Εγω παρήγειλλα δύο βιβλία από το μέταμπουκ την προηγούμενη εβδομάδα. Το ένα, Επιθυμίες και πολιτική, μιλάει για την απεικόνιση της ομοφυλοφιλίας στον ελληνικό κινηματογράφο. Αυτό μόλις ανέβηκε στο μέταμπουκ το χτύπησα ανελέητα! (Ναι, ξέρω, είμαι καμένη, ευχαριστώ πολύ!

) Αυτό ήδη ήρθε, προς μεγάλη μου χαρά, και έχω ξεκινήσει να το διαβάζω. Το πρώτο κεφάλαιο ήταν αρκετά κουραστικό, διότι εκεί ανέλυε την queer θεωρία και τις θεωρίες φύλου, με βάση τις οποίες έγινε η ανάλυση των ταινιών.
Όμως, όταν ξεκινάει με την ανάλυση των ταινιών είναι πολύ ενδιαφέρον ανάγνωσμα, αν και φορές-φορές το τραβάει απ' τα μαλλιά, όπως για παράδειγμα στην ανάλυση του Δράκου (άσχετο, μήπως ξέρετε πού μπορώ να δω αυτήν την ταινία; Νόμιμα, εννοώ! και των ταινιών του Οικονομίδη (Σπιρτόκουτο και η ψυχή στο στόμα). Η ανάλυση των ταινιών περιλαμβάνει κάθε καρυδιάς καρύδι: φαρσοκωμωδίες και μελοδράματα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, ταινίες "καταγγελίας", γνωστές εμπορικές ταινίες αλλά και άγνωστες είτε κάλτ μπιμούβιες είτε καλλιτεχνικές, ταινίες του νέου κύματος. Άλλο που δυσκολεύει λίγο την ανάγνωση είναι ότι η δομή των κεφαλαίων δεν είναι μόνο χρονολογική, αλλά και θεματική, οπότε ο συγγραφέας κάνει μπρος-πίσω στον χρόνο για να αναφέρει και ταινίες μεταγενέστερες, οι οποίες μοιάζουν ή αντιπαρατίθενται ως προς την αντιμετώπισή τους στην κυρίως ταινία ή τρόπο αντιμετώπισης που αναλύει στο εν λόγω κεφάλαιο.
Το άλλο ήταν ένα αρχαιόμυθο της Ρενώ, "Η αυλή των τυρράνων", το οποίο το πήρα γιατί ήταν το μόνο δικό της που δεν είχα ή δεν είχα διαβάσει. Αυτό δυστυχώς δεν έχει έρθει ακόμη, διότι έγινε ένα μπέρδεμα στο ταχυδρομείο