Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Χρυσόστομε, τελευταία διάβασα πολλά του Πάππε και πραγματικά, με κάθε σελίδα, η ψυχή σου μαυρίζει όλο και πιο πολύ. Δεν ξέρω αν διαβάζεις στα αγγλικά, αλλά ας το αναφέρω έτσι κι αλλιώς. Βρήκα αυτό πολύ διαφωτιστικό (και σχετικά πιο πρόσφατο). Και αυτός ο Παλαιστίνιος έχει γίνει από τους αγαπημένους μου συγγραφείς, στο βαθμό που μπορεί να είναι αγαπημένος σου συγγραφέας κάποιος του οποίου τα βιβλία σε κάνουν να κλαις με μαύρο δάκρυ για την απανθρωπιά της ανθρωπότητας.

Χρυσόστομε, συμπάθα με, απλά όλο το διάβασμά μου γίνεται σχεδόν αποκλειστικά με αγγλικά ακουστικά βιβλία, οπότε δεν έχω ιδέα από την ελληνική αγορά. Χαίρομαι πάντως με όσα λες.

Ο δε Σεχαντε έχει πολύ καλή γραφή, τόσο στα πιο αυτοβιογραφικά βιβλία του, όσο και στα πιο αναλυτικά, γιατί ακόμα και στα δεύτερα, καταφέρνει να αποδώσει την αίσθηση της απόλυτης απώλειας που βιώνουν οι συμπατριώτες του, χωρίς να ακούγεται σαν να κλαίγεται.

Πέρσι, κοιτώντας τα στατιστικά μου στο Goodreads στο τέλος της χρονιάς, συνειδητοποίησα ότι η Παλαιστίνη ήταν το θέμα για το οποίο διάβασα τα περισσότερα βιβλία. Σε τι εποχές ζούμε, θε μου, δεν το χωρά το μυαλό μου...