Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Έλλη Μ

Συντονιστής
Οχι, δεν το εχω διαβασει. Ηθελα να διαβασω αρχικα τα Δεντρα. Εχω την αισθηση οτι το james ειναι μυθιστόρημα που γραφτηκε για να διεκδηκησει καποιο βραβείο, αλλά προκειται για διασθητικη και παντελως α-στοιχειοθετημενη αποψη.
Εχω διαβασει την Αμερικανικη Ερημο και το Σβησιμο (που τα θεωρω κορυφαια του) καθως και τους Πληγωμενους και τη θεραπεια του νερου (που τα θεωρω πολυ καλα μυθιστορηματα). Για μενα, ο Εβερετ, ειναι ισαξιος του Ροθ.

Last edited:
Επειδή είμαι ηλίθιος, πήρα αυτό στην 4πλάσια τιμή απ΄ό,τι θα το έπαιρνα στο αγγλικό πρωτότυπο και θα πρέπει να βγω στο κυνήγι για τον 2ο τόμο, ο οποίος θα'ναι νομοτελειακά ακόμα πιο ακριβός, αλλά είμαι μεγάλο θύμα γιατί θέλω η "σπάνια, εξαντλημένη έκδοση" να κοσμεί τη βιβλιοθήκη μου, η οποία ως γνωστόν υπήρξε τριχοτομημένη, πλέον θα'ναι απλώς διχοτομημένη, λες και οι επισκέπτες της οικείας μου που θα έρθουν μια μέρα να με επισκεφθούν (που δεν θα γίνει κάτι τέτοιο γιατί είμαι είμαι γεροπαράξενος και α-κοινώνητος) θα κατανοήσουν τη σπανιότητα του αντιτύπου, ώστε να κλίνουν τας κεφαλάς υμών με θαυμασμό και δέος για τον μ@λ#$@#κα που όχι μόνο πλήρωσε 4πλάσια τιμή, αλλά έκανε και άσεμνη χειρονομία στην οθόνη όταν πάτησε το κομβίο της πληρωμής.

Θεέ, είμαι άχρηστος...:κατάρα:

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
@ΜιΛάμπρος μην κλαίτε. Τουλάχιστον ακριβοπληρώσατε μία καλή έκδοση, για την οποία θα είστε περήφανος σαν παγώνι!!🦚

Εγώ όταν ήμουν στο Γυμνάσιο είχα πληρώσει για το "έγκλημα και τιμωρία" σε έναν πάγκο χρήματα και μέσα το χαρτί ήταν σαν χαρτοπετσέτα κακοφτιαγμένου σάντουιτς από καντίνα!! Να μη μιλήσω για την μεταφραση!!

"Έλα κοριτσάκι, πάρε τον βιβλίο, θα σου κάνω καλή τιμή γιατί σε συμπάθησα" (Είμαι αγαπησιάρα η άτιμη και τον πίστεψα!)

Καλύτερα να έπαιρνα δύο γύρο απ' όλα!!

Last edited:
@Χρυσένια, δεν κλαίμε, εμείς οι ΜιΛάμπροι. Απλά είμαστε πρήχτης και γκρινιάρης.
Μπαρεμπιπτόντως, εύχομαι να έχει γίνει κατανοητό ότι δεν αναφέρομαι στις αγορές μου για να κομπάζω σαν το παγώνι. Αν έχει περάσει κάποια τέτοια εντύπωση, παρακαλώ να με κλείσετε σε δωμάτιο χωρίς αιρκοντίσιο να βλέπω σε λούπα όλα τα επεισόδια της Λάμψης.

Καλύτερα να έπαιρνα δύο γύρο απ' όλα!!
Σοφή συμβουλή!!

Έλλη Μ

Συντονιστής
Σήμερα παρέλαβα το Έγκλημα στο Νείλο και το Καραβοφάναρο στο μαύρο νερό.

Το πρώτο το πήρα γιατί έχω δει μόνο τη ταινία και μάλιστα έχει περάσει αρκετός καιρός που την είδα, οπότε δεν θυμάμαι και πολλά και αυτό είναι καλό στοιχείο για την ανάγνωση του βιβλίου! Και εννοείται οτι τα αστυνομικά βιβλία μου αρέσουν πολύ!

Το δεύτερο το πήρα γιατί είχα ξεμείνει απο βιβλίο της σειράς Aldina στα αδιάβαστά μου...:ναι: Το οπισθόφυλλο φαίνεται πολλά υποσχόμενο πάντως.

Χθες αγόρασα το πολύ καινούριο "Προπαγάνδα και παραπληροφορηση στο ιντερνετ" του Χατζηστεφάνου, συνέχεια του εξαιρετικού πρωτου μέρους και το "Οι αμαρτωλοι σταζουν αίμα" του Κοσμπι. Ενδιαφέρον συγγραφέας δείχνει ο Κοσμπι έχει γράψει και το "Δάκρυα ξυράφι". Εχει διαβάσει κανεις κατι δικό του; @Έλλη Μ εσυ που έχεις ξεσκονίσει την σειρα της Aldina; Το βιβλίο του Κοσμπι θα το πιάσω άμεσα.

Απέκτησα πρόσφατα τα παρακάτω τρία βιβλία:

1. Όλο έλεγα κι όλο για κάποιους λόγους δεν γινόταν, αλλά τελικά ήρθε στην κατοχή μου "Η μελαγχολία της αντίστασης" του L. Krasznahorkai (σε όσους δεν αρέσουν οι προτάσεις σιδηρόδρομοι δεν το προτείνω :ναι: :όχισουλέω: :)))))

2. Πήρα το "Άτλαντας επούλωσης" @Έλλη Μ κι όταν έρθει η ώρα του θέλω να ανακαλύψω πιο είναι αυτό το αόρατο δέσιμο των ανόμοιων ιστοριών του.

3. Απέκτησα και το "Περί Ηθικής" του Wittgenstein, όπου δεν έχει γράψει πολλά για το θέμα (το βιβλίο περιέχει μέσα σε άλλα διαλέξεις του και αλληλογραφία), όχι επειδή δεν το θεωρεί σημαντικό, αλλά όπως λέει και στο οπισθόφυλλο "...απέφευγε να γράφει για εκείνα τα πράγματα που θεωρούσε υψίστης σημασίας. Όλα όσα η γλώσσα της επιστήμης και της καθημερινότητας μπορεί να εκφράσει είναι μηδαμινά μπροστά σ' εκείνα που η γλώσσα αδυνατεί να εκφράσει. Το «άρρητο» για τον Wittgenstein έχει διττή υπόσταση: λογική και αξιακή..."