Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Έλλη Μ

Συντονιστής
@Μαίρη λου, αν η αδερφή σου εχει τα βιβλία του και αποφασισει να τα αποχωριστεί καποια στιγμη, let me know. Αναζητώ ένα.
@ΜιΛάμπρος, ο Μπλέχερ μου ειχε αρέσει πολύ, βιβλίο ούτε αισιόδοξο ούτε φωτεινό.

Last edited:
Επειδή είμαι μικρός κι ανόητος (και το μεταμπουκ είχε δωρεάν μεταφορικά) μόλις αγόρασα αυτό, για κάποιον λόγο που δεν ξέρω, αλλά μου άρεσε και με ιντρίγκαρε.

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Πήγα στην Έκθεση βιβλίου Πειραιά, ήταν μια ωραία αφορμή για βόλτα μια τόσο ζεστή μέρα και να δροσιστείς βολτάροντας Πασαλιμάνι και Μαρίνα Ζέας. Η έκθεση μου φάνηκε ότι δεν ήταν καλά κατανεμημένη στα είδη, δηλαδή είδα λίγη μεταφρασμένη λογοτεχνία , ενώ είχε πολλά περίπτερα με παιδικά, παραμύθια, νεοελληνική λογοτεχνία, ψυχολογίας - αυτοβελτίωσης και ιστορικά.
Πήρα όμως δύο βιβλία, όχι για μένα, αλλά για δώρα: τον Ζορμπά, graphic novel από τον Soloup και Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ, ψάξε, λύσε, μάθε.

Αγόρασα το the hitchhiker's guide to the galaxy, αρκετά γνωστό και ανυπομονώ να το διαβάσω. Το βιβλίο so long and thanks for all the fish αποτελεί τον τίτλο ενος τραγουδιού των perfect circle απο τα αγαπημένα μου συγκροτήματα, οπως και τα αλλα 2 του Maynard. Θα προσπαθήσω να μετριασω τις προσδοκίες μου για να μην απογοητευτώ πάλι. Εχώ και το θεμελιο του Ασιμοφ το οποίο κάποια στιγμή θα ακολουθήσει. Από αυτο δεν έχω καμία προσδοκία :)))) συνήθως τέτοια βιβλία καταλήγουν τα αγαπημένα μου :ανέκφραστος:

Αγόρασα το the hitchhiker's guide to the galaxy,
@Εστελλ μου το δώρησαν (στο αγγλικό πρωτότυπο) και μ'εχει πιάσει η περιέργεια να το διαβάσω, μετά κι από το σχόλιο της @Μαίρη λου

Φυσικά πήγα στο παζάρι της Άγρας στην Κυψέλη. Προφανώς αγόρασα αυτό, αυτό, αυτό και αυτό (που το ήθελα πάρα πολύ και είχα λατρέψει -και θέλω να ξαναδιαβάσω- αυτό του ιδίου).
Και στο ταμείο δωράκι ετούτο.

Το παραπάνω βιβλίο μου θυμίζει την ταινία "a portrait of a lady on fire". Έχει αρκετές ομοιότητες, δεν ξέρω βέβαια αν εμπνεύστηκε από εκεί η σκηνοθέτις.
Αγνοώ @Εστελλ.
Το εδίναν στο ταμείο ως δώρο. Δεν πρόλαβα καν να το κοιτάξω γιατί το πακέταρα ήδη και δεν μπορώ να σου υποσχεθώ ότι θα το σχολιάσω επειδή δεν έχω ιδέα πότε θα το διαβάσω :(

Να διαβάσεις με την πρώτη ευκαιρία το hitchhiker's guide to the galaxy. Το ξεκίνησα σήμερα. Στο πρωτότυπο το έχω και εγώ. Γελούσα σε κάθε πρόταση. Εγώ γελάω εύκολα αλλά το βιβλίο είναι πραγματικά πολύ χιουμοριστικο. Δεν χρειάζεται ιδιαιτερη συγκέντρωση, το διαβάζεις οπουδήποτε αρκεί να νιώθεις άνετα ώστε να μπορέσεις να γελάσεις. Διακωμωδεί καταστάσεις που είναι από μόνες τους αστείες (ειδικα αν είσαι από τους ανθρώπους που βλέπουν συχνα την αστεία πλευρά των πραγμάτων).

Χρυσόστομε, τελευταία διάβασα πολλά του Πάππε και πραγματικά, με κάθε σελίδα, η ψυχή σου μαυρίζει όλο και πιο πολύ. Δεν ξέρω αν διαβάζεις στα αγγλικά, αλλά ας το αναφέρω έτσι κι αλλιώς. Βρήκα αυτό πολύ διαφωτιστικό (και σχετικά πιο πρόσφατο). Και αυτός ο Παλαιστίνιος έχει γίνει από τους αγαπημένους μου συγγραφείς, στο βαθμό που μπορεί να είναι αγαπημένος σου συγγραφέας κάποιος του οποίου τα βιβλία σε κάνουν να κλαις με μαύρο δάκρυ για την απανθρωπιά της ανθρωπότητας.

Χρυσόστομε, συμπάθα με, απλά όλο το διάβασμά μου γίνεται σχεδόν αποκλειστικά με αγγλικά ακουστικά βιβλία, οπότε δεν έχω ιδέα από την ελληνική αγορά. Χαίρομαι πάντως με όσα λες.

Ο δε Σεχαντε έχει πολύ καλή γραφή, τόσο στα πιο αυτοβιογραφικά βιβλία του, όσο και στα πιο αναλυτικά, γιατί ακόμα και στα δεύτερα, καταφέρνει να αποδώσει την αίσθηση της απόλυτης απώλειας που βιώνουν οι συμπατριώτες του, χωρίς να ακούγεται σαν να κλαίγεται.

Πέρσι, κοιτώντας τα στατιστικά μου στο Goodreads στο τέλος της χρονιάς, συνειδητοποίησα ότι η Παλαιστίνη ήταν το θέμα για το οποίο διάβασα τα περισσότερα βιβλία. Σε τι εποχές ζούμε, θε μου, δεν το χωρά το μυαλό μου...

Έλλη Μ

Συντονιστής
Νεες αγορές το James
Πήρα τα Δεντρα του και ανυπομονώ να το διαβάσω, μολις τελειωσω με τον Κομη.
Και μη νομιζεις, το πήρα για να κανουν παρέα στην τσάντα μου με αυτό, που βγηκε αυτές τις μέρες και το ειδα μόλις χθες!
Και πολύ χαρηκα.
Τελος, παρηγγειλα παλι κι αυτό, αλλα κάτι μου λέει οτι θα εχει εξαντληθει στο Μελάνι (και πολύ θα εκνευριστώ), μιας και στην Πολιτεία ακομη δεν το εχουν φέρει.