Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Αγόρασα τα εξής βιβλιαράκια (πηδηματάκια χαράς) :
Οι σειφ αγορές :
·Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ, Χ. Μπελ.
· Ένας άνθρωπος που κοιμάται, Ζ. Περεκ
· Τα μαγνητικά πεδία, Α. Μπρετον και Φ. Σουπω .
Οι αγορές που με κάνουν να νιώθω έτσι :τρέλα::
· Η γυναίκα της άμμου, Α. Κόμπο ( Το πρόσωπο του άλλου μ’ άρεσε πολύ και οι μεταφράσεις του Στέλιου Παπαλεξανδρόπουλου είναι πραγματικό δώρο !!! Για τις ταινίες του Teshigahara ουδέν σχόλιο, ο ιαπωνικός χώρος πάντα με ενθουσιάζει και με εκπλήσσει).
· Χέρτσογκ , Σ. Μπέλοου
· Στοχασμοί για την κοινότητα, Θ. Συμεωνίδης
· Για να μην αποτύχουμε όπως οι Μπιορλινγκ και Καλστένιους, Δ. Καρακίτσος.

Χάζεψα λίγο και τα χρωματιστά των εκδόσεων Loggia αλλά δεν… (προς το παρόν)

Πήρα από metabook τα εξής:

Περί τρέλας: Αρτω, Γουλφ, Νίτσε, Ποε, Σελλευ. Ουσιαστικά πρόκειται για κείμενα από επιστολές και προσωπικά γράμματα των αναφερόμενων συγγραφέων που δείχνουν την ψυχική τους πτώση.

Ο νάνος του Περ Λαγκερκβιστ , για το οποίο έχω διαβάσει μικτές κριτικές

Και το όνειρα στο σπίτι της μάγισσας του Lovecraft. Θα του δώσω άλλη μια ευκαιρία μετά τα βουνά της τρελας.

-Το "Τζερολάμο Καρντάνο - Ο Βέβηλος Μαθηματικός" του Michael Brooks, βιογραφία, όχι τόσο για τα μαθηματικά όσο για την προσωπικότητα του πρώτου
- Ο γυάλινος κώδων" της Σύλβια Πλαθ, όλο έλεγα θα το αγοράσω.
- "Οι τέσσερις κατιλινιακοί λόγοι" του Κικέρωνα, κυρίως γιατί είναι έκδοση του 1876 και σε καλή σχετικά κατάσταση

Λυρικά Αφιερώματα του Ταγκορ, γιατι θυμαμαι να τον αναφερει ενθερμως ο @ΜιΛάμπρος
Εύχομαι να μην σε πάρω στο λαιμό μου :ντροπή::ντροπή::ντροπή:
Η ιστορία της γνωριμίας μου με τον Ταγκόρ είναι αρκετά "ρομαντική" και προέρχεται από μια αρκετά όμορφη και νοσταλγική εποχή. Εύχομαι να μπορέσουμε να πγιούμε κάποιο αφέψημα κάποτες για να την διηγηθώ.

Εγώ που έλεγα ότι δεν θα ξαναγοράσω γιατί κάνω οικονομία εν όψει οδοντιατρικής επίσκεψης σε ιατρό με fancy website, πήρα τον Λεβιάθαν του Ροτ, πήρα κι άλλο Μπέκετ, πήρα και τον Σίλα Λάπαμ, γιατί ήταν το βιβλίο του μήνα και 9,5 ευρά αδικία να μην το πάρω το καημένο.
Πήρα και κάτι βιταμίνες σήμερα...:φιρουλί:

Έλλη Μ

Συντονιστής
Πήρα και κάτι βιταμίνες σήμερα...:φιρουλί:
Α κι εγώ πηρα τετοιες, σε μορφή φορεμάτων!!! :)))):)))):)))):))))

Ο ταγκόρ επεσε μπροστα στα μάτια μου στο παζάρι και το πηρα χωρις δευτερη σκεψη. Εν τω μεταξύ, δεν υπάρχει περιπτωση, αφου δεν το εμαθα έως τώρα, να καταφερω να πω το μικρό του όνομα χωρις να μπουρδουκλωθω.

Last edited:

Έλλη Μ

Συντονιστής
Το ήθελα και εγώ αυτό. Όταν το διαβάσεις πες καμια γνώμη για να μην ξοδευτω άδικα :))))
@Εστελλ κοντεύω να το τελειωσω και θα σου πώ τη γνωμη μου απο τώρα, γιατι μετα θα ξεχάσω εντελως τι είχα διαβάσει.
Η συλλογή περιέχει οκτώ ιστορίες κι εχω διαβασει τις 6, δηλαδή τα 3/4.:))))
Η πιο αξιομνημονευτη είναι η πρωτη (εξαιρετική) και η εκτη (ο ελαιώνας, ευθεια αναφορά στο ορος των ελαιων, ο πρωταγωνιστης ειναι αβας κλπ).
Τις ενδιάμεσες τις εχω μισο/εντελωςξεχάσει. Δηλαδή, θυμαμαι πολύ εντονότερα τον οξαποδώ, τη χοντρομπαλου (παρα πολυ ωραιο διηγημα) τις ιστοριες της μερας και της νυχτας (σε αυτήν υπαρχει μια πραγματικα πολύ ωραία ιστορία, λυπητερή, Το κόσμημα. Συμπτωματικά, την ανέφερε και ο Ατσάγα στο Ομπαμπακόακ, χωρις να παραλειπει να αναφέρει τον Μωπασάν αλλά και ο Ναμποκοφ στην Αντα, ο οποιος δεν εκανε κανεναν λογο για την πηγη. Την ειχε εντάξει στο κείμενο ως μερος της διηγηγησης!!!)
Ο Μωπασαν διαβαζεται πολύ ευχαριστα, πολλές ιστορίες του ξεχνιουνται εξισου ευκολα και δεν ξερω πώς εχω καταφερει να μαζεψω τοσο Μωπασαν, χωρις να ειμαι ιδιατέρως γκρουπι του. :))))

Αυτα.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Κι εμένα μου άρεσε ο Μωπασάν και για κάποιον λόγο τον έχω να είναι "αδερφός" του Βιζυηνού

@Έλλη Μ, κοίταξα, δεν τσιμπάω. Με τη σύγχρονη ελληνική πεζογραφία δεν τα παω πολύ καλά ακόμα. Κάπου είχε πέσει το μάτι μου στον Kharms, έχω την εντύπωση ότι τον είδα σε κάποιο άλλο βιβλίο, αλλά δεν θυμάμαι ποιο (μπορεί να ήταν το ένα παιδί στον ουρανό αλλά δεν παίρνω όρκο).
Άλλωστε, όπως έχω αναφέρει πολλάκις, κάνω οικονομία για την επίσκεψη στον οδοντίατρο στις αρχές του επόμενου μήνα γι΄αυτό χθες αγόρασα μόνο αυτό και αυτό.