Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Τί να πω... Δεν μπορώ να φανταστω το πρόβλημα. Δεν ειναι ότι δοκιμάσαμε και οι δυο διαφορετικές μέρες ή ώρες.
Ελπίζω να πάνε από εδώ και πέρα όλα καλά με το βιβλίο (και γενικοτέρα).
 
Σήμερα παρέλαβα "Τα Βαλκάνια απο το 1453 και μετά (δίτομο)" επιτέλους! Τελικά η πρώτη παραγγελία για το 2024 στέφθηκε με επιτυχία χάρη στη @Σελεφά :) Ένα έχω να πω, θα μου φύγουν τα χέρια μέχρι να τα διαβάσω, είναι λίγο βαριά...
 
Σήμερα παρέλαβα το Η θρησκεία του Τιμ Γουίλοκς. Είναι ένα απο τα καλύτερα ιστορικά μυθιστορήματα που έχω διαβάσει! Τρομερές περιγραφές και ειδικά οι σκηνές των μαχών αρκετά ωμές! Μου το είχε δανείσει μία συνάδερφός μου πριν μερικά χρόνια και μου είχε αρέσει πάρα πολύ! Στην αγορά ήταν και είναι εξαντλημένο και δεν μπορούσα να το βρω για να το έχω στη βιβλιοθήκη μου σε κάποια λογική τιμή μεταχειρισμένο μέχρι τώρα που και το βρήκα στο metabook. Μία αγορά φέτος που δεν αυξάνει τη λίστα των αδιάβαστων μου, αλλά με έκανε πολύ χαρούμενη γιατί το έψαχνα καιρό αυτό το βιβλίο!
 
Last edited:
Ημέρα παραλαβών, όχι αγορών η σημερινή.

Με πολύ χαρά παρέλαβα το τελευταίο βιβλίο και ολοκλήρωσα (επιτέλους, ολοκλήρωσα κάτι) τη σειρά επιστημονικής φαντασίας Cosmos, των εκδόσεων Space, που κυκλοφορούσε σε περίπτερα τη δεκαετία του '80. Πρόκειται για τους στρατιώτες του γαλαξία του Robert Heinlein (το οποίο επανεκδόθηκε από τον Anubis μες στο '23 αν δεν κάνω λάθος με τον τίτλο Οι στρατιώτες του Σύμπαντος). Για το ιστορικό, η σειρά ως τον τόμο 19 έβγαινε σε φορμάτ τσέπης με πολύχρωμα εξώφυλλα. Από τον τόμο 20 το φορμάτ άλλαξε, το ίδιο και ο σχεδιασμός των εξωφύλλων.

Παρέλαβα επίσης δυο βιβλία του Frank Herbert, αγορασμένα από διαδικτυακό βιβλιοπωλείο της Αγγλίας, (που επισυνάπτεται στα links για να σας κάψω κι εσας, να μην κυλιέμαι μόνος μου στον βούρκο) το Green Brain και το Whipping Star. Ό,τι έχει να κάνει με Frank Herbert ορμάω άκριτα και μανιωδώς καθώς είμαι άρρωστος και κολλημένος (ας σημειωθεί ότι η σειρά βιβλίων που αναφέρθηκε στην παραπάνω παράγραφο περιλαμβάνει δυο έργα του Herbert, τους Θεοποιούς και το ε κ π λ η κ τ ι κ ό Δράκο της Θάλασσας, το καλύτερο κλειστοφοβικό και ψυχο-ολεθρικό μυθιστόρημα που έχω διαβάσει).

Τέλος, επειδή κάποια μέλη αντέδρασαν με τη φατσούλα που γελάει στη χθεσινή μου ανάρτηση ότι δεν σας προλαβαίνω, ενημερώνω ότι ισχύει, μιας και παρέλαβα βιβλιοπρόταση μέλους της λέσχης (δεν μπορώ να θυμηθώ ποιο μέλος ήταν, συγγνώμη), το The Good People της Hannah Kent. Βέβαια, αναζητώντας την ανάρτηση του μέλους που με "παρέσυρε" να το παραγγείλω, δεν την βρήκα. Όχι μόνο δεν την βρήκα, διαπίστωσα ότι το βιβλίο έχει μεταφραστεί και κυκλοφορεί- προφανώς χαίρομαι που θα το διαβάσω στο πρωτότυπο, αλλά δεν είναι ό,τι καλύτερο να διαπιστώνεις πως είσαι βλάξ...Όποτε επιβεβαιώνεται η χθεσινή ανάρτηση ότι δεν σας προλαβαίνω, γιατί τώρα όχι μόνο θα αναγκαστώ να πάρω τα υπόλοιπα της Kent -επειδή είμαι σίγουρος ότι θα μου αρέσει- αλλά και το μεταφρασμένο στην ελληνική.

@ΜιΛάμπρος επειδη φλερτάρω εντόνως με το Μπιλιάρδο, προτεινεις τη μεταφραση των Γραμμάτων;
Για την νεα, απο Πολις, ειμαι βεβαιη οτι θα ναι σουπερ.
Την μετάφραση των Γραμμάτων εκπόνησε ο Ιάκωβος Μόρφης, ο οποίος μετέφρασε και το τρένο του ιδίου, αλλά και τον Π. Κάμεντσιντ. Δεν λέει κάτι αυτό, πάντως η μετάφραση δεν είναι καθόλου κακή, ρέει ωραιότατα. Ωστόσο από Πόλις είδα ότι έχει πολύ ενδιαφέρον επίμετρο που φαντάζομαι θα είναι βοηθητικό ειδικά για το συγκεκριμένο βιβλίο.
Δεν απαντώ στην ερώτησή σου βέβαια αλλά πάρε την Πόλις για να μου πεις κι εμένα :))))
 
αλλά πάρε την Πόλις για να μου πεις κι εμένα :))))
You are evil, κύριε ΜιΛάμπρε μας. I saw what you did there, αλλα γελαω τοσο με τον αυτοσαρκασμο σου, που χαλαλι σου.

Α, ναι. Προτου σπευσεις να αγορασεις το απαν συμπαν της Kent, διαβασε αυτο αρχικά και βλεπεις μετα..
 
Last edited:
Top