Έλλη Μ
Συντονιστής
Αλλά δεν κατάλαβα τι έγινε στο τέλος![]()
Τον σκότωσε η μητέρα του.
Αλλά δεν κατάλαβα τι έγινε στο τέλος![]()

.Καλά, και να το αφήσεις δεν θα παρεξηγηθεί ο Banks (μακαρίστηκε, αν δεν κάνω λάθος, και υποθέτω ότι δεν πρόκειται να σε στοιχειώσει).Οπως δεν μπορώ να συντονιστώ κα θο λου με το πέτρινο τραγούδι. Εχουν απομείνει 90-100 σελίδες και νομιζω θα παει στο ραφι με τις μή ενοχές. Ασε που δεν εχω καταλάβει ακόμη αν στοχευει κάπου και πού, τι θελει να πει και ποια ειναι η ιστορία πίσω απο τη δυστοπία του πολέμου που περιγράφει..
Νομίζω οτι αποκλειοντας τον ορισμο της ποίησης προκειμένου να την ορισει, δεν κάνει άλλο παρα να την περιγράφει (με εναν τροπο).Α, παρέθεσε και έναν ορισμό άλλου (αγνώστου Ισπανού) για την ποίηση. "Ποίηση είναι αυτό που μένει απ' έξω, όταν δίνουμε ένα ορισμό για αυτή"

Όπως είπε ο Γουίλιαμ Μπιούλοου Γκουλντ, στο Εγχειρίδιο Ιχθύων, ο ορισμός είναι γι'αυτόν που ορίζει, όχι γι'αυτόν που ορίζεταιΔηλαδή, ας ορισουμε και τον ορισμό..

Δεν ειναι, πράγματι δεν ειναι. Ο Φοερ πρωτοεμφανιστηκε σχεδόν σαν παιδι θαυμα με το Ολα ερχονται στο φως και ακολουθησε το Extremely Loud and Incredibly Close για το 9/11. Το πρώτο πολύ καλυτερο απο το δευτερο και απορώ γιατι εχω ξεμεινει με αυτό κι εχω χαρισει το πρώτο. Απορώ.Καταρχάς, ΔΕΝ είναι βιβλίο για να γνωρίσει κανείς τον Φόερ.
Αυτό το έχω στα προσεχώς, εσύ που το ξέρεις, είναι, παράδειγμα, βιβλίο για συνανάγνωση; Ή δεν σε κρατάει τόσο; Επίσης υπάρχει και ταινία βασισμένη στο βιβλίο.Ο Φοερ πρωτοεμφανιστηκε σχεδόν σαν παιδι θαυμα με το Ολα ερχονται στο φως
Ο Ροθ, όμως, ηταν τεραστιος συγγραφεας που δεν χρειαζοταν μοντερνισμους και μεταμοντερνισμους.Η οποία είναι πολύ ωραία!Επίσης υπάρχει και ταινία βασισμένη στο βιβλίο.
Θέλω, θέλω!Η οποία είναι πολύ ωραία!
)Καταπληκτικο κείμενο, απο τα πιο ενδιαφέροντα που έχω διαβάσει ποτε, αναφορικά με την πολιτισμική μνημη, διακρινοντας αναμεσα στη μνήμη του παρελθοντος που κουβαλάνε οι κοινωνίες (και πώς αυτές καταλήγουν να διαμορφώνονται και να αποκρυσταλλώνονται μέσα στους αιώνες) και την επικοινωνιακή μνημη, της οποίας το χρονικο όριο δεν διαρκει πάνω απο 1-2 γενιες, μεχρι να εκλειψει ουσιαστικά καποιος αυτόπτης μαρτυρας.Την πολιτισμική μνήμη, Jan Assmann, ένα -κατά τα φαινόμενα- καπως τεχνικό κείμενο κι ισως καπως δυσκολο το οποιο αποδεικνυεται ως τετοιο, δυσκολο δηλαδή, μετα την 60η σελίδα. Το πρωτο μισό του βιβλιου καταγίνεται με τις θεωρησεις περι συλλογικής μνημης, διακρισης της από την ιστορία και την παραδοση κλπ κλπ. Μετα την 60η σελίδα, όμως, επιβράδυνα αποτομα και δυσκολευτηκα. Δεν θα το παρατησω, όμως, ας καει ο εγκέφαλος!!