Κάπως έτσι είχα νιώσει για τα πλήρη απομνημονεύματα του Μαρκ Τουέιν. Καμιά φορά, πραγματικά δεν είναι ανάγκη να εκδοθεί κάθε γράμμα και λέξη που έχει γράψει κάποιος, και ίσα ίσα είναι ανάγκη να ΜΗΝ εκδοθεί.Τελείωσα χθες τα ημερολογιακά τετράδια του Νιζίνσκυ.
Τα ημερολογιακά τετράδια είναι τα πράγματα που έγραψε ο Νιζίνσκυ σε 4 τετράδια, σε διάστημα 6 εβδομάδων, το 1919, λίγο πριν καταρρεύσει και αποτρελαθεί, σε ηλικία 29 ετών. Η σύζυγός του είχε εκδόσει, αρχικά, μια "λογοκριμένη" και βαριά επιμελημένη έκδοση των τετραδιών. Η παρούσα, είναι η πλήρης, χωρίς περικοπές.
Αλλά δεν διαβάζεται.
Λατρεία ο τύπος, και χαίρομαι που βρέθηκε στο δρόμο σου για να ανακτήσεις την όρεξη σου. Εγώ θα σου πρότεινα αυτά (τα βιβλία είναι λίγο πολύ ανεξάρτητα μεταξύ τους και μπορείς άνετα να διαβάσεις μόνο - δεν είναι σειρά που πρέπει να ολοκληρώσεις όλη για να καταλήξει κάπου) και αυτά (το πρώτο είναι πολύ σύντομο, εύκολα μπορείς να καταλάβεις αν σου αρέσει η γραφή και το στόρι).Παιδιά τελείωσα το εξαιρετικότατο Project Hail Mary του Andy Weir και επιτέλους ξαναβρήκα το πάθος μου για διάβασμα μετά από πολύ καιρό!Θέλω να συνεχίσω με επιστημονική φαντασία και θα εκτιμούσα αν μπορείτε να μου προτείνετε κάτι παρόμοιο. Προφανώς θα διαβάσω και τα υπόλοιπα του ίδιου συγγραφέα αλλά δεν θέλω να πάω κατευθείαν σε αυτά και μπω στη διαδικασία να τα συγκρίνω με αυτό που διάβασα τώρα. Οπότε είμαι ανοιχτός σε προτασεις, όσο πιο αμερικανιά (Armageddon- Liv Tyler- I don’t wanna miss a thing ) τόσο το καλύτερο.![]()
Άντε επιτέλους ένας ομοϊδεάτης. Τον Shakespeare ιδίως αν τον ακούς σε full-cast audiobook, είναι πραγματικά μια καταπληκτική εμπειρία.Διαβάζω/ακούω (αγγλικά ακουστικά βιβλία) συστηματικά τα τελευταία ~10 χρόνια.
Shakespeare: Στην απόπειρα μου να πάρω όλα τα (δυτικά) κλασικά έργα χρονολογικά από την αρχή, είχα πηδήξει τον Shakespeare γιατί ήταν πολύπλοκο εγχείρημα λόγω πολλών έργων και της ιδιαιτερότητας στη γλώσσα του. Τώρα όμως είχα πολύ ελεύθερο χρόνο οπότε ήταν η κατάλληλη στιγμή. Μου έχουν μείνει καμιά δεκαριά θεατρικά και τα δύο μεγάλα του ποιήματα ('Venus and Adonis' & 'The Rape of Lucrece'). Χωρίς να ξεχωρίζω κάποιο συγκεκριμένο έργο του ως υπερ αγαπημένο μου, είναι όλα μέχρι στιγμής τόσο καλά και τόσα πολλά που ήδη τον έχω στους αγαπημένους μου με Tolkien και Πλάτωνα.
Συμφωνώ, διαβάστηκε λόγω του ντόρου με τον Άνθρωπο στον Άρη, αλλά δεν ήταν κάτι ιδιαίτερα καλό.
Last edited:
Εκατοντάδες βιβλία