Τελειωσα ενα βιβλιο της Γιουρσεναρ, τη σμίλη του χρόνου, που δεν ηταν μυθιστόρημα, παρα μια συλλογή αρθρων, σχολίων και αφιερωμάτων που καλυπτουν τεράστιο ευρος, τόσο γεωγραφικά, οσο και χρονικά αλλά και θεματικα - από την ανατολή του Χριστιανισμού έως ανησυχίες για την πορεία του ιστορικου μυθιστορήματος (επικεντρωμένη στον σχολιασμό των δικών της) και από το αποτυπωμα που αφηνει ο χρόνος στην τέχνη εως τις ιαπωνικές δυναστειες και τους ήρωες τους.
Αυτό ειναι το τριτο βιβλίο της που διαβάζω. Η Γιουρσεναρ ειχε μια πενα απίστευτου εκτοπίσματος, αναλογη της προσωπικότητάς της και δεν μπορώ να βρω καμια αλλή γυναικα συγγραφέα να τη συναγωνιζεται. (Οχι οτι εχω εντρυφησει και σε πολλές, ίσως μονο την Ερπενμπεκ να εχω διαβασει επισταμμένα). Οπως επισης, εκτοπίζει και πάρα πολλους αντρες συγγραφείς.
Κατα τη γνωμη μου, προκειται για τεράστια συγγραφεα.-

Αυτό ειναι το τριτο βιβλίο της που διαβάζω. Η Γιουρσεναρ ειχε μια πενα απίστευτου εκτοπίσματος, αναλογη της προσωπικότητάς της και δεν μπορώ να βρω καμια αλλή γυναικα συγγραφέα να τη συναγωνιζεται. (Οχι οτι εχω εντρυφησει και σε πολλές, ίσως μονο την Ερπενμπεκ να εχω διαβασει επισταμμένα). Οπως επισης, εκτοπίζει και πάρα πολλους αντρες συγγραφείς.
Κατα τη γνωμη μου, προκειται για τεράστια συγγραφεα.-
Το εχω στα σχετικοάμεσα σχέδια.Τελείωσα χθες τον τρίτο αστυνόμο.
Απο κει και πέρα, δεν είναι εύκολο βιβλίο, γενικά. Όποτε θελήσει η αγαπητή @Έλλη Μ να διαβάσει το δικό της αντίτυπο, θα το ξανασυζητήσουμε, νομίζω.