Εμένα το Επουράνιο σχέδιο με σόκαρε, για αυτό δεν το πρότεινα. Και η Εύα Λούνα είναι πολύ ωραίο (εκείνο με την ορφανή που μεγαλώνει στο δάσος δεν είναι;) αλλά δεν το θυμόμουν, καθώς δεν έχω εδώ που μένω όλα τα βιβλία μου.Δεν υπάρχει πρόβλημα κατανόησης με όποια σειρά και να τα διαβάσεις, όπως λέει και η @Διχασμένη. Εγώ κάποια στιγμή σταμάτησα να την διαβάζω, όταν είδα ότι έφυγε από τον μαγικό ρεαλισμό που είχε στα πρώτα βιβλία της. Τα επόμενα, έχουν ωραίες ιστορίες με ιστορικό υπόβαθρο, για όποιον του αρέσει αυτό το στυλ.
Θα σου πρότεινα @Σελεφά σίγουρα τα: Το σπίτι των πνευμάτων, Εύα Λούνα, Ιστορίες της Εύα Λούνα. Και αν θα ήθελες να συνεχίσεις και με άλλα θα σου έλεγα τα: Του έρωτα και της σκιάς, Φωτογραφία σε σέπια, Κόρη της μοίρας, Επουράνιο σχέδιο.
Σε σόκαρε; Έχω χρόνια που το έχω διαβάσει και δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, μόνο την αίσθηση που μου άφησε.Εμένα το Επουράνιο σχέδιο με σόκαρε, για αυτό δεν το πρότεινα.
Σ ευχαριστώ Βασίλισσα!!!!!Το τελειώσα το βιβλίο. Να το αγοράσεις. Είναι ένα απίστευτο ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου με συνεχόμενες ανατροπές. Το τέλος δε δεν θα το περιμένεις με τπτ. Εμένα μου έφτιαξε το κέφι που ήταν στα πατώματα. Επίσης θεωρώ οτι είναι κατάλληλο για αυτή την περιόδο του καλοκαιριού που θέλεις να διαβάσεις αλλά να κυλάει και γρήγορα χωρίς πολλές πολλές σκέψεις. Το συγκεκριμένο είναι γραμμένο έτσι που σε κάνει να σκέφτεσαι αλλά δεν πονοκεφαλιάζεις. Το καλύτερο που διάβασα μέσα στο καλοκαίρι.
Αυτό είναι το κατεξοχήν μαγικού ρεαλισμού, από όσα έχει γράψει, μαζί με την Εύα Λούνα. Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει ξανά μαγικό ρεαλισμό, ίσως να μην σου ταιριάζει το είδος. Όσον αφορά τα ιστορικά στοιχεία, δεν θυμάμαι αν είναι πολλά, πάντως, αν το ξαναπιάσεις θα δεις στο τέλος ότι τα γεγονότα που περιγράφει επηρεάζουν μέλη της οικογένειας του βιβλίου.Δυστυχώς βαρέθηκα το Σπίτι των Πνευμάτων, που είναι και το αγαπημένο πολλών, και το σταμάτησα κάπου στη μέση.
Δε μου άρεσε που ενώ έχει ιστορικές στοιχεία, δεν παίζουν τόσο ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας, ούτε του χαρακτήρα (μέχρι εκεί που διάβασα)
απλά είναι εκεί για να είναι.
Επίσης, δε μου άρεσαν τα υπερφυσικά στοιχεία της ιστορίας και η παράθεση των γεγονότων.
Ίσως κάποια στιγμή να το ξαναπιάσω, αφού διαβάσω κάποια άλλα δικά της.
Ο Μαγικός ρεαλισμός πάει πακέτο με τους Λατινοαμερικάνους συγγραφείς.Θυμάμαι μόνο ένα The Kingdom of Back της Marie Lu, το οποίο μου είχε αρέσει πάρα πολύ.
Κι εδώ μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που έχουμε κάνει παλιότερα για τον μαγικό ρεαλισμό (που γεννήθηκε στην Λατινική Αμερική) και που αποσαφηνίζει κάπως τα χαρακτηριστικά του είδους.Ο Μαγικός ρεαλισμός πάει πακέτο με τους Λατινοαμερικάνους συγγραφείς.