Ποιο βιβλίο τελείωσες σήμερα;

Έχει καμιά ώρα που τελείωσα το Κάλεσμα του Ξίφους.
Δυστυχώς δεν το απόλαυσα όσο θα ήθελα καθαρά και μόνο εξαιτίας της διάθεσής μου.
Το ίδιο το βιβλίο για τους λάτρεις του φανταστικού είναι υπέροχο, καλογραμμένο
και βρήκα έναν ακόμα κακόψυχο χαρακτήρα που κλέβει την παράσταση και πραγματικά μου αρέσει. :))))
 
Προσπάθησα αντισταθώ, αλλά ξέρεις τι λένε για τις γυναίκες και τα κακά αγόρια...
Αν και το παθαίνω και κακιές γυναίκες. Ποιος δε λάτρεψε την Ανι από το βιβλίο/ταινία Μιζερι;
 
Τα Παιδιά του Χούριν ολοκλήρωσα και επίσημα σήμερα, διαβάζοντας το παράρτημα με τα σχόλια του Κρίστοφερ, το οποίο αν και βρήκα ενδιαφέρον, το βαριόμουν κάπως. Κατά τα άλλα η ιστορία εξαιρετική.
 
Την Κίρκη της Madeline Miller. Ένα πολύ ωραίο βιβλίο με τρομερούς συμβολισμούς γύρω από τη γυναίκα και τον ρόλο της στην κοινωνία. Γνωστοί και άγνωστοι μύθοι δοσμένοι μέσα από τη ζωή και τη ματιά της μάγισσας-θεάς. Ζητήματα, όπως η θνητότητα, η επιβολή ισχύος, η μοναξιά, ο έρωτας, το νόημα της ζωής, πλεγμένα αριστοτεχνικά μέσα στην πλοκή του. Αλλά και θέματα της γυναίκας δοσμένα με εξαιρετική τέχνη: του ρόλου της, της μητρότητας, της γυναικείας δύναμης, της καταπίεσής της από την πατριαρχική κοινωνία Πραγματικά το απόλαυσα και το ρούφηξα παρά τον όγκο του. Ένα βιβλίο που αξίζει καθένας να το διαβάσει.
1097
 
@ΚρίτωνΓ Το έχω στη λίστα μου και η κριτική σου μου δίνει ακόμα ένα έναυσμα να το διαβάσω. Το Τραγούδι του Αχιλλέα της ίδιας που διάβασα πριν καιρό, μου φάνηκε ανέλπιστα καλό γιατί η συγγραφέας σεβάστηκε το έπος της Ιλιάδας και έδωσε μια όμορφη διάσταση, πιο ανθρώπινη, στον μύθο του Τρωικού πολέμου. Αν κρίνω από τη κριτική σου έχει κάνει το ίδιο και μ'αυτό το βιβλίο της.
 
Aαα αγαπητέ μου @ΚρίτωνΓ ,θέλω να το διαβάσω αυτό το βιβλίο απο τότε που διάβασα το τραγούδι του Αχιλλέα. Με κέρδισε λόγω θεματικής και φυσικά πάντα μου φαινόταν παραγνωρισμένη η φιγούρα της Κίρκης. Ίσως και πιο ενδιαφέρουσα απο αυτή της Πηνελόπης κατα την γνώμη μου.
 
Top