Σας ευχαριστώ όλους για τα δωράκια!

Έλλη, αμέσως μόλις είδα την πρότασή σου την έψαξα. Στην αρχή απογοητεύτηκα, διότι είναι εξαντλημένο, αλλά μου ήρθε και έψαξα στο μέταμπουκ και ευτυχώς βρίσκεται σε καλή τιμή.
ΜιΛάμπρο, θα ψάξω τις προτάσεις σου, καθώς έχω διαβάσει ένα βιβλίο του Αρτούρο-Περέθ Ρεβέρτε, τον πίνακα της Φλάνδρας, που είναι πολύ ιδιαίτερο και ανήκει στα βιβλία που μ' αρέσουν πολύ! Πάντως, κόλλησα και με την πρότασή σου για την Έλλη Μ, καθώς και εγώ κάνω γαλλικά (Β2 επίπεδο) και δυσκολεύομαι να βρω κάνα ωραίο σχετικά εύκολο βιβλίο. Ένα του Ιουλίου Βερν που είχα πάρει με δυσκόλεψε άπειρα και το παράτησα. Από τα κάτω απ' το δέντρο παίρνω τον Ζυθοποιό του Πρέστον. Ο Καμιλλέρι ανήκει στις μεγάλες μου συμπάθειες! Και την πρόταση σου στον Χρυσόστομο για τα μοιρολόγια γλυκοκοιτάω. Μ' αρέσουν τα παραδοσιακά τραγούδια.
Καστάλια, ενδιαφέρουσα πρόταση, την κρατάω διότι μ' αρέσει πολύ ο Χωκ Φιν, το ορίτζιναλ, αν και θεωρώ λίγο περιέργη την επαναφήγηση ήδη υπαρχόντων λογοτεχνημάτων (για να προσαρμόζονται στις σύγχρονες ευαισθησίες άραγε; ) Πάντως, η οπτική γωνία του φαίνεται πολλά υποσχόμενη.
ΝικόλαδεΚιντ, αν και δεν γνωρίζω τίποτε για την συγκεκριμένη μουσική σκηνή, φαίνεται πολύ ευχάριστο το βιβλίο και μπαίνει στον κατάλογο των επιθυμητών!
Τώρα για σας:
Καστάλια, για σένα, επιλέγω το "ο άνθρωπος που μπέρδεψε τη γυναίκα του με ένα καπέλο" του Oliver Sacks, διότι, όπως είδα, διαβάζεις non-fiction. Είναι μια πολύ ωραία μίξη fiction-non fiction και πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση των παράξενων του εγκεφάλου.
ΜιΛάμπρο, σε σένα δίνω τις "μάγισσες του Βάρντε", της Κίραν Μίλγουντ Χάργκρεϊβ, γιατί μοιάζει κάπως η λογική του με τα βιβλία της Hanah Kent που σου άρεσαν. Είναι ιστορικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στον παγωμένο βορρά.
Έλλη, αν και είναι πολύ πιο κεφάτο και feelgood από τα μυθιστορήματα που συνήθως διαβάζεις, θα σου δώριζα την αυτοβιογραφία της Άλκης Ζέη, "με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο", για να μείνω στο τρεντ της βιογραφίας που μου έρχεται όποτε σε διαβάζω.
ΜιΛάμπρο, αφού διαβάζεις επιστημονική φαντασία, θα σου δώριζα κάτι για να επεκταθείς και στο φάνταζι. Συγκεκριμένα, θα σου δώριζα τον Πιρανέζι της Σουζάνα Κλάρκ, το οποίο θεωρώ σχεδόν αριστουργηματικό.
Η συνέχεια αργότερα.