Ποιο βιβλίο θα δώριζες στον συνλεσχίτη σου (βάλε παρωνύμιο);

@Καστάλια , Middle age διαβάζω, love potion number 9 διαβάζω, Elisabeth διαβάζω, θα το αναζητησω για το Kindle
Ευχαριστώ πολύ για τη σκεψη. :αγκαλιά:
Στην @Έλλη Μ αυτό, που δεν χρειάζεται υψηλές γνώσεις γαλλικής, γιατί δεν έχει καθόλου διαλόγους
@ΜιΛάμπρος μου γλυκιε, το ειδα και το ηράσθην σφόδρα. Εντυπωσιακή η ευστοχία σου, εχω τεράστια αδυναμια στα BD, κυριως στα hardcover children's books και εχω καταφερει να συγκεντρωσω το μεγαλύτερο μερος των βιβλιων της Ντοτρεμερ στην οποια εχω φοβερή αδυναμια, με αποκορύφωμα αυτό. Θα το παραγγειλω πολύ πολύ άμεσα
:καρδούλ:^ν
Ομοιως.
Διαβασε το και θα με θυμηθείς όπως ειχα θυμηθει εγώ την Ελλη που μου το ειχε προτείνει. :)
Αν σου δείξω το καλάθι μου στο μεταμπουκ, @Έλλη Μ φωνάζει!
Mε συγκινειτε, βρε παιδια!! :ντροπή::ντροπή::ντροπή:

Last edited:
Κάτω από το δέντρο (ή το καράβι) αφήνω αυτό, τούτο, αυτό και αυτό, χωρίς να ξεχάσω αυτό, Μαζί με αυτό.
Dibs!!! Tα πρόοοολααααβαααα!!!!!!
Γλυκειά και αγαπημένη μου Ελλη εγώ θα σου έκανα δώρο κατι σε non-fiction αφού ξέρω ότι διαβάζεις και τέτοια βιβλία . Το V13 του Εμανουέλ Καρερ.
@Χρυσόστομος, δεν το ξέρω το βιβλίο, αλλά θα του δώσω ευκαιρία γιατι, εξαιτίας σου, διαβασα ενα εξαιρετικο βιβλιο φέτος
Στην @Έλλη Μ Η αυτού ελαφροτης ο Περελα, Παλατσεσκι,
@Εστελλ ούτε αυτό γνώριζα και αν δεν το προτεινες, ποτέ δεν θα διαβαζα το πολυ ενδιαφερον οπισθόφυλλο. Θα το αναζητησω, μιας και με αναστάτωσε.
Φυσικά στη πολυαγαπημένη και λατρεμένη μου @Έλλη Μ θα δώριζα το Ζωντανός Θρύλος του Μάθεσον, γιατί είμαι βέβαιος πως θα της αρέσει, κι ας το σνομπάρει όποτε της το αναφέρω! Επίσης, τους Μπλε Φακούς της Δάφνης Ντι Μοριέ και τη Ζώνη Ερήμωσης του Μποζινάκη για να μην την αφήνω να κοιμηθεί τα βράδια! Κι επειδή ξέρω ότι μουσικά με εμπιστεύεται θα της χάριζα και τον δίσκο των αγαπημένων Arena, Pride (1996).
@Νικόλας Δε Κιντ υπόσχομαι, όταν βρω τον Ζωντανο Θρυλο σε υποφερτη τιμή και στην εκδοση του Οξεος, να το δοκιμάσω. Για να μη λες.
Η ΝτυΜωριέ, εχει πραγματι μεγάλο ενδιαφερον κι ατμοσφαιρική γραφη. Εχω την Ρεβεκκα αδιαβαστη ακομη.:ντροπή:
Ναι, μουσικά, σου εχω τυφλή εμπιστοσυνη και ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετική πρόταση.:ναι::ναι:

Last edited:

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Σας ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ωραίες προτάσεις σας, ήδη έχω βάλει σε λίστες για προσεχώς πολλά από αυτά, αλλά όχι όλα (@Καστάλια μάντεψε, το έχω ήδη το βιβλίο που μου πρότεινες ;) ) και άλλα από άλλων προτάσεις!

@Νικόλας Δε Κιντ σε ευχαριστώ και για την μουσική πρόταση! Ναι, έχεις δίκιο, αλλά μάλλον μου αρέσει το μέταλ, τότε που νόμιζε ότι ήταν μέταλ, αλλά καθώς περνούσαν τα χρόνια και κοίταζε τον εαυτό του πίσω είδε ότι ήταν τελικά κλάσικ ροκ που μαμεί και δέρνει, αλλά όταν έβλεπε τον εαυτό του τότε δεν μπορούσε να το δει αυτό, αλλά έπρεπε να το καταλάβει ότι η τόση μεγάλη επιτυχία του τότε θα το κάνει αθάνατο μέσα στο χρόνο. :)))) Άκουσα με πολύ ενδιαφέρον κάποια κομμάτια του δίσκου και σύντομα θα επισκεφτώ το μουσικό νήμα να τα πούμε κι από εκεί.

Προτάσεις δεν θα σας κάνω αυτή την στιγμή γιατί η φετινή χρόνια δεν μου πήγε πολύ αναγνωστικά και δεν έχω φρέσκιες προτάσεις, αλλά θα ευχηθώ σε όλους μας να έχουμε μια καλοδιάβαστη χρονιά με υπέροχα βιβλία που να μας καταπλήξουν!

Χαίρομαι πολύ που η πρότασή μου αποδείχθηκε τόσο εύστοχη που βγήκε άχρηστη, μια και ήδη το έχεις. Κι αφού δε σου πήγε καλά αναγνωστικά η χρονιά, θα τολμήσω μιαν άλλη πρόταση (πάλι δε φαίνεται ως λινκ, αλλά το λινκ υπάρχει και λειτουργεί), μήπως και βοηθήσει η φετινή χρονιά να πάει καλύτερα.

Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία, καλά βιβλία, και άπλετες χαρές!

Σας ευχαριστώ όλους για τα δωράκια! :ευχαριστώ:
Έλλη, αμέσως μόλις είδα την πρότασή σου την έψαξα. Στην αρχή απογοητεύτηκα, διότι είναι εξαντλημένο, αλλά μου ήρθε και έψαξα στο μέταμπουκ και ευτυχώς βρίσκεται σε καλή τιμή.
ΜιΛάμπρο, θα ψάξω τις προτάσεις σου, καθώς έχω διαβάσει ένα βιβλίο του Αρτούρο-Περέθ Ρεβέρτε, τον πίνακα της Φλάνδρας, που είναι πολύ ιδιαίτερο και ανήκει στα βιβλία που μ' αρέσουν πολύ! Πάντως, κόλλησα και με την πρότασή σου για την Έλλη Μ, καθώς και εγώ κάνω γαλλικά (Β2 επίπεδο) και δυσκολεύομαι να βρω κάνα ωραίο σχετικά εύκολο βιβλίο. Ένα του Ιουλίου Βερν που είχα πάρει με δυσκόλεψε άπειρα και το παράτησα. Από τα κάτω απ' το δέντρο παίρνω τον Ζυθοποιό του Πρέστον. Ο Καμιλλέρι ανήκει στις μεγάλες μου συμπάθειες! Και την πρόταση σου στον Χρυσόστομο για τα μοιρολόγια γλυκοκοιτάω. Μ' αρέσουν τα παραδοσιακά τραγούδια.
Καστάλια, ενδιαφέρουσα πρόταση, την κρατάω διότι μ' αρέσει πολύ ο Χωκ Φιν, το ορίτζιναλ, αν και θεωρώ λίγο περιέργη την επαναφήγηση ήδη υπαρχόντων λογοτεχνημάτων (για να προσαρμόζονται στις σύγχρονες ευαισθησίες άραγε; ) Πάντως, η οπτική γωνία του φαίνεται πολλά υποσχόμενη.
ΝικόλαδεΚιντ, αν και δεν γνωρίζω τίποτε για την συγκεκριμένη μουσική σκηνή, φαίνεται πολύ ευχάριστο το βιβλίο και μπαίνει στον κατάλογο των επιθυμητών!
Τώρα για σας:
Καστάλια, για σένα, επιλέγω το "ο άνθρωπος που μπέρδεψε τη γυναίκα του με ένα καπέλο" του Oliver Sacks, διότι, όπως είδα, διαβάζεις non-fiction. Είναι μια πολύ ωραία μίξη fiction-non fiction και πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση των παράξενων του εγκεφάλου.
ΜιΛάμπρο, σε σένα δίνω τις "μάγισσες του Βάρντε", της Κίραν Μίλγουντ Χάργκρεϊβ, γιατί μοιάζει κάπως η λογική του με τα βιβλία της Hanah Kent που σου άρεσαν. Είναι ιστορικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στον παγωμένο βορρά.
Έλλη, αν και είναι πολύ πιο κεφάτο και feelgood από τα μυθιστορήματα που συνήθως διαβάζεις, θα σου δώριζα την αυτοβιογραφία της Άλκης Ζέη, "με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο", για να μείνω στο τρεντ της βιογραφίας που μου έρχεται όποτε σε διαβάζω.
ΜιΛάμπρο, αφού διαβάζεις επιστημονική φαντασία, θα σου δώριζα κάτι για να επεκταθείς και στο φάνταζι. Συγκεκριμένα, θα σου δώριζα τον Πιρανέζι της Σουζάνα Κλάρκ, το οποίο θεωρώ σχεδόν αριστουργηματικό.
Η συνέχεια αργότερα.

@Διχασμένη μένη επανακυκλοφορησε προσφατα ο Μπονιουελ, απο τις εκδοσεις Δωμα

Το Πιρανεζι το τελειωσα κι εγω προσφατα και μολις τις προαλλες εντοπισα ενα διηγημα του Μπορχες απο το Αλεφ (Το σπιτι του Αστεριου) το οποιο φαινεται να ειναι σχεδον ο σκελετος απο το λαβύρινθο του Πιρανεζι.

Η Ζεη εχει γραψει ενα απο τα καλυτερα βιβλια των παιδικών μου χρονων κι η αληθεια ειναι οτι παντοτε ηθελα να διαβασω το μολυβι της. Ευχαριστώ πολυ!

Πάντως, κόλλησα και με την πρότασή σου για την Έλλη Μ, καθώς και εγώ κάνω γαλλικά (Β2 επίπεδο) και δυσκολεύομαι να βρω κάνα ωραίο σχετικά εύκολο βιβλίο.
@Διχασμένη το Un océan d'amour, εκτός από το ότι είναι υπέροχο, δεν έχει καθόλου κείμενο. Είναι μόνο εικόνες, όπως και το πολύ ωραίο là où vont nos pères, το οποίο ήρθε και στην Ελλάδα με τον τίτλο η άφιξη. Αν θες να μείνεις στα bd θα πρότεινα το κ α τ α π λ η κ τ ι κ ό Trois ombres και γενικότερα οτιδήποτε έχει γράψει ο Pedrosa και οπωσδήποτε τη σειρά cités obscures, που απλά δεν παίζονται.
Και σταματάω εδώ γιατί θα φλυαρήσω ακαταπαύστως.

Ωω, πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις, ΜιΛάμπρο, σ' ευχαριστώ!
(συνέχεια δωρισμάτων)
ΝικόλαδεΚιντ, σε εσένα δωρίζω το "Φοβάμαι, ταυρομάχε" του Πέδρο Λεμέμπελ, διότι γενικά σου αρέσουν ιδιόμορφες γραφές. Είναι μια μη συμβατική ιστορία αγάπης και επανάστασης η οποία διαδραματίζεται στη Χιλή κατά τη δικτατορία του Πινοσέτ, γραμμένη με αρκετά ιδιαίτερο τρόπο. Και η μουσική παίζει έναν αρκετά έντονο ρόλο στην υπόθεση. Ο τίτλος είναι στίχος από τραγούδι. Άλλη επιλογή είναι "Το τραγούδι της γοργόνας" της Σάρμιαν Κλιφ. Διηγείται με πολύ ζωντάνια τη ζωή στην Κάλυμνο της δεκαετίας του 50, αν και μπορεί να θεωρηθεί ελαφρώς πατροναριστικό. Ανηκεί όμως στην ίδια φιλλεληνική οικογένεια με την Ρούμελη και την Μάνη του Πάτρικ Λη Φέρμορ, χωρίς βέβαια να μπορεί να συγκριθεί σε αξία με αυτά τα βιβλία.
Στον Φαροφύλακα θα δώριζα το "Σχέδιο με τις ιτιές",του Ρόμπερτ βαν Γκούλιγκ. Είναι ένα από τα αστυνομικά μυθιστορήματα της σειράς με τον Δικαστή Τι, της αρχαίας Κίνας. Δεν πολυδιαβάζει τώρα ο αγαπητός Φαροφύλακας, αλλά τα αστυνομικά είναι ότι καλύτερο για ανάλαφρο διάβασμα.
Στην Σελεφά, αν και δεν φαίνεται να μας διαβάζει, δωρίζω ένα πολύ ωραίο επικό φάντασυ που διάβασα πρόσφατα, "The priory of the orange tree", της Σαμάνθα Σάννον, διότι της αρέσει το είδος.
Στην καλή μας την Τσίου που επανεμφανίστηκε πρόσφατα δωρίζω τον τόμο "οι κυρίες του τρόμου" από τις εκδόσεις επιλογή. Είναι μια χορταστικότατη ανθολογία διηγημάτων τρόμου από γυναίκες συγγραφείς, με διηγήματα κάθε είδους και τάσης: από ρομαντικά μέχρι πολύ ωμά και από ψυχολογικό τρόμο και κλασσικό υπερφυσικό(βρικόλακες) μέχρι σπλάτερ. Νομίζω ότι είναι φίλη του είδους!
Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά!
Συγνώμη που άργησα να ευχαριστήσω και να ανταποδώσω κι εγώ, αλλά ήμουν σε μέρος όπου δεν είχα πρόσβαση στους κωδικούς μου.