Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Τελείωσα το αίμα στο χιόνι του Νέσμπε,το πρώτο βιβλίο της διλογίας,το δεύτερο θα βγεί στο τέλος του χρόνου.
Μόλις 215 σελίδες, με αγορασμένα ήδη τα δικαιώματα για την ταινία από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.
Μου άρεσε,διαβάζεται απνευστί!
Από χθες το βράδυ έχω ξεκινήσει το Πέδρο Πάραμο του Ρούλφο!
 
τέλειωσα το "Οι Εβραίοι κάποτε" της Λιλής Ζωγράφου ένα εξαιρετικό βιβλίο για την γενοκτονία των Εβραίων γενικότερα αλλά και των Ελλήνων Εβραίων ειδικότερα.

Σκέφτομαι να συνεχίσω με κάτι εντελώς διαφορετικό, όπως το "Η παγωμένη πριγκίπισσα" της Camilla Lackberg.
 
Πάνε και οι: "Αδερφόφαδες" του Καζαντζάκη! Νταξ, έγραψε και καλύτερα βιβλία ο Νικόλας...
Ξεκίνησα το: "Νεοελληνική Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας" του μέγιστου Βασίλη Ραφαηλίδη :) μάλιστα αυτό είναι το δέκατο βιβλίο του, συνεπώς είμαι πλέον...Ραφαηλιδικός!!!
 

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
εγω,χθες βράδυ,ξεκίνησα την "Σκακιστική νουβέλα" του στεφαν τσβάιχ που τόσα και τόσα έχω διαβάσει εδώ μέσα γι αυτήν! πολύ καλές οι πρώτες εντυπώσεις.λογικά σήμερα θα το τελειώσω...
 
Τελείωσα χθες το Μπρέντα Ρότσα τόσο βίαια γλυκιά του Χούλιο Κορτάζαρ και δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε και τόσο. Πρώτα πρώτα ο Αυθεντικός τίτλος είναι Νικαράγουα τόσο βίαια γλυκιά και αποτελείται από μια σειρά 13 κειμένων που γράφτηκαν προς εξύμνηση της σαντινιστικής επανάστασης στην Νικαράγουα την περίοδο 1979-1983 (αποτελεί το τελευταίο βιβλίο του Κορτάζαρ εκδόθηκε όσο ζούσε). Τα κείμενα αυτά είναι τόσο υμνητικά που καταντάν μονότονα και ενοχλητικά και παρόλο που κάθε λογικός άνθρωπος θα συμφωνούσε ότι η εκδίωξη του Σομόζα ήταν πρόοδος για την Νικαράγουα αλλά και για την Κεντρική Αμερική γενικά, όλα παρουσιάζονται μέσα από ένα ασπρόμαυρο φίλτρο όπου οι καλοί είναι άγιοι και οι κακοί δαίμονες, σαν να διαβάζει κανείς δευτεροκλασάτη ηρωική φαντασία. Η Μπρέντα Ρότσα του τίτλου αναφέρεται μόλις σε ένα τετρασέλιδο κεφάλαιο ενός ευρύτερου κειμένου και είναι ένα 15χρονο κορίτσι, μέλος των Σαντινίστας, που έχασε το χέρι του κατά την διάρκεια μιας μάχης με τους Κόντρας.

Τελικά έχει κάποιο ενδιαφέρον σαν μια εξιστόρηση των γεγονότων από καθαρή ακροαριστερή σκοπιά, αποκρύπτει κάποιες σοβαρές παραμέτρους όπως πχ τις διαφωνίες στο εσωτερικό της Κυβερνητικής Επιτροπής Εθνικής Ανασυγκρότησης της Νικαράγουας (της επιτροπής που ανέλαβε την κυβέρνηση μετά την εκδίωξη των οπαδών του Σομόζα το 1979 ως το 1985) και μπορείς να πεις ότι είναι ένα βιβλίο που μπορεί να σε παρακινήσει να βρεις υλικό (αντικειμενικότερο) πάνω στα γεγονότα στην Κ. Αμερική των δεκαετιών 1970 και 1980 σε μια από τις πιο ταραγμένες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της.
 
Επίσης ξεκίνησα τη Σκακιστική νουβέλα του Στεφαν Τσβαιχ...μου φαίνεται κατά κάποιον τρόπο θα γίνει σαν συνανάγνωση τόσοι που έχουμε μαζευτεί :)
 
Εγώ ξανά διαβάζω το βιβλίο "Εγώ αγαπώ, αυτή καπνίζει - Αγγελική Μπούλιαρη", πέρσι που το διάβασα δεν είχα καταλάβει σχεδόν τίποτα. Στην ουσία αποτελείται από μικρά διηγήματα και εγώ αυτό δεν το είχα καταλάβει, συνεπώς είχα μείνει με αρκετά ερωτηματικά.
 
Τέλειωσα το Κουτί σε σχήμα καρδιάς του Joe Hill. Για κάποιο λόγο το περίμενα πιο τρομακτικό απ'ότι τελικά ήταν.

 
Τελείωσα χθες το Τενεκεδένιο ταμπούρλο του Γκρας (πολύ καλό μπαη δε γουέη). Συνεχίζω με τις Φωνές του Άρναλδουρ Ινδρίδασον (ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται Χριστούγεννα στην Ισλανδία) και την συλλογή διηγημάτων Ο κάμπος στις φλόγες του Χουάν Ρούλφο.
 
Ξεκινησα το " Οχτω" της Καθριν Νεβιλ. Οι πρωτες 50- 60 σελιδες ηταν πολλα υποσχομενες, θα δουμε στη συνεχεια. :)
 
Τελειωσα χθες το απογευμα Το Κουρδιστο Πουλι, του Μουρακαμι. Ποσο μαγικος ο Χαρουκι.

Εχω ηδη ξεκινησει Το Χρονικο του Χρονου, του Στιβεν Χωκινγκ. Ετσι, για να ικανοποιησω και την επιστημονικη μου πλευρα, η οποια εχει (ψιλο)αδρανοποιηθει τελευταια!
 
Τελείωσα προχθές τις Φωνές του Αρναλδούρι Ινδρίδανσον ένα πολύ καλό αστυνομικό Ισλανδικής προέλευσης.
Χθες τελείωσα το Ο κάμπος στις φλόγες του Χουάν Ρούλφο μια αριστουργηματική συλλογή διηγημάτων

λέω να συνεχίσω με την ανακωχή του Πρίμο Λέβι
 
Τελειωσα χθες το απογευμα Το Κουρδιστο Πουλι, του Μουρακαμι. Ποσο μαγικος ο Χαρουκι.

Εχω ηδη ξεκινησει Το Χρονικο του Χρονου, του Στιβεν Χωκινγκ. Ετσι, για να ικανοποιησω και την επιστημονικη μου πλευρα, η οποια εχει (ψιλο)αδρανοποιηθει τελευταια!

Χανκ μόλις το διαβάσεις περιμένουμε αναλυτική άποψη, η πρόσφατη ταινία - βιογραφία του Χόκινγκ αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον μου για την αστρονομία!!
 
Ξεκίνησα σε χαλαρούς ρυθμούς το Πώς γίνεται μια διπλωματική εργασία του Ουμπέρτο Έκο και παράλληλα τσιμπολογάω οτιδήποτε σε Αρκά πέφτει ή ξαναπέφτει στο οπτικό μου πεδίο. Ο συνδυασμός ...γκουρμέ! :)))
 
Και μιας που τελείωσε η εξεταστική μου (επιτέλους), καιρός να διαβάσω για προσωπική ευχαρίστηση! :) Ξεκίνα με το η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει του Κοέλιο, που το είχα ψιλοαρχίσει πριν την εξεταστική αλλά με αυτά κι με εκείνα δεν προλάβαινα.. :ρ
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Υπάρχει και σχετικό νήμα. Έχει υπόψη πως υπάρχουν νήματα για πολλά βιβλία. Μπορείς να χρησιμοποιείς πάντα την λειτουργία της αναζήτησης. :ναι:
 
Top