Το firewall είναι το πρώτο του Mankell που διάβασα και αν δεν κάνω λάθος το πρώτο στην σειρά με ήρωα τον Κούρτ Βαλάντερ και το βρήκα πολύ καλό.Και επιτέλους, αφού τελείωσε η εξεταστική μου, ήρθε η ώρα να πιάσω ένα βιβλίο στα χέρια μου-εκτός σχολής. Άρχισα λοιπόν να διαβάζω το Firewall του Henning Mankell.![]()
Μέχρις στιγμής εξελίσσεται πολύ ωραία.Το firewall είναι το πρώτο του Mankell που διάβασα και αν δεν κάνω λάθος το πρώτο στην σειρά με ήρωα τον Κούρτ Βαλάντερ και το βρήκα πολύ καλό.
Γι'αυτό ακριβώς μου άρεσε ιδιαίτερα το "Εκτελεστές δίχως πρόσωπο", Βάγγυ (αυτό είναι πράγματι, το πρώτο της σειράς). Πέρα από φόνους, μυστήριο, δράση κλπ, ο Μάνκελ θίγει και το μεταναστευτικό. Και όχι ξεκάρφωτα, το δένει πολύ ωραία με την ιστορία.Απ' ότι ξέρω το πρώτο με το Βαλάντερ είναι το Εκτελεστές δίχως πρόσωπο (αν και δεν το έχω διαβάσει ακόμη). Μ' αρέσει ο Μάνκελ, γιατί πέρα από το αστυνομικό έχει πολύ κοινωνικο-πολιτικό περιεχόμενο στα βιβλία του και είναι πολύ ενδιαφέροντα!!
Το αγαπημένο μου από Χάμετ. Εντελώς κινηματογραφικό και με καταιγιστική δράση.Σειρα εχει ηδη παρει το Ο Κοκκινος Θερισμος, του Ντασιελ Χαμετ.
Α, πολύ ωραια! Δεν ήξερα ότι υπήρχε σειρά με το Βαλάντερ, ευχαριστώ που μου το είπες. Θα τη δω, αλλά στο μέλλον γιατί θέλω να διαβάσω τα βιβλία του πρώτα.Υπάρχει κι αυτή εδώ η σειρά που είναι βασισμένη στα βιβλία με ήρωα τον Βαλάντερ. Έτυχε να δω κάνα δυο επεισόδια και δεν είναι καθόλου κακή. Ο Κένεθ Μπράνα ειδικά, νομίζω πως είναι πολύ καλός σαν Βαλάντερ.![]()