Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Και επιτέλους, αφού τελείωσε η εξεταστική μου, ήρθε η ώρα να πιάσω ένα βιβλίο στα χέρια μου-εκτός σχολής. Άρχισα λοιπόν να διαβάζω το Firewall του Henning Mankell. :διάβασμα4:

Και επιτέλους, αφού τελείωσε η εξεταστική μου, ήρθε η ώρα να πιάσω ένα βιβλίο στα χέρια μου-εκτός σχολής. Άρχισα λοιπόν να διαβάζω το Firewall του Henning Mankell. :διάβασμα4:
Το firewall είναι το πρώτο του Mankell που διάβασα και αν δεν κάνω λάθος το πρώτο στην σειρά με ήρωα τον Κούρτ Βαλάντερ και το βρήκα πολύ καλό.

Το firewall είναι το πρώτο του Mankell που διάβασα και αν δεν κάνω λάθος το πρώτο στην σειρά με ήρωα τον Κούρτ Βαλάντερ και το βρήκα πολύ καλό.
Μέχρις στιγμής εξελίσσεται πολύ ωραία. :) Απ' ότι ξέρω το πρώτο με το Βαλάντερ είναι το Εκτελεστές δίχως πρόσωπο (αν και δεν το έχω διαβάσει ακόμη). Μ' αρέσει ο Μάνκελ, γιατί πέρα από το αστυνομικό έχει πολύ κοινωνικο-πολιτικό περιεχόμενο στα βιβλία του και είναι πολύ ενδιαφέροντα!!

Άρχισα να διαβάζω το "Οι Έμποροι των Εθνών" του Αλεξ. Παπαδιαμάντη. Είμαι στο Β' μέρος και είναι πράγματι ένα καταπληκτικό βιβλίο.

Τελειωσα το Χρησιμα Αντικειμενα. Κλασσικος Κινγκ, με την πολυλογια του, τους πολλους -αλλα καλογραμμενους- χαρακτηρες του, την ωραια ιστορια του. Τις γουσταρω αυτες τις ιστοριες του Βασιλια και δεν με κουραζουν καθολου. Θα δω και την ταινια!

Σειρα εχει ηδη παρει το Ο Κοκκινος Θερισμος, του Ντασιελ Χαμετ.

Απ' ότι ξέρω το πρώτο με το Βαλάντερ είναι το Εκτελεστές δίχως πρόσωπο (αν και δεν το έχω διαβάσει ακόμη). Μ' αρέσει ο Μάνκελ, γιατί πέρα από το αστυνομικό έχει πολύ κοινωνικο-πολιτικό περιεχόμενο στα βιβλία του και είναι πολύ ενδιαφέροντα!!
Γι'αυτό ακριβώς μου άρεσε ιδιαίτερα το "Εκτελεστές δίχως πρόσωπο", Βάγγυ (αυτό είναι πράγματι, το πρώτο της σειράς). Πέρα από φόνους, μυστήριο, δράση κλπ, ο Μάνκελ θίγει και το μεταναστευτικό. Και όχι ξεκάρφωτα, το δένει πολύ ωραία με την ιστορία.

Υπάρχει κι αυτή εδώ η σειρά που είναι βασισμένη στα βιβλία με ήρωα τον Βαλάντερ. Έτυχε να δω κάνα δυο επεισόδια και δεν είναι καθόλου κακή. Ο Κένεθ Μπράνα ειδικά, νομίζω πως είναι πολύ καλός σαν Βαλάντερ.:)

Σειρα εχει ηδη παρει το Ο Κοκκινος Θερισμος, του Ντασιελ Χαμετ.
Το αγαπημένο μου από Χάμετ. Εντελώς κινηματογραφικό και με καταιγιστική δράση.:ναι:

Last edited:
Υπάρχει κι αυτή εδώ η σειρά που είναι βασισμένη στα βιβλία με ήρωα τον Βαλάντερ. Έτυχε να δω κάνα δυο επεισόδια και δεν είναι καθόλου κακή. Ο Κένεθ Μπράνα ειδικά, νομίζω πως είναι πολύ καλός σαν Βαλάντερ.:)
Α, πολύ ωραια! Δεν ήξερα ότι υπήρχε σειρά με το Βαλάντερ, ευχαριστώ που μου το είπες. Θα τη δω, αλλά στο μέλλον γιατί θέλω να διαβάσω τα βιβλία του πρώτα. :πάνω::ευχαριστώ:

Εχω ξεκινησει εδώ και λίγες μέρες το βιβλίο "Η Νεράιδα των δοντιών" του Graham Joyce,.

Το βιβλίο μου το πρότειναν η Χήθκλιφ και ο Κροκόδειλος!!!:ναι:

Νικόλα, περιμένω εντυπώσεις όταν το τελειώσεις, το έχω αγοράσει κι εγώ!

Εγώ διαβάζω ξανά τον Σωσία του Ντοστογιέφσκι, που είδα πρόσφατα σε θεατρική παράσταση με τον Αρη Σερβετάλη. Αριστουργηματικό βιβλίο, θα του κάνω παρουσίαση μέσα στην βδομάδα!

Last edited:
Χθες το βραδυ τελειωσα την "Ζωη εν Ταφω"...
Ηταν η πρωτη μου αναγνωση μυθιστορηματος απο ελληνα συγγραφεα..
Τι να πω για αυτο το τοσο σπουδαιο βιβλιο, για την λυρικοτητα, την ευαισθησια και την καταθεση ψυχης που κανει ο συγγραφεας σε αυτο το, απο βιωματικες εμπειριες στον 1ο παγκοσμιο πολεμο, εργο του..
Σιγουρα ηταν ενα καλο εναυσμα να συνεχισω καποια στιγμη με ελληνες συγγραφεις.
Συνεχιζω σε εντελως αλλο κλιμα, με τον Φαουστ του Γκαιτε σε μεταφραση του Ι. Θεοδωρακοπουλου...

Μετά την ευχάριστη εμπειρία του "Νορβηγικού Δάσους", σειρά έχει το "Σίλας Μάρνερ" της Τζορτζ Έλιοτ, χρόνια στα υπ'όψη, τελικά το βρήκα σε τσέπης (αγγλικά), ήταν μοιραίο να το αποκτήσω!! Κατόπιν, έχει παρουσίαση...

@ Επαμεινώνδα, ο "Φάουστ" που έχεις είναι μόνο το πρώτο μέρος, η πλήρης έκδοση του βιβλίου είναι εκδόσεις "Γαβριηλίδης", μετάφραση Πέτρος Μάρκαρης!!

@ Επαμεινώνδα, ο "Φάουστ" που έχεις είναι μόνο το πρώτο μέρος, η πλήρης έκδοση του βιβλίου είναι εκδόσεις "Γαβριηλίδης", μετάφραση Πέτρος Μάρκαρης!![/

Σευχαριστω..!
Το γνωριζω..! Αν τα καταφερω με τον ποιητικο λογο.... (Χλωμο με κοβω) ισως να δοκιμασω και την συνεχεια του...
Μια γευση ομως θα την παρω σιγουρα...?

Μετά τον Τέο Ρόμβο και τα «Κρυφά Ταξίδια» του, δυναμική αρχή στον κύριο Ροθ. Θα επανέλθω Δημήτριος.

Σημ. Αξίζει η ανάγνωση, ή έστω ένα πέρασμα: Τέος Ρόμβος (αν κι εδώ είναι τζάμπα, τα βιβλία έχουν άλλη ομορφιά, αρκετά από αυτά είναι εύκολα στην αναζήτηση). Παρεμπιπτόντως, και ωραίος μεταφραστής (Μπουκόφσκι κ.λπ.).

Δεν μπορώ να πω οτι μου άρεσε τόσο ο αναρχικός τραπεζίτης. Ίσως είναι από τα βιβλία που επειδή έχεις ακούσει πολλά, άλλο περιμένεις και άλλο συναντάς με αποτέλεσμα να απογοητεύεσαι. Ενώ η αναλυτική σκέψη του αρχικά μου φάνηκε ενδιαφέρουσα όπως και αρκετές από τις απόψεις του, νομίζω ότι τελικά δε μου πρόσφερε κάτι το αξιόλογο.

Τελείωσα το "Γυμνή όπως γεννήθηκα" και αρχίζω το ταξίδι μου προς τα Φινλανδικά δάση, για να βρω τα υπέροχα Μούμιν στο "Η οικογένεια Μούμιν-Τρολλ" της Τοβε Γιανσον!:γιούπι:

Δανείστηκα από τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου το «Surprised by Joy» του εκπληκτικού C.S Lewis. Αποτελεί μία τρόπον τινά αυτοβιογραφία, με ιδιαίτερη έμφαση στη μεταστροφή του συγγραφέα από τον αθεϊσμό στον χριστιανισμό, καθώς και τη σχέση του με το συναίσθημα που ο ίδιος ονομάζει «Joy». Έχοντας διαβάσει ήδη δύο από τα έργα του -«Mere Christianity» και «The Screwtape Letters»- συνεχίζομαι να εντυπωσιάζομαι από τον απλό και ουσιαστικό χειρισμό της αγγλικής γλώσσας που κατορθώνει· και φυσικά, το πώς καταφέρνει να επικοινωνεί με ακρίβεια και διεισδυτικότητα τα συναισθήματά του.

Τελειωσα το παρα πολυ καλο Ο Κοκκινος Θερισμος. Θα συνεχισω με ΕΦ και συγκεκριμενα με το Τα Τρια Στιγματα του Παλμερ Ελντριτς, του Φιλιπ Ντικ!