Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Έλλη Μ

Συντονιστής
Ξεκινησα το βιβλίο Αριθμοι του Αντονα, μια συλλογή 4 διηγημάτων απ' ό,τι κατάλαβα, με κλιμακούμενη δομή (κι αυτό, απ' ό,τι καπως καταλαβα) και με το ζόρι αφησα στην τσάντα για να μπω στο γραφείο. Στο πρώτο διηγημα, ενας αντρας βρισκεται κάπου, αγνωστο πού, αγνωστο πώς, άγνωστο γιατί, με αρκετά υπαινικτικό και μυστηριώδες ύφος, μου ηρθαν θραυσματα από το Πεδρο Πάραμο, απο ιστορίες που ειχα διαβάσει μερικών ανθρώπων που ξέρω, μια αισθηση ανοικειου αλλά όχι απόκοσμου, τελος παντων, θελω να το προχωρήσω κι άλλο κι αυτό θελει να το προχωρησω κι άλλο, ειναι πολύ γοητευτικο βιβλιο, με μικρά κεφαλαιακια εντος των -οχι ιδιαιτερως μακροσκελων- διηγημάτων.

Ξεκίνησα πριν λίγες μέρες, παράλληλα με κάποια άλλα βιβλία που διαβάζω και αυτό!

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής, και ο συγγραφέας / καθηγητής προσπαθεί να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς είναι η γλωσσολογία και πως αυτή μπορεί να βοηθήσει όλους μας να κατανοήσουμε καλύτερα τη γλώσσα μας, αποφεύγοντας ανυπόστατες θεωρίες και απολιθώματα που δεν έχουν καμία επιστημονική βάση.

Έλλη Μ

Συντονιστής
Χθες το βράδυ, που με επιασε ενα crave for novel, μετά από τόσα διηγήματα, ανοιξα το Αρμαντέιλ.
Οπως και τα άλλα βιβλία του Κολλινς που εχω διαβάσει νομίζω ότι:
  • Εχει ελκυστική γραφή, δηλαδή διαβασα 150 σελιδες περιπου, όσο ο παναθηναϊκός διέλυε την ρεαλ ( :)))) )
  • Ο όγκος του είναι αντιστρόφως ανάλογος της δυσκολίας του #notδυσκολία
  • Ειναι απολαυστικό, καλογραμμένο, καλομεταφρασμένο, με μυστήριο και αγωνία
  • Ειναι ό,τι πρέπει για μη προβληματισμους
  • Ειμαι σιγουρη ότι, και αυτό, θα μπορουσε να γραφτει σε πολύ λιγότερες σελιδες
  • Και ειμαι εξισου σιγουρη οτι, οι παραπανισιες, δεν το βαραινουν, ουτε το κάνουν βαρετο.

Χθες το βράδυ, που με επιασε ενα crave for novel, μετά από τόσα διηγήματα, ανοιξα το Αρμαντέιλ.
Αυτό είναι όλα τα διηγήματα μαζί που έχεις διαβάσει, σε όγκο!! :))))

Από Κόλινς είχα διαβάσει το Η γυναίκα με τα άσπρα το οποίο ήταν ακριβώς αυτό που περιγράφεις.
Ογκώδες μεν, αλλά ευανάγνωστο, καλογραμμένο με μυστήριο και ανατροπές (plot twist δλδ 🤦‍♂️). Παραδόξως το θυμάμαι αρκετά καλά παρ' όλο που πέρασαν κάποια χρονάκια. Επίσης θυμάμαι πως υπήρχε φλυαρία η οποία όλως παραδόξως δεν ήταν κουραστική!

Οπότε, θα ήθελα να διαβάσω κι αυτό το τούβλο!!

Διαβασα το "Ο αντρας που επεστρεψε" του Τζορτζ Πελεκανου. Ενας τύπος που αποφυλακιζεται και προσπαθει να αλλάξει ζωη και να μείνει στον ίσιο δρόμο. Κλισέ η υπόθεση, πολύ μετριο το βιβλίο. Ανευρο, φλατ, χωρις δραση και ένταση. Συμπαθης ο βασικός ήρωας και ενδιαφερουσες ητανε οι αναφορές σε αλλα βιβλία (ο τυπος μεσα στην φυλακή αγαπησε το διαβασμα και εγινε φανατικός βιβλιόφιλος) αλλά μεχρι εκεί. Κριμα, ο Πελεκάνος έχει γραψει άλλα βιβλία πολύ καλυτερα.
Επόμενο βιβλίο "Ο εχθρος" του Εμμανουελ Καρερ.

Ξεκίνησα να διαβάζω μια μικρή νουβέλα του Θανάση Τριαρίδη, το Αν είσαι, είμαι.
Πολύ ωραία γραφή αλλά το θέμα είναι εξαιρετικά περίεργο. Ένας μάγος του 16ου αιώνα πηγαίνει και κοιμάται πάνω σε Εσταυρωμένους και εν συνεχεία αυτοί ζωντανεύουν "έγκαυλοι" που θα έλεγε και ο Εμπειρίκος!!
Μέχρι στιγμής έχει πλάκα, παρ' όλο που η ατμόσφαιρα είναι σκοτεινή!

Οψόμεθα! 😁

Έλλη Μ

Συντονιστής
Θες να κανουμε συναναγνωση τον Κανονα του; Εχω διαβασει διαφορα εδαφια οποτε θα σου δωσω ασφαλες, επαρκες, γενναιοδωρο προβαδιζμα. :))))