Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Στο βιντεάκι μιλάει για διαφορετικότητα πολύ πριν υπάρξει η woke εποχή.
Η woke εποχή είναι η επίτηδες αλλαγή του κινήματος της ισότητας και φεμινισμού, που είχε αρχίσει ήδη, σε κάτι ιδιαίτερα εριστικό και επιθετικό.
Γιατί κάποιοι/ες έχουν συγκεκριμένη ατζέντα που θέλει οπαδιλίκια και "You are either with us, or against us" νοοτροπία.

Ναι... έπρεπε να γράψω "woke", γιατί στην πραγματικότητα σιγά την αφύπνιση που έχει.
Η αντιπαλότητα, η εχθρότητα, ο ρατσισμός και ο σεξισμός είναι πολύ μεγαλύτερος με το woke κίνημα
σε σημείο που φτάνει ακόμα και στη σεξουαλική επίθεση/παρενόχληση...
Είδα ένα βιντεάκι -δε θυμάμαι πιο για να το ποστάρω- που ένας έλεγε ότι :
εάν ένας άντρας δε θέλει να πάει με τρανς είναι σεξιστής και ομοφοβικός...
και κάτι άλλο του τύπου "πρέπει να μάθει να κάθεται (για σεξ)".
Τώρα αν αυτό δεν είναι εξαναγκασμός τι να πω...

Βέβαια αυτό που ήθελα να πω για τον Σαγκάν είναι ότι ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του και θίγει ωραία θέματα.

Βέβαια αυτό που ήθελα να πω για τον Σαγκάν είναι ότι ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του και θίγει ωραία θέματα.
Από πολλές απόψεις.
Από τους λίγους που αφιερώθηκε τόσο στην σωστή εκλαϊκεύση της Επιστήμης και στο να εμπνεύσει μια νέα γενιά.

, ο ρατσισμός και ο σεξισμός είναι πολύ μεγαλύτερος με το woke κίνημα
σε σημείο που φτάνει ακόμα και στη σεξουαλική επίθεση/παρενόχληση...
Δεν ξέρω για αυτό.
Η βλακεία, η εριστικότητα και τα οπαδιλίκια σίγουρα.

Είδα ένα βιντεάκι -δε θυμάμαι πιο για να το ποστάρω- που ένας έλεγε ότι :
εάν ένας άντρας δε θέλει να πάει με τρανς είναι σεξιστής και ομοφοβικός...
και κάτι άλλο του τύπου "πρέπει να μάθει να κάθεται (για σεξ)".
Τώρα αν αυτό δεν είναι εξαναγκασμός τι να πω...
Καλά, αυτά είναι βλακείες και αποτέλεσμα των σόσιαλ.
Ο κάθε ένας/μια πουθενάς με ατζέντα (είτε γιατί τα πιστεύει, είτε κυρίως για αυτοπροβολή) γράφει και λέει ότι κατεβάσει η κούτρα του/ης για να προκαλέσει φασαρία.

Μια ή άλλη τα σόσιαλ και το αποτέλεσμα αυτών είναι αυτό που κάνει τη σημερινή κοινωνία, η οποία φυσικά είναι πολυεπίπεδη.
Ο κάθε ένας πουθενάς και αυτός λειτουργεί και πράττει μέσα στην πολυεπίπεδη κοινωνία και συμβάλει στη δημιουργία
κοινωνικών πεποιθήσεων, γιατί με την βοήθεια των σύγχρονων μέσων όλοι βρίσκουν αυτό που ψάχνουν και αν κάποιος είναι καλός
στο να δελεάζει το μυαλό μιας ομάδας, εύκολα αυτή η ομάδα πολλαπλασιάζεται.

Ενιγουέι το βιβλίο μέχρι στιγμής μου αρέσει. Παρόλο που είναι λογοτεχνικό τα επιστημονικά στοιχεία παρουσιάζονται με τρόπο κατανοητό και χαλαρό -δε γίνεται πουρές ο εγκέφαλός μου- σε σημείο να μοιάζει ότι η γνώση ήταν πάντα εκεί, απλά έπρεπε κάποιος να μου το θυμίσει.

Καλός χρυσός ο Χάρι. Πειράζει όμως που από Nesbo μ'αρέσουνε αυτά που δεν έχουν τον Χάρι; (Κυνηγοί κεφαλών, Βασίλειο)
Και μένα το βιβλίο που μου αρεσει περισσοτερο απο ολα του Nesbo δεν έχει Χαρι Χολε. (Ο γιος)

Η woke εποχή είναι η επίτηδες αλλαγή του κινήματος της ισότητας και φεμινισμού, που είχε αρχίσει ήδη, σε κάτι ιδιαίτερα εριστικό και επιθετικό.
Γιατί κάποιοι/ες έχουν συγκεκριμένη ατζέντα που θέλει οπαδιλίκια και "You are either with us, or against us" νοοτροπία.
Δεν φαντάζεσαι πόσο συμφωνώ. Δυστυχώς είμαστε σε μια εποχή της έντασης και του "μαζί ή ενάντιά μας" για όλα τα ζητήματα. Ομάδες γεμάτες φανατισμό, αμετακίνητες θέσεις και σαρκοφαγικές διαθέσεις. Όπως έχω πει και αλλού κατανοώ απόλυτα το γιατί συμβαίνει, δεν συμμερίζομαι όμως το ότι συμβαίνει, ούτε το κρίνω πολιτισμένο ή εποικοδομητικό στο σύνολο του.

Και μένα το βιβλίο που μου αρεσει περισσοτερο απο ολα του Nesbo δεν έχει Χαρι Χολε. (Ο γιος)
Ναι!
Ήταν το πρώτο που διάβασα από Nesbo. Πάρα πολύ καλό.
Με Χάρι μέχρι στιγμής μόνο ο Λυτρωτής μου άρεσε.

Διαβαζω το "Ενα σκοτεινό δωματιο" του Παπαχελά. Πολυ ενδιαφερον ιστορικό βιβλίο, ασχολειται με την περιόδο της Χουντας και επικεντρώνεται στο τελευταιο ετος της επταετιας μετά την ανατροπη του Παπαδόπουλου απο τον Ιωαννίδη. Εξαιρετική και εξαντλητική έρευνα απο τον Παπαχελά. Περιλαμβανει πλήθος μαρτυριων και ντοκουμεντων και ρίχνει φως σε πολλά σκοτεινά σημεια όπως ο ρόλος των αμερικανων σε όλη την επτατετια και ειδικότερα στην εισβολη της Κύπρου.
Ειναι πραγματικά εκπληκτικό πως βρεθηκε η χώρα στα χέρια αυτων των τυχαρπαστων τυπων. Είναι απιστευτο το πόσο υποχειρια των Αμερικάνων ήταν. Οι τουρκοι είχαν εισβαλει στην Κυπρο και οι αλλοι σαστισμενοι περιμεναν οδηγιες και εντολες απο τους Αμερικανους με τα γνωστά εν τέλει αποτελεσματα. Τελος παντων ας μην επεκταθω περισσότερο. Δεν το έχω τελειωσει ακόμα αλλά όπως και να έχει αποτελει ενα πολυτιμό βιβλίο για την συγχρονη ιστορία της χωρας.

@Χρυσόστομος κι εγω εχω πολυ καλό και ενθουσιώδες feedback για το βιβλίο, το οποίο κάπου εδώ τριγύρω (υπο)βόσκει.
Λογοι προσωπικοι, δηλαδή δεν συμπαθω ιδιαιτερα τον Παπαχελά, με αποτρεπουν απο το να το διαβασω. Ομως, μου ειναι πολύ οικεία αυτά που γράφεις. :ματιά:

Ξεκίνησα ένα εκπληκτικό βιβλίο.

Ο θάνατος του Αρτέμιο Κρους του Κάρλος Φουέντες.
Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα διαβάσει άλλο δικό του βιβλίο (εκτός από κάποια διηγήματα τα οποία δεν με είχαν ενθουσιάσει), οπότε δεν ήξερα ακριβώς τι να περιμένω.
Το βιβλίο λοιπόν, είναι ένα συνδυασμός Πέδρο Πάραμο με Αβεσσαλώμ Αβεσσαλώμ!
Πυκνή γραφή, αλλαγή αφηγητών και εξαιρετική απεικόνιση του Μεξικού εν καιρό εμφυλίου.:διάβασμα3:

Είχε δίκιο λοιπόν, ένα αγαπημένο πρόσωπο που μου έλεγε "διάβασε αυτό από Φουέντες και δε χρειάζεται να διαβάσεις τίποτε άλλο από αυτόν τον συγγραφέα".