Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

@Προφέσορας
Καταρχήν δεν χρειάζεται κάθε φορά που απαντάς σε κάποιον να παραθέτεις όλη την ανάρτηση.

Κατά δεύτερο, το σκηνικό με το νεκροταφείο που ζωντανεύει πεθαμένους είναι μια ιδέα καθαρά φανταστική και όλο το μυθιστόρημα εξελίσσεται πάνω σε αυτή.

Βασικά εγώ πιστεύω ότι γενικότερα και ο όρος επιστημονικής φαντασίας που χρησιμοποιείται στα ελληνικά είναι λάθος.
Στα αγγλικά άλλο είναι το science fiction και άλλο το sci-fi fantasy.

Πέρα από την παρένθεση που κάνω, είτε το βάλουμε σε κουτί θρησκευτικής φύσεως είτε όχι, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φαντασίας, και όταν πρόκειται για νεκρανάσταση με μάγια, ξόρκια, επικλήσεις κτλ και επ. φαντασίας όταν πρόκειται για νεκρανάσταση με ιούς. Από εκεί και πέρα λίγο πολύ όλα τα βιβλία μπορούν να έχουν πολλές ταμπέλες (είδος) και όχι μόνο μια. Ο Κινγκ συνήθως -από τα βιβλία που έχω διαβάσει πάντα- προσπαθεί πρώτα να είναι creepy/horror και μετά κάτι φαντασίας/επ.φαντασίας. Όταν είναι μόνο creepy/horror μου αρέσει, όταν είναι μπλέντερ όχι.

@Προφέσορας αν έχει σπαθιά δηλαδή θεωρείται φαντασίας;;:ζντόινγκ:

Πέρα από το troll, καταλαβαίνεις τι θέλω να πω, σπαθιά, δράκοι κλπ είπα οπότε ναι για μένα Μεσαιωνική Φαντασία.

Όπως και να έχει, ο καθένας λέει την άποψη του.

Δεν γνωριζόμαστε προσωπικά.

Αν σε ενοχλουν κάποια πράγματα που έχω γράψει για διάφορους λόγους και θες να σπάσεις πλάκα μαζί μου, μάλλον έβαλες λάθος στόχο.

Εγώ απλά γράφω για να περνάει η ώρα. Δεν χαλάω την διάθεση για τον καθένα πόσο μάλλον στο Internet χαχαχα

Και στην δουλειά έχω συναντήσει κάφρους και δεν χαλιέμαι.

Μάλλον με αυτά που έγραψα, έδωσα την εικόνα πως ενοχλήθηκα και πολύ μάλιστα χαχαχα

Βγήκα και off topic.

Γράφω ότι πιστεύω και όπως πιστεύω.

Τα παράπονα στον admin. 😂😂😂😂

@Προφέσορας
Το θέμα δεν αφορά του διαχειριστές αλλά τα μέλη.

1 — Αποτελεσματικές παραθέσεις

Όταν απαντούμε σε μια ανάρτηση ακριβώς από κάτω της, δεν χρειάζεται να την παραθέτουμε, οπότε γράφουμε την απάντησή μας στο πλαίσιο το κάτω μέρος (μπορούμε αν θέλουμε να παραθέσουμε το όνομα του συνομιλητή μας με @ στην αρχή του, ώστε να λάβει ειδοποίηση, πχ @Πεταλούδα ).
Αν θέλουμε να απαντήσουμε σε ένα συγκεκριμένο σημείο της ανάρτησης, τότε πατάμε το κουμπί Απάντηση και σβήνουμε όσα δεν χρειάζονται από την ανάρτηση.

Ομοίως, όταν απαντούμε σε μια παλιότερη ανάρτηση πατάμε το κουμπί Απάντηση και περιορίζουμε πάντα το κείμενο που παραθέτουμε στο ελάχιστο που χρειάζεται.

@Σελεφά ακριβώς όπως τα είπες!

@Προφέσορας
Καταρχήν δεν χρειάζεται κάθε φορά που απαντάς σε κάποιον να παραθέτεις όλη την ανάρτηση.

Κατά δεύτερο, το σκηνικό με το νεκροταφείο που ζωντανεύει πεθαμένους είναι μια ιδέα καθαρά φανταστική και όλο το μυθιστόρημα εξελίσσεται πάνω σε αυτή.
Καταρχήν θα κάνω ότι γουστάρω.

Κατά δεύτερον αυτό είναι η δική σου προσωπική άποψη. Δεν θα μου την επιβάλλεις με το έτσι θέλω.

Περαστικά. 😂

Σχετικά με τις παραθέσεις... Βασικά είναι στον κανονισμό...

Σχετικά με την επιβολή... Κανένας μας δεν σε εξανάγκασε και ο Νικόλας την άποψη του είπε.
Δε βλέπω λόγο να παρεξηγηθείς, ούτε με αυτό, αλλά ούτε το αστείο που έγινε παραπάνω.

Καταρχήν θα κάνω ότι γουστάρω.

Κατά δεύτερον αυτό είναι η δική σου προσωπική άποψη. Δεν θα μου την επιβάλλεις με το έτσι θέλω.

Περαστικά. 😂
Καλέ μου άνθρωπε, δεν σου δόθηκε καμία αφορμή από τον συνφορουμίτη για να απαντήσεις με τέτοιο τρόπο. Είναι εξαιρετικά προσβλητική η απάντησή σου όχι μόνο προς το συγκεκριμένο μέλος αλλά προς όλους. Για βιβλία μιλάμε, δεν λύνουμε τα προβλήματα της ανθρωπότητας.

Σχετικά με τις παραθέσεις... Βασικά είναι στον κανονισμό...

Σχετικά με την επιβολή... Κανένας μας δεν σε εξανάγκασε και ο Νικόλας την άποψη του είπε.
Δε βλέπω λόγο να παρεξηγηθείς, ούτε με αυτό, αλλά ούτε το αστείο που έγινε παραπάνω.
Δεν παρεξηγήθηκα ούτε ενοχλήθηκα καν.

Βασικά εντελώς αδιάφορα μου ειναι τα όσα ειπώθηκαν.

Άμα είναι στον κανονισμό όμως να μου το πει κάποιος admin μέσω pm όχι οποιοσδήποτε δημόσια.

Επιπλέον στον κανονισμό είναι και ο σεβασμός της κάθε άποψης όπως και το σημαντικότερο να είμαστε on topic και να μην ξεφεύγουμε.

Το να γελοιοποιείς μια άποψη για την οποία διαφωνείς, πάει να πει πως κάτι σε έχει πειράξει και βγάζεις απωθημένα.

Εγω έχω αυτοπεποίθηση για τα όσα γράφω, δεν προσέβαλα ούτε γελοιοποίησα κανέναν, ουτε φυσικά θίχτηκα από την αλληλουποστήριξη την οποία βλέπω. (πιθανον επειδή γνωρίζεστε καιρό ή από κοντά )

Μάλιστα... θα μπορούσα να σου απαντήσω σχετικά με το θέμα, ωστόσο διάφορες διαδικτυακές φαγωμάρες δεν έχουν νόημα και δε σκοπεύω να χαλαστώ και να αναλωθώ σε μαχητικό-υπεροπτικό-εγωιστικές συζητήσεις, που κανένας δε δέχεται μερίδιο ευθύνης.

Καλό είναι το θέμα να σταματήσει εδώ.

Απόλαυσε το φόρουμ και ότι μπορεί να σου προσφέρει από το να σε φέρει σε επαφή με κάποιο βιβλίο που δε γνώριζες, ως στο να ακούσεις μια άποψη που δε σκέφτηκες.

Είμαστε όλοι εδώ γιατί αγαπάμε τα βιβλία και θέλουμε να συζητάμε για αυτά.

Δεν παρεξηγήθηκα ούτε ενοχλήθηκα καν.
Mε χαροποιει ιδιαίτερα αυτό που γράφεις
Βασικά εντελώς αδιάφορα μου ειναι τα όσα ειπώθηκαν.
Κι ακομη περισσότερο αυτό
Άμα είναι στον κανονισμό όμως να μου το πει κάποιος admin μέσω pm όχι οποιοσδήποτε δημόσια.
Ο κανονισμός, σε κάποιο φόρουμ, αναρτάται στην αρχική σελίδα συνηθως κι ειναι ευθυνη του μέλους να μπει στον κόπο και να περιηγηθεί σε αυτόν, αν και εφοσον το θέλει. Δεν ειναι ευθυνη του κάθε admin να δείχνει με το δάχτυλο ή να κάνει τον τζομπάνη, με προσωπικο μηνυμα στον καθε εναν. Σαν να λεμε οτι πρεπει να ερχεται σπιτι μας η εφημερίδα της κυβερνησεως για να γνωριζουμε τους νομους
Ουτε υπάρχει περιορισμός απο τους υπερσυντονιστές στα μέλη να μην υποδεικνυουν τους κανόνες ευρυθμης λειτουργίας του φόρουμ.
Επιπλέον στον κανονισμό είναι και ο σεβασμός της κάθε άποψης όπως και το σημαντικότερο να είμαστε on topic και να μην ξεφεύγουμε.
Προφανώς και φυσικά
Το να γελοιοποιείς μια άποψη για την οποία διαφωνείς, πάει να πει πως κάτι σε έχει πειράξει και βγάζεις απωθημένα.
Ομοίως, προφανώς και φυσικά. Αν ενιωσες οτι γελοιοποιηθηκε η άποψή σου ενώ ενας σκασμος ανθρωποι σου λένε το αντιθετο, και πράγματι, κανενα μελος δεν σε αποπήρε, δεν σε χλευασε ή δεν σε εθιξε, θα πρότεινα να ξαναδιαβασεις τις αναρτησεις.
Εγω έχω αυτοπεποίθηση για τα όσα γράφω,
Και πολύ καλά κανεις, αλλά το αυτό ισχυει και δι' ημας, το η με ήτα
από την αλληλουποστήριξη την οποία βλέπω.
Γιατι, φυσικά, ουδεις εξ ημών, το η με ήτα και πάλι, εχει ιδίαν κρίση.

Last edited: