Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Προφέσορας

Κοινωνός
Χθές τελείωσα το πρώτο βιβλίο από τα έξι του 'Αρχοντα των Δαχτυλιδιών και παρήγγειλα και τους άλλους δύο τόμους ήτοι 4 βιβλία (Δύο Πύργοι,Η Επιστροφή του Βασιλειά).

Το πρώτο βιβλίο ήταν αρκετά ενδιαφέρον, περιείχε χαρακτήρες και περιβάλλοντα που δεν υπήρχαν στην ομώνυμη ταινία.

Με κούρασε όμως ο Τόλκιν εμένα προσωπικά κάποιες φορές με τις αρκετές περιγραφές του φυσικού περιβάλλοντος καθώς το διέσχιζαν οι ηρωές του.

Προσπαθώ τα όσα διαβάζω, να τα κάνω εικόνα στο μυαλό μου και να τα απομνημονεύσω, αλλά οι περιγραφές του περιβάλλοντος με δυσκολεύουν ορισμένες φορές και με οδηγούν στην στείρα ανάγνωση χωρίς εικόνα.
 

Ροκμαντικ

Κοινωνός
Αυτό τον καιρό διαβάζω παράλληλα (ναι, το συνηθίζω αυτό και φαντάζομαι δεν είμαι η μόνη):
Άρση Απαγορευτικού, Μάρκος Κρητικός
Η Συναισθηματική Νοημοσύνη, Ντάνιελ Γκολμαν
Η Δεσποινίς Σμιλα Διαβάζει το Χιόνι, Πέτερ Χόε
Θα επανέλθω με σχόλια...
 

Ασάρα

Κοινωνός
Η γραφή δεν ρέει. Υπάρχει name dropping, όπου δεν ξέρω αν ήταν όντως υπαρκτά πρόσωπα κάποια ή φανταστικοί χαρακτήρες, και ούτε μπήκα στη διαδικασία να τα ψάχνω.
Η γραφή είναι πυκνή και ναι κουράζει, και ναι διάβασα πολύ γρήγορα ορισμένα σημεία αλλά όχι στο σημείο να μην το τελειώσω. Όσο για αυτό που αναφέρεις, έχεις δίκιο και θα προτιμούσα να υπάρχει ένα παράρτημα που να λέει ποιοί χαρακτήρες είναι υπαρκτοί και ποιοί φανταστικοί (όχι μόνο σε αυτό το βιβλίο αλλά γενικά σε ιστορικά μυθιστορήματα).

Για την Λέσχη Δουμάς, ίσως να σου αρέσει πιο πολύ η ταινία, καθώς έχει αφαιρέσει εντελώς την πλοκή που αφορά τον Δουμά και έχει καταπληκτική σκηνογραφία
ειδικά η σκηνή με τους βιβλιοπώλες
 

Βασίλισσα

Κοινωνός
Διάβασα μερικά αστυνομικά μέσα στο καλοκαίρι και τώρα ξεκινάω πάλι με την σειρά και τα άλλα είδη λογοτεχνίας.

Το Σπίτι με τις Κούκλες M.J.Arlidge η συνέχεια με κεντρική ηρωίδα την Έλεν Γκρεϊς. Δυστυχώς δεν με ικανοποίησε ιδιαίτερα. Ένιωσα οτι το γράψιμο ήταν πολύ επαγγελματικό, άχρωμο και χωρίς κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ωστόσο θα διαβάσω και τα υπόλοιπα του καθώς είναι αγαπημένος συγγραφέας. Σε αυτό το βιβλίο δεν το πέτυχε. (Αστυνομικό)

Το Ξεκαθάρισμα John Grisham Τα βιβλία του Grisham τα πήρα με τις Κυριακάτικες εφημερίδες. Γράφει δικαστικά αστυνομικά καθώς ήταν και ο ίδιος δικηγόρος. Το βιβλίο αυτό μου άρεσε πάρα πολύ. Έμαθα για την Αφροαμερικάνικη κουλτούρα του 1940 στην Αμερική. Ο ρατσισμός, η ηλεκτρική καρέκλα και οι νόμοι περί ανισότητας των ανθρώπων με έκαναν να ξεχωρίσω αυτό το βιβλίο. Είναι ένα τουβλάκι 550 σελίδες. Άξιζε τον κόπο και θα διαβάσω και τα υπόλοιπα του. (Αστυνομικό)

Αυτοί που Επέζησαν Jane Harper Προσπαθώ να μην γράφω σχεδόν ποτέ κάτι αρνητικό για βιβλίο. Σέβομαι την προσπάθεια και το κόπο του συγγραφέα ωστόσο το βιβλίο αυτό είναι μια αποτυχία. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί έχει γίνει τόσο γνωστή και γιατί να την έχουν μεταφράσει. Από το βιβλίο της δεν θυμάμαι τπτ. Για εμένα ήταν πολύ βαρετό βιβλίο. Ίσως στα αγγλικά τα γραπτά της να έχουν μεγαλύτερο νόημα και απλά να έχει γίνει εδώ λάθος μετάφραση. (Αστυνομικό)

Κατάλογος Απολεσθέντων Γιουντιτ Σαλανσκυ Αυτό το βιβλίο αξίζει να διαβαστεί ξανά και ξανά. Θα μπορούσε να ονομαστεί και μικρό βιβλίο Σοφίας. Η επιμέλεια που έκαναν οι εκδόσεις Αντίποδες είναι φοβερή καθώς πέρα από το κείμενο υπάρχουν μέσα στο βιβλίο υδατογραφήματα.
Το βιβλίο το τελειώσα σήμερα και είμαι σίγουρη οτι θα ανατρέξω ξανά σε αυτό στο μέλλον. (Λογοτεχνία, Πεζογραφία)

Ξεκινάω το Αναστολή, Σύμπτωμα και Άγχος του Φροϋντ. (Ψυχολογία)
 

Δουλτσινέα

Κοινωνός
Διάβασα το ¨''Έθιμα Ταφής'' της Hannah Kent. Πολύ δυνατό, με συνεπήρε. Πραγματεύεται την αληθινή ιστορία της Άγνες Μαγκουνσντότερ, ισλανδής παραδουλεύτρας, η οποία κατηγορήθηκε για τη διπλή δολοφονία δύο αντρών και καταδικάστηκε σε θάνατο. Τα όρια της δικαιοσύνης και της αδικίας, της απανθρωπιάς και της συμπόνιας ισορροπούν σε πολύ λεπτό σχοινί, τα νοήματα μεστά, το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Συνεχίζω με το: ''Κορίτσι, γυναίκα, άλλο'' της Evaristo Bernardine.
 
Top