Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

και σίγουρα θα διαβάσω κι άλλα γιατί ήταν μια τέλεια αρχή !!
Έχουμε και λέμε: Watchmen (το είχαμε κάνει και συνανάγνωση, όπου πάλι έδωκα τα φώτα μου, μετάφραση: εμψύχωνα τους άλλους που ανέλυαν σα να μην υπήρχε αύριο). Μάους, Asterios Polyp, καιαιαιαιαι SABRINA! Το έχω αναφέρει πάλι, αλλά δεν βλέπω κινητικότητα, μάλλον φταίει που δεν έχει βγει στα ελληνικά.

Υπέροχα! :γιούπι:
Υπέροχα και τα σχόλια κάτω από την τελευταία εκπομπή της Νικολούλη:γκρμφ:. Που κολλάει με την συζήτηση θα μου πεις, ε αυτά που διάβασα κολλάνε με το Σαμπρίνα. Τα δύο πράγματα που έχουν πεθάνει τα τελευταία χρόνια: η κωμωδία και το "μη χειρότερα".

@Γεράσιμος Σεραφειμίδης σκοπεύω να την ξεκινήσω τη σειρά, απλά πρώτα θέλω να τελειώσω κάποιες από τις σειρές που έχω ήδη ξεκινήσει,
γιατί έχουν μαζευτεί πολλές...
Καλά τα Χρονικά της Τσακισμένης Θάλασσας είναι εξάλλου εφηβικά βιβλία.
Ποιες σειρές θα πιάσεις;

Υπέροχα και τα σχόλια κάτω από την τελευταία εκπομπή της Νικολούλη:γκρμφ:. Που κολλάει με την συζήτηση θα μου πεις, ε αυτά που διάβασα κολλάνε με το Σαμπρίνα.
Τώρα τι μου κάνεις @Τσίου 01:10 π.μ. ;; Άσε που διάβασα πρόσφατα το Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου και το μόνο που ένιωθα ήταν οργή κυρίως για το πόσους αετούς πετάγανε στο αστυνομικό τμήμα αντί να ψάχνουνε κάνα πτώμα.

Ναι, δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι θέμα απειρίας, είναι θέμα αδιαφορίας. Δηλαδή τώρα τελευταία, πριν κανα μήνα, βγήκε μια παλιά υπόθεση και κοντεύαμε να κάνουμε παρέα στον Κατερινόπουλο που θα πάθαινε αποπληξία. Το συγκεκριμένο νομίζω έχει να κάνει με υπόθεση που παρακολουθούσα, οπότε σου έρχεται πμ.

@Γεράσιμος Σεραφειμίδης
Λοιπόν έχουμε και λέμε το 2019-21 ξεκίνησα:
1. The Expanse Series (έχω διαβάσει τα 2 από τα -μέχρι τώρα- 9 βιβλία)
2. The Memoirs of Lady Trent, (έχω διαβάσει τα 3 από τα 5)
3. Remembrance of Earth’s Past (έχω διαβάσει τα 2 από τα 3)
4. Το έπος των Φαρσίερ (έχω διαβάσει το 1 από τα 3)
5. Mistborn Seiries (από την εποχή 2, έχω διαβάσει το 1 βιβλία από τα 3)
6. The Murderbot Series (έχω διαβάσει τα 5 από τα 6)
7. The Stormlight Archive Series (έχω διαβάσει τα 3 από τα -μέχρι τώρα- 4)
8. The Metro Series (έχω διαβάσει το 1 από τα 3 βιβλία)
9. Τα Χρονικά της Τσακισμένης Θάλασσας (έχω διαβάσει τα 2 από τα 3 βιβλία)
10. Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου (έχω διαβάσει τα 4 από τα 5 βιβλία)
11. The Wayward Children Series (έχω διαβάσει τα 2 από τα -μέχρι τώρα- 6 βιβλία)
12. Miss Peregrine's Peculiar Children Series (έχω διαβάσει το 1 από τα 6 βιβλία)
13. Jack Caffery Series (έχω διαβάσει τα 8 από τα 9 βιβλία)

Και από σειρές που δε ξέρω αν όντως ολοκληρώσω
1. The Witcher Series (έχω διαβάσει τα 2 βιβλία από τα 5)
2. The Wheel of Time Series (έχω διαβάσει το 1 βιβλίο από τα 14)
3. The Lunar Chronicles Series (έχω διαβάσει το 1 από τα 4 βιβλία)
4. Dexter Series (έχω διαβάσει το 1 από τα 8 βιβλία)

Σειρές που έχω τελειώσει
1. Γαλαξιακή αυτοκρατορία
2. The Kingkiller Chronicle (όσα έχουν βγει)
3. The Extraordinary Adventures of the Athena Club Series
4. Οι Έμποροι των Θαλασσών

Και οι σειρές που έχω κόψει είναι το Dresden Files (μετά από 3 βιβλία), Kingsbridge Series, Temeraire Series

Για αυτό αποφεύγω να ξεκινήσω κάποια καινούργια σειρά.
Θέλω να τελειώσω τουλάχιστον 3 σειρές για να ξεκινήσω κάποια καινούργια.

@Γεράσιμος Σεραφειμίδης
Λοιπόν έχουμε και λέμε το 2019-21 ξεκίνησα:
1. The Expanse Series (έχω διαβάσει τα 2 από τα -μέχρι τώρα- 9 βιβλία)
2. The Memoirs of Lady Trent, (έχω διαβάσει τα 3 από τα 5)
3. Remembrance of Earth’s Past (έχω διαβάσει τα 2 από τα 3)
4. Το έπος των Φαρσίερ (έχω διαβάσει το 1 από τα 3)
5. Mistborn Seiries (από την εποχή 2, έχω διαβάσει το 1 βιβλία από τα 3)
6. The Murderbot Series (έχω διαβάσει τα 5 από τα 6)
7. The Stormlight Archive Series (έχω διαβάσει τα 3 από τα -μέχρι τώρα- 4)
8. The Metro Series (έχω διαβάσει το 1 από τα 3 βιβλία)
9. Τα Χρονικά της Τσακισμένης Θάλασσας (έχω διαβάσει τα 2 από τα 3 βιβλία)
10. Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου (έχω διαβάσει τα 4 από τα 5 βιβλία)
11. The Wayward Children Series (έχω διαβάσει τα 2 από τα -μέχρι τώρα- 6 βιβλία)
12. Miss Peregrine's Peculiar Children Series (έχω διαβάσει το 1 από τα 6 βιβλία)
13. Jack Caffery Series (έχω διαβάσει τα 8 από τα 9 βιβλία)

Και από σειρές που δε ξέρω αν όντως ολοκληρώσω
1. The Witcher Series (έχω διαβάσει τα 2 βιβλία από τα 5)
2. The Wheel of Time Series (έχω διαβάσει το 1 βιβλίο από τα 14)
3. The Lunar Chronicles Series (έχω διαβάσει το 1 από τα 4 βιβλία)
4. Dexter Series (έχω διαβάσει το 1 από τα 8 βιβλία)

Σειρές που έχω τελειώσει
1. Γαλαξιακή αυτοκρατορία
2. The Kingkiller Chronicle (όσα έχουν βγει)
3. The Extraordinary Adventures of the Athena Club Series
4. Οι Έμποροι των Θαλασσών

Και οι σειρές που έχω κόψει είναι το Dresden Files (μετά από 3 βιβλία), Kingsbridge Series, Temeraire Series

Για αυτό αποφεύγω να ξεκινήσω κάποια καινούργια σειρά.
Θέλω να τελειώσω τουλάχιστον 3 σειρές για να ξεκινήσω κάποια καινούργια.
Το τεμεραιρ είναι αγάπη αν και εγώ το άφησα επίσης. Ίσως το πιασω στα αγγλικά στο e reader μου.
Αν σου αρέσει η ιαπωνική και κινεζική ιστορία και το στήσιμο γενικά δες τους μύθους των οτορι της Λίαν Χερν

Εδώ και 20 μέρες περίπου έχω πάθει το λεγόμενο reader's block! :ρ
Το παλεύω λίγο βέβαια αλλά φταίει που δουλεύω και πολλές ώρες και το μυαλό μου έχει γίνει πουρές..αλλά θα επανέλθω..Ελπίζω!!
Συμβαίνει και αυτό. Ίσως κάτι πιο ανάλαφρο αν έχεις διαβάσει πρόσφατα κάτι βαρύ. Δοκίμασε πχ βιβλία της ταμι χοαγκ με το Βινς Λεόνε η lee child

@Γεράσιμος Σεραφειμίδης δεν έχω θέμα... πόσο μάλλον αν είναι κάτι διαφορετικό από την τυπική Δυτική επιρροή.
Ωστόσο, για τους μύθους των Οτόρι, δεν έχω ακούσει καλά λόγια -από πλευράς Ιαπώνων- τώρα όταν κάποια στιγμή τα πιάσω θα δω τι ισχύει.
Είναι και αυτό μεγάλη σειρά.... και η αλήθεια είναι ότι βρίσκεται χαμηλά στη λίστα μου.
Για να μη φαίνεται το κάθε quote πάτα το @ + το όνομα του μέλους στο οποίο απευθύνεσαι.

@Τουραντό και εγώ δεν έχω μεγάλη όρεξη για διάβασμα. Πάρε τον χρόνο σου. Έχεις τη δουλειά να σε πιέζει μη πιέζεις και η ίδια τον εαυτό σου.

@Σελεφά πρόκειται για historical fiction. Σκέψου όσο ο άρχοντας μπορείς να πεις ότι βασίζεται στο μεσαίωνα. Παίρνει στοιχεία της ιαπωνικής φαντασίας και τα ενσωματώνει. Δε νομίζω ότι διεκδικεί δάφνες ιστορικού μυθιστορήματος.
Στο προτείνω πάντως ανεπιφύλακτα. Ανεξάρτητα από το τι λένε οι Ιάπωνες. Είναι τα ίδια που λέγαμε και μεις για την ταινία της Ντίσνεϊ με τον Ηρακλή.

@Γεράσιμος Σεραφειμίδης, Το συγκεκριμένο παρουσιάζεται ως historical fiction/culturan Japan, αλλά όπως είπα δε το έχω διαβάσει για να μπορώ να κρίνω. Όταν θα το διαβάσω θα σου πω.

Φυσικά και η λογοτεχνία του φανταστικού δεν μπορεί να θεωρηθεί ιστορικό μυθιστόρημα. Ωστόσο, η παρουσίαση της κουλτούρας είναι άλλο θέμα. Τα historical fiction ή alternative fictrion ή όπως αλλιώς μπορούν να ειπωθούν ναι μεν σχετίζονται με τη φαντασία, αλλά στόχος τους είναι και η παρουσίαση κάποιας κουλτούρας. Για παράδειγμα το Outlander της Diana Gabaldon (δε το έχω διαβάσει), είναι και αυτό historical fiction/cultural Scotland με στοιχεία φαντασίας. Ωστόσο, οι Σκωτσέζοι δεν έχουν παραπονεθεί ότι παραποιεί την κουλτούρα τους. Ίσα-ίσα μάλιστα...
Οπότε πάνω σε αυτό που λες θα σου πω ότι όταν δεν γίνεται σωστή παρουσίαση της κουλτούρας κάποιας χώρας, τότε εμένα προσωπικά
δε μου αρέσει, όπως δε μου αρέσει όταν παραποιούν και τη δική μας κουλτούρα.

Ξεκίνησα χθές το: Η παναγία των Παρισίων του Βίκτορ Ουγκό.
Αναρωτιέμαι όταν το τελειώσω αν θα το θυμάμαι... έχει τόσα ονόματα που και σημειώσεις να κρατήσω... χάνεις την μπάλα.
Το διαβάζω αρκετά αργά ώστε να το καταλάβω. Το έχει διαβάσει κανείς;

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
@Βασίλισσα εγώ! Σχεδον... Το ειχα βρει στο νετ και το διαβαζα ενα βραδυ, δευτερο βραδυ, τριτο βραδυ! Μετα με κουρασαν οι περιγραφες και το παρατησα. Αποφασισα να παιξω παλιομοδίτικα! Θα το παρω σε βιβλιο και απλως θα κανω με στάμπιλο την πλοκη για να παρακάμπτω τις τόσο, μα τόσο κουραστικες περιγραφες!
Ευχομαι κουραγιο και καλη δυναμη!:αγκαλιά:

Μετά από πάρα πάρα πάρα πολύ καιρό είπα να κάνω μια επίσκεψη στην παλιά μου παρέα. Εγώ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο διαβάζω σχεδόν αποκλειστικά αστυνομικά . Αυτή τη στιγμή διαβάζω την ξηρασία της Τζέιν Χαρπερ.

Last edited: