Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Αφού έρχεται η δεύτερη σεζόν του The witcher είπα να ξεκινήσω απο την αρχή όλα τα βιβλία της σειράς. Και εφόσον διάβασα το μικρό The road with no return, τώρα διαβάζω το The last wish του Andrzej Sapkowski.

@Τουραντό Έχω διαβάσει το Blood of Elves, το οποίο μου άρεσε και το Time of Contempt, το οποίο δε με ενθουσίασε και Oh! Heavens... Heavens! :)))) ξενέρωσα απίστευτα με την προφητεία. Έχω παρατήσει επίσης το The last wish. Τα υπόλοιπα της σειράς έχουν τον ίδιο ρυθμό;

@Σελεφά
Το μόνο που έχω διαβάσει προς το παρόν είναι η νουβέλα, που μιλάει ουσιαστικά για την γνωριμία των γονιών του και δεν μου άρεσε. Είπα να διαβάσω τα prequel πρώτα για να μπω στο κλίμα και μετά να μπω στην τριλογία της Ciri. Το The last wish μου αρέσει περισσότερο αλλά θα δούμε.
Για τα υπόλοιπα θα σε ενημερώσω μόλις τα διαβάσω! :ρ

@Τουραντό ααααααα! τώρα θα τα πιάσεις... πωπω! ευτυχώς που δεν είπα κανένα σπόιλερ.
Για κάποιο λόγο κατάλαβα ότι θα τα ξαναδιαβάσεις:ντροπή::μόκο:.... Ξέρω-ξέρω τελείως αυθαίρετο ήταν....

Ο αντιληπτικός χάρτης του κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικός, είπε με στόμφο η Σελεφά.... για να δικαιολογηθεί ή καμουφλάρει το γεγονός ότι είμαι ζαζεμένη).

'Αφησα για λίγο το "Προσπάθειες να κάνω κάτι με τη ζωή" γιατί βαρέθηκα λίγο και διάβασα το "Α μπε μπα μπλομ", του Arlidge, το οποίο παίρνει 3 αστέρια. Δεν έχω βρει μέχρι στιγμής κάποιο που να ξεπερνάει τον Νέσμπο, εκτός από τον Simenon φυσικά αλλά αυτός είναι άλλη κατηγορία στα αστυνομικά.

Τώρα έπιασα να διαβάζω το "Ζερμινί Λασερτέ", των Goncourt.

@Λένκοβιτς αν διαβαζεις αστυνομικά θα σου προτεινα να διαβασεις αν δεν το εχεις κάνει ήδη καποιο βιβλίο του Μαικλ Κονελυ. Εχω διαβασει πάρα πολλους συγγραφεις αστυνομικων αλλά σαν τον Κονελυ δεν έχω βρει. Γραφει τα πιο άρτια αστυνομικά που εχω διαβάσει. Ολοκληρωμενους χαρακτηρες, δυνατή πλοκή με μυστηριο, αγωνια, δράση και ανατροπες. Αριστος γνώστης των αστυνομικων υπηρεσίων και πως αυτές λειτουργουν και πως γινεται βήμα βημα μια αστυνομική έρευνα. Και το σημαντικοτερο (τουλαχιστον για μένα) ειναι οτι δεν θα βρεις το παραμικρό κενό, την παραμικρή τρυπα στην πλοκή με πειστικές και ρεαλιστικές εξηγήσεις. Αν εν τελει αποφασισεις να διαβάσεις βιβλίο του θα σου προτεινα να προτιμησεις κάποιο απο τη σειρά με τον Χαρι Μπος.

Τελείωσα χθες το υπέροχο βιβλίο των αδελφών Goncourt "Ζερμινί Λασερτέ" το οποίο, αν θυμάμαι καλά, το είχα δει να το διαβάζει η Τσίου και έτσι το εντόπισα. 'Ηταν συγκλονιστικός ο τρόπος που περιέγραψε τα συναισθήματα της ηρωίδας.

Σήμερα ξεκινάω το "'Ενας άνθρωπος που τον έλεγαν ΟΒ". Ελπίζω να μην με απογοητεύσει.

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Σήμερα ξεκινάω το "'Ενας άνθρωπος που τον έλεγαν ΟΒ". Ελπίζω να μην με απογοητεύσει.
Πες μας πως σου φάνηκε όταν το τελειώσεις, δεν το έχω διαβάσει αλλά έχω δει την ταινία που βασίστηκε σε αυτό. Έχω δει λίγες από τον σύγχρονο σουηδικό κινηματογράφο και με ξάφνιασε ευχάριστα η θέασή της. Πραγματεύεται ένα λυπητερό και τετριμμένο (κινηματογραφικά) θέμα, με τρυφερό τρόπο και ένα ιδιαίτερο λεπτό χιούμορ.

Τελείωσα την Παρασκευή το Λύκος ανάμεσα σε λύκους ( τον α’ τόμο 😋 ) και θα ξεκινήσω τον β´ αύριο . Ενδιάμεσα διάβασα το «Το πλουσιόπαιδο» και συνεχίζω με μια άλλη νουβέλα το « Ο ζωντανός νεκρός » .

Πολύ καλησπέρα σας! Μόλις έκανα εγγραφή, αν και γενικά παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό το φόρουμ για να πάρω ιδέες για βιβλία. Είμαι σχετικά καινούργιος στο άθλημα, είχα ξεκινήσει να διαβάζω αρκετά βιβλία κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας. Λοιπόν για να είμαι σχετικός με το νήμα, προχθές και μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα τελείωσα τον Αόρατο Άνθρωπο του Ραλφ Έλισον και εχθές ξεκίνησα το Βασίλειο του Νέσμπο.

Πεταλούδα

μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα τελείωσα τον Αόρατο Άνθρωπο του Ραλφ Έλισον
Αλήθεια, πως σου φάνηκε; γιατί λες άργησες να το τελειώσεις. Είναι αγαπημένο βιβλίο, χρόνια πριν διαβασμένο, θυμάμαι μου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον από τον πρόλογο.

Αλήθεια, πως σου φάνηκε; γιατί λες άργησες να το τελειώσεις. Είναι αγαπημένο βιβλίο, χρόνια πριν διαβασμένο, θυμάμαι μου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον από τον πρόλογο.
Καλημέρα Πεταλούδα. Ήταν ένα αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο, που κάποια στιγμή στο μέλλον σκοπεύω να το ξαναδιαβάσω για να το καταλάβω καλύτερα. Άργησα να το τελειώσω επειδή προσωπικά με δυσκόλευε το γεγονός ότι χωριζότανε σε πολύ λίγα κεφάλαια για ένα βιβλίο με 605 σελίδες και κάποιες περιγραφές με κουράζανε λίγο. Από την άλλη ίσως και να έφταιγε που το διάβασα στα είκοσι, μπορεί σε μεγαλύτερη ηλικία να το εκτιμήσω περισσότερο.
Έχω γράψει και σχετική κριτική εδώ αν ενδιαφέρεσαι! https://www.politeianet.gr/books/9789600447996-ellison-ralph-kedros-aoratos-anthropos-200315

@Μαρινέττα πώς σου φάνηκε ο πρώτος τόμος;
Μου άρεσε πάρα πολύ η γραφή του - πρώτη φορά διαβάζω Φαλαντα- και το πως δικαιολογεί τις πράξεις και τις αποφάσεις των ηρώων ακόμη και των πιο «δευτερευόντων». Ανυπομονώ για τη συνέχεια. Αυτό που έχω να πω όμως είναι ότι δεν θα το πρότεινα σε κανέναν που δεν νιώθει καλά ψυχολογικά ειδικά στις μέρες μας. Αλλά μόλις ελευθερωθούμε το προτείνω ασυζητητί !! 😅

Πεταλούδα

Καλημέρα Πεταλούδα. Ήταν ένα αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο, που κάποια στιγμή στο μέλλον σκοπεύω να το ξαναδιαβάσω για να το καταλάβω καλύτερα. Άργησα να το τελειώσω επειδή προσωπικά με δυσκόλευε το γεγονός ότι χωριζότανε σε πολύ λίγα κεφάλαια για ένα βιβλίο με 605 σελίδες και κάποιες περιγραφές με κουράζανε λίγο. Από την άλλη ίσως και να έφταιγε που το διάβασα στα είκοσι, μπορεί σε μεγαλύτερη ηλικία να το εκτιμήσω περισσότερο.
Έχω γράψει και σχετική κριτική εδώ αν ενδιαφέρεσαι! https://www.politeianet.gr/books/9789600447996-ellison-ralph-kedros-aoratos-anthropos-200315
Από την κριτική σου εγώ πάντως είδα ότι το εκτίμησες το βιβλίο! Αν και νομίζω καταλαβαίνω τι εννοείς, ήταν πράγματι μεγάλος ο όγκος της σκληρής πραγματικότητας και ήταν φυσικό ένα αίσθημα κούρασης.
Αυτό που λες για την ηλικία θα έχει ενδιαφέρον να το δεις, για τα βιβλία δηλαδή που σε είχαν αγγίξει κάποτε για τους δικούς σου λόγους, μετά από χρόνια τι εντύπωση θα σου προκαλέσουν.