Πες μας πως σου φάνηκε όταν το τελειώσεις, δεν το έχω διαβάσει αλλά έχω δει την ταινία που βασίστηκε σε αυτό. Έχω δει λίγες από τον σύγχρονο σουηδικό κινηματογράφο και με ξάφνιασε ευχάριστα η θέασή της. Πραγματεύεται ένα λυπητερό και τετριμμένο (κινηματογραφικά) θέμα, με τρυφερό τρόπο και ένα ιδιαίτερο λεπτό χιούμορ.Σήμερα ξεκινάω το "'Ενας άνθρωπος που τον έλεγαν ΟΒ". Ελπίζω να μην με απογοητεύσει.
Αλήθεια, πως σου φάνηκε; γιατί λες άργησες να το τελειώσεις. Είναι αγαπημένο βιβλίο, χρόνια πριν διαβασμένο, θυμάμαι μου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον από τον πρόλογο.μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα τελείωσα τον Αόρατο Άνθρωπο του Ραλφ Έλισον
Καλημέρα Πεταλούδα. Ήταν ένα αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο, που κάποια στιγμή στο μέλλον σκοπεύω να το ξαναδιαβάσω για να το καταλάβω καλύτερα. Άργησα να το τελειώσω επειδή προσωπικά με δυσκόλευε το γεγονός ότι χωριζότανε σε πολύ λίγα κεφάλαια για ένα βιβλίο με 605 σελίδες και κάποιες περιγραφές με κουράζανε λίγο. Από την άλλη ίσως και να έφταιγε που το διάβασα στα είκοσι, μπορεί σε μεγαλύτερη ηλικία να το εκτιμήσω περισσότερο.Αλήθεια, πως σου φάνηκε; γιατί λες άργησες να το τελειώσεις. Είναι αγαπημένο βιβλίο, χρόνια πριν διαβασμένο, θυμάμαι μου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον από τον πρόλογο.
Μου άρεσε πάρα πολύ η γραφή του - πρώτη φορά διαβάζω Φαλαντα- και το πως δικαιολογεί τις πράξεις και τις αποφάσεις των ηρώων ακόμη και των πιο «δευτερευόντων». Ανυπομονώ για τη συνέχεια. Αυτό που έχω να πω όμως είναι ότι δεν θα το πρότεινα σε κανέναν που δεν νιώθει καλά ψυχολογικά ειδικά στις μέρες μας. Αλλά μόλις ελευθερωθούμε το προτείνω ασυζητητί !!@Μαρινέττα πώς σου φάνηκε ο πρώτος τόμος;
Από την κριτική σου εγώ πάντως είδα ότι το εκτίμησες το βιβλίο! Αν και νομίζω καταλαβαίνω τι εννοείς, ήταν πράγματι μεγάλος ο όγκος της σκληρής πραγματικότητας και ήταν φυσικό ένα αίσθημα κούρασης.Καλημέρα Πεταλούδα. Ήταν ένα αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο, που κάποια στιγμή στο μέλλον σκοπεύω να το ξαναδιαβάσω για να το καταλάβω καλύτερα. Άργησα να το τελειώσω επειδή προσωπικά με δυσκόλευε το γεγονός ότι χωριζότανε σε πολύ λίγα κεφάλαια για ένα βιβλίο με 605 σελίδες και κάποιες περιγραφές με κουράζανε λίγο. Από την άλλη ίσως και να έφταιγε που το διάβασα στα είκοσι, μπορεί σε μεγαλύτερη ηλικία να το εκτιμήσω περισσότερο.
Έχω γράψει και σχετική κριτική εδώ αν ενδιαφέρεσαι! https://www.politeianet.gr/books/9789600447996-ellison-ralph-kedros-aoratos-anthropos-200315