Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Λοιπον αποφασίζω (δημοκρατικά πάντα) για Περεκ και τις Οδηγίες Χρήσης του!!:σαςευχαριστώ:

Καλύπτει όλα τα γούστα!

Στον Πύργο του Κάφκα θα μπούμε το καταχείμωνο!:))))
 
Νικόλα ανάλαβε Έλλη, εγώ θα αναλάβω Στιλλ.
Ποια Δημουλίδου μπρε Μαρσουπιλαμί; Αν θες να γελάσουμε με την καρδιά μας θα πιάσουμε το όσες φορές αντέξεις της Αμάντας Μιχαλοπούλου. Γελάω και μόνο στην σκέψη.

Εδιτ: Έριξα μια ματιά στο πρώτο κεφάλαιο. Τα φίδια άρχισαν να με ζώνουν από το: "In Memory of RAYMOND QUENEAU". Βρε τι τραβάμε επειδή τα κορίτσια θέλουν κάτι ανάλαφρο! :γρμβ: (:αγκαλιά:)
 
Last edited:
Διάβασα το Πεθαίνοντας την άνοιξη του Ραλφ Ρότμαν - κάνω διαλείμματα στην ανάγνωση του Τρίστραμ Σάντι- και το βρήκα εξαιρετικό. Έχουμε την προσπάθεια ενός νεαρού να συγκροτήσει την ιστορία του πατέρα του κατά το τέλος του Β' ΠΠ, όταν στέλνεται ''εθελοντικά'' στο μέτωπο - ο πατέρας- μαζί με έναν φίλο του ,μόλις στα δεκαέξι τους. Ο χωρισμός τους και η συνάντηση τους με τραγική κατάληξη.
Παράτησα τους Άραβες των βάλτων στις πρώτες σελίδες.
και ρίχνω κλεφτές ματιές Στην Αντιδραστική Ρητορική του Χίρσμαν.
 
Ξεκίνησα το "The scarf" του Ρόμπερτ Μπλοχ και κάνω πατ πατ στον ώμο μου για την επιλογή μου διότι δύο σελίδες μέσα και...
Αν δεν συνεχίσει το ίδιο δυνατά δεν θα με πειράξει καθόλου. Είναι καλογραμμένο.
 

Κουακέρος

Ευγενής Δαγεροτύπης
Είχα κάνει λογοτεχνικό μαραθώνιο το καλοκαίρι με δύο ογκώδη βιβλία και χρειάστηκα ένα διάλειμμα.Τώρα διαβάσω το «Στη σκιά της πεταλούδας» του Ζουργού όμως αν και είμαι ακόμη στην αρχή,δε με «τραβά» ιδιαίτερα.Είχα στο μυαλό μου όταν το αγόραζα το «Στιγμές από το βίο του Ματίας Αλμοσίνο» που μ΄ενθουσίασε,το παρόν όμως δεν το φτάνει με τίποτα.
 
Είχα κάνΡι Ξ»ΞΏΞ³ΞΏΟ„Ξ΅Ο‡Ξ½ΞΉΞΊΟŒ μαραθώνιο το καλοκαίρι ΞΌΞ΅ δύο ογκώδη βιβλία ΞΊΞ±ΞΉ χρΡιάστηκα Ξ­Ξ½Ξ± διάλΡιμμα.΀ώρα διαβάσω το «Στη σκιά της πΡταλούδας» του Ζουργού ΟŒΞΌΟ‰Ο‚ Ξ±Ξ½ ΞΊΞ±ΞΉ Ρίμαι ακόμη στην αρχΞ�,δΡ ΞΌΞ΅ «τραβά» ιδιαίτΡρα.Είχα στο ΞΌΟ…Ξ±Ξ»ΟŒ ΞΌΞΏΟ… ΟŒΟ„Ξ±Ξ½ το αγόρα΢α το «Στιγμές Ξ±Ο€ΟŒ το Ξ²Ξ―ΞΏ του ΞœΞ±Ο„Ξ―Ξ±Ο‚ Αλμοσίνο» που μ΄ΡνθουσίασΡ,το Ο€Ξ±ΟΟŒΞ½ ΟŒΞΌΟ‰Ο‚ δΡν το φτάνΡι ΞΌΞ΅ τίποτα.
TΞΏ καλοκαίρι διάβασα την "Ξ‘ΟŠΞ΄ΞΏΞ½ΟŒΟ€ΞΉΟ„Ο„Ξ±", το ΞΈΞ΅Ο‰ΟΟŽ ισάξιο του Αλμοσίνο.... Ξ— σκιά Ρίναι στα μΡλλοντικά ΞΌΞΏΟ… Ξ±Ξ½Ξ±Ξ³Ξ½ΟŽΟƒΞΌΞ±Ο„Ξ±...

Είμαι στην 2Ξ· Ξ±Ο€ΟŒΟ€Ξ΅ΞΉΟΞ± Ξ³ΞΉΞ± τον "Πύργο", δΡν ΞΌΞΏΟ… αρέσΡι Ξ½Ξ± Ξ±Ο†Ξ�Ξ½Ο‰ βιβλία στην μέση (Ξ� ακόμα Ο‡Ξ΅ΞΉΟΟŒΟ„Ξ΅ΟΞ± στην αρχη..),
έτισ αποφάσισα Ξ½Ξ± του Ξ΄ΟŽΟƒΟ‰ την 2Ξ· ΡυκαιρΡία του, αλλα βρΡ παιδιά.. δΡν τσουλάΡι... ΞΈΞ± το Ο„Ξ΅Ξ»Ξ΅ΞΉΟŽΟƒΟ‰ ΟŒΞΌΟ‰Ο‚.
 
Last edited by a moderator:
Νομίζω ότι έχουμε πρόβλημα. Πήγα να ενώσω 2 διαδοχικές αναρτήσεις του Γιάννη Αγιάννη και ανακάλυψα μια εντελώς νέα γλώσσα :ωραίος:
Συγνώμη Γιάννη
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ω! μπορείς να μου περιγράψεις τί ακριβώς έκανες;

Έπειτα ας το προσομοιώσουμε να δουμε εάν επαναληφθεί η συμπεριφορά.

:ανέκφραστος:
 
Απλά επέλεξα τις 2 αναρτήσεις του Γιάννη, πήγα στο moderation tools και επέλεξα merge posts έβαλα τον κωδικό μου και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που βλέπεις...
 
Τώρα διαβάσω το «Στη σκιά της πεταλούδας» του Ζουργού όμως αν και είμαι ακόμη στην αρχή,δε με «τραβά» ιδιαίτερα.
Κουακέρο οταν το τελειωσεις γραψε αν θες την γνώμη σου. Ειναι δυο τρεις μηνες τωρα που το εχω αγορασει αλλά ακομα περιμένει στην βιβλιοθήκη μου.
 
Απλά επέλεξα τις 2 αναρτήσεις του Γιάννη, πήγα στο moderation tools και επέλεξα merge posts έβαλα τον κωδικό μου και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που βλέπεις...
Κάτι παίχτηκε με το encoding. Παραθέτω το μηνυμα του Γιάννη (εμφανίζεται αν αλλάξεις την κωδικοποίηση σε unicode) αν είναι αντικαταστήστε παραπάνω και διαγράψτε αυτό το μνμ.

Είχα κάνει λογοτεχνικό μαραθώνιο το καλοκαίρι με δύο ογκώδη βιβλία και χρειάστηκα ένα διάλειμμα.Τώρα διαβάσω το «Στη σκιά της πεταλούδας» του Ζουργού όμως αν και είμαι ακόμη στην αρχη,δε με «τραβά» ιδιαίτερα.Είχα στο μυαλό μου όταν το αγόραζα το «Στιγμές από το βίο του Ματίας Αλμοσίνο» που μ΄ενθουσίασε,το παρόν όμως δεν το φτάνει με τίποτα.
"


Tο καλοκαίρι διάβασα την "Αϊδονόπιττα", το θεωρώ ισάξιο του Αλμοσίνο.... Η σκιά είναι στα μελλοντικά μου αναγνώσματα...

Είμαι στην 2η απόπειρα για τον "Πύργο", δεν μου αρέσει να αφήνω βιβλία στην μέση (ή ακόμα χειρότερα στην αρχη..),
έτισ αποφάσισα να του δώσω την 2η ευκαιρεία του, αλλα βρε παιδιά.. δεν τσουλάει... θα το τελειώσω όμως.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
(Προφανώς κάτι πάει στραβά με την κωδικοποίηση. Γενικά έχουμε ένα πρόβλημα κωδικοποίησης στην ΒΔ. Δεν ξέρω αν συνδέονται. Το κοιτάζω. )
 
Λοιπόν, προχθές τελείωσα ένα βιβλίο με τίτλο "Το χειρόγραφο της Πράγας", που δανείστηκα απ' τη βιβλιοθήκη. Συνομωσιολογικό είναι, με κλασσική υπόθεση αυτού του είδους των βιβλίων. Η κύρια ιδέα του είναι πολύ καλή, αφού χρησιμοποιεί ως κρυμμένο αντικείμενο της αλήθειας κάτι πραγματικά μυστηριώδες, δηλαδή το χειρόγραφο Βόιντιτς. Στην εκτέλεση όμως χωλαίνει, καθώς τα συμπεράσματα βγαίνουν πολύ γρήγορα και χωρίς επεξεργασία, ενώ και οι ανατροπές βγαίνουν στα καλά καθούμενα και όλες μαζί. Επίσης, μου φάνηκε ότι δεν ταίριαζε στη μεγάλη κλίμακα του βιβλίου η τελική αποκάλυψη, η οποία κίολας μου φάνηκε ότι έγινε τελείως χωρίς λόγο.
ΥΓ: αν γίνει συνανάγνωση του "Ζωή: Οδηγίες χρήσεως" του Περέκ, λογαριάστε κι εμένα!
 
Κουακέρο οταν το τελειωσεις γραψε αν θες την γνώμη σου. Ειναι δυο τρεις μηνες τωρα που το εχω αγορασει αλλά ακομα περιμένει στην βιβλιοθήκη μου.
Για μένα ήταν το καλύτερο βιβλίο του Ζουργού. Ήταν ένα από εκείνα τα βιβλία που δεν ήθελα να το αφήσω από τα χέρια μου.

Τέλειωσα το βιβλίο "Το κορίτσι με τα πορτοκάλια" του Josten Gaarder (που είχε προσφορά κάποια εφημερίδα τον προηγούμενο μήνα νομίζω) και άρχισα να διαβάζω το εξαιρετικό βιβλίο "Η Παναγιά της Θάλασσας" του Ιλδεφόνσο Φαλκόνες
 
Διαβάζω δυο αυτόν τον καιρό το νυκτερινό δελτίο του Πέτρου Μάρκαρη και την Αννα των αγρών σε παιδική έκδοση της λουσι μοντ Μονγκόμερι
 
Τελείωσα τη "Ζωή Εν Τάφω" και πραγματικά καταλαβαίνω γιατί το βιβλίο κάηκε από το Μεταξά ως"αντεθνικό". Ήταν από τα λίγα που κατακεραυνώνουν τον πόλεμο μ'έναν τόσο ιδιαίτερο τρόπο που είναι αδύνατο να μην επηρεαστείς. Τι κρίμα που ο συγγραφέας αργότερα ζήτησε συγχώρεση για το έργο του με αντάλλαγμα μία θέση στο Δημόσιο !!! :λυγμ:


Συνεχίζω με το πιο επίκαιρο βιβλίο που γίνεται αυτήν την εποχή : "Middlesex" του Τζέφρι Ευγενίδη για τα προβλήματα ταυτότητας φύλου... :μήπως;:
 
Top