Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Γειά σας παιδιά!!Εγώ τελείωσα το ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ και λέω να αγοράσω και να διαβάσω την τριλογία τα άπαντα του Lovecraft Howard Phillips!!!:τρέλα:

Και μιας που -επιτέλους- τελειωσε η εξεταστική μου και τελείωσα κ το εκ προμελέτης του Francis iles (ψευδώνυμο), ηρθε η στιγμη που περίμενα!! Θα ξεκινησω το τρίτο βιβλίο της σειρας των Nicci French, με πρωταγωνίστρια τη Φρίντα Κλαιν, "Σκοτεινή Τετάρτη" :τρέλα:

Μόλις τελείωσα το "Ιστορίες φαντασμάτων ενος αρχαιοδίφη" του MR James. Λέω να κάνω και μια μικρή παρουσίαση!!! Τώρα θα πιάσω το " Λόφος των Ονείρων" του Machen. Είμαι περίεργος να δω την γραφή του!!

Τέλειωσα το Middlesex - εκπληκτικό βιβλίο, πολύ φοβάμαι ότι θα το αδικήσω με την φτωχή παρουσίαση που του ετοίμασα - και λέω να ματαπιάσω το Αλεξανδρινό κουαρτέτο στα χέρια μου μπας και το διαβάσω...

Τέλειωσα το: "Για Ποιον Χτυπά η Καμπάνα" του Χέμινγουεϊ, απλά...all time classic! Συνεχίζω με το: "Εγώ Ελπίζω να τη Βολέψω" του Μαρτσέλο Ντ' Όρτα. Πριν χρόνια διάβασα το: "Ο Θεός μας Έπλασε Τζάμπα" του ιδίου, και μου άρεσε πολύ. Βασικά ο Μαρτσέλο είναι δάσκαλος στη νότια Ιταλία, μάζεψε διάφορες εκθέσεις μαθητών του, και τις δημοσίευσε αυτούσιες. Δλδ μιλάμε για γέλιο άνευ σκοπιμοτήτων! Διάβασα ότι πούλησε πάνω από 1.000.000 αντίτυπα...άραγε έδωσε τα λεφτά στους μαθητές του!?

Θα το απολαύσεις! Πολύ γέλιο με τον αυθορμητισμό των παιδιών & τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους!

Δανείστηκα από φίλο την Μεγάλη Χιμαιρα του Καραγατση, οι πρώτες 90 σελίδες δε με συγκίνησαν ιδιαίτερα αλλά θα το συνεχίσω.

Τελείωσα τελικά τελείως το Τοτέμ του λύκου που μου άρεσε ελάχιστα (αν και ομολογουμένως οι τελευταίες 150 σελίδες βελτιώνουν το συνολικό αποτέλεσμα) και συνεχίζω με το Αϊβαλί η πατρίδα μου του Φώτη Κόντογλου.

Τελιωσα το εντελως αδιαφορο Η Αγρια Μαιριλυν, του Τζερομ Τσαρυν.

Εχω ηδη ξεκινησει το Λιλιθ, του Τζορτζ ΜακΝτοναλντ!

Έχω ξεκινήσει το "Οι συγκρουσεις του εσωτερικου μας κόσμου" της Karen Horney επαγγελματικούς λόγους.
Το βιβλίο μου το χάρισαν μετα από πολλά χρόνια από το θάνατο ενός συλλέκτη που είχε μία τεράστια βιβλιοθήκη. Το βιβλίο στα πλάγια φέρει σφραγίδα με το όνομά του και τις χρονολογίες που έφτιαχνε τη βιβλιοθήκη.

Αυτό όμως που ανακάλυψα σημερα είναι ότι το βιβλίο έχει σελίδες ενιαίες και πρέπει να τις ξεχωρίζω με το μαχαίρι. Κι όταν έφτασα στις πρώτες σελίδες που ο πρώτος αναγνώστης δεν είχε ξεχωρίσει, συνειδητοποίησα μέχρι που είχε διαβάσει το βιβλίο. Κάπου στη μέση του ιδανικού εαυτού.:χμχμ:

Ετοιμάζομαι απόψε να ξεκινήσω το "Άρια, ο κόσμος από την αρχή" του Δημήτρη Στεφανάκη.

Για να δούμε ...

Παράτησα πάλι το Αλεξανδρινό κουαρτρέτο, κι έπιασα την Αηδονόπιτα, του Ζουργού. Πιστεύω πως αυτό έχει περισσότερες ελπίδες να το διαβάσω...

Ετοιμάζομαι απόψε να ξεκινήσω το "Άρια, ο κόσμος από την αρχή" του Δημήτρη Στεφανάκη.

Για να δούμε ...
Έμιλυ όταν προχωρήσει λίγο πες μας δυο λόγια γιατι το έχω στο ράφι αρκετό καιρό και δεν το έχω ανοίξει ακόμα. :)

Παράλλα με το Αϊβαλί η πατρίδα μου του Κόντογλου, ξεκίνησα και το Επί της Γης βασιλεία του Αλέχο Καρπεντιέρ