Λύσε μου μια απορία ρε συ Κόρτο. Γιατί τέτοιο κόλλημα ο παππούς με το βιβλίο του Οστρόφσκι; Δεν το κατάλαβα.Βαρέθηκα με το τοτέμ του λύκου, οπότε το άφησα προς το παρόν (; ) και συνεχίζω με το Παταγονία Εξπρές του Λουίς Σεπούλβεδα.
Να σου πω Χρήστο, εγώ δεν έχει τύχει να διαβάσω το πώς δινότανε το ατσάλι αλλά από τον τίτλο φαντάζομαι ότι είναι τυπικό παράδειγμα "σοσιαλιστικού ρεαλισμού" και ο παππούς είναι μαχητικός αριστερός (όχι κομμουνιστής όμως, μάλλον αναρχικός) με μικρή εκτίμηση (x τείνει στο μηδέν) σε στρατιωτικούς και παπάδες οπότε είναι λογικό να ενθουσιάζεται που ο εγγονός του παθιάζεται με ένα βιβλίο που ο ίδιος θεωρεί ότι προβάλλει σωστά πρότυπα.Λύσε μου μια απορία ρε συ Κόρτο. Γιατί τέτοιο κόλλημα ο παππούς με το βιβλίο του Οστρόφσκι; Δεν το κατάλαβα.
Οπότε μάλλον το βιβλίο αυτό θα είναι κάτι σαν το ευαγγέλιο των μαχητικών αριστερών, που λες κι εσύ. Μάλιστα. Σ'ευχαριστώ Κόρτο.Να σου πω Χρήστο, εγώ δεν έχει τύχει να διαβάσω το πώς δινότανε το ατσάλι αλλά από τον τίτλο φαντάζομαι ότι είναι τυπικό παράδειγμα "σοσιαλιστικού ρεαλισμού" και ο παππούς είναι μαχητικός αριστερός (όχι κομμουνιστής όμως, μάλλον αναρχικός) με μικρή εκτίμηση (x τείνει στο μηδέν) σε στρατιωτικούς και παπάδες οπότε είναι λογικό να ενθουσιάζεται που ο εγγονός του παθιάζεται με ένα βιβλίο που ο ίδιος θεωρεί ότι προβάλλει σωστά πρότυπα.
Έτυχε και το είδα κι εγώ σε βιβλιοπωλείο και μου τράβηξε το ενδιαφέρον. Όταν το τελειώσεις πες μας αν θες τις εντυπώσεις σου!Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο. Πρόκειται για ιστορικό μυθιστόρημα του Θεσσαλονικιού συγγραφέα Ισίδωρου Ζουργού και είναι ο ορισμός του κλασικού.
Θα ήθελα το λινκ.@Γιώργο,έχει κάνει μία εξαιρετική παρουσίαση η Ασημένια εδώ στη λέσχη για το βιβλίο αυτό!
Εδώ είναιΘα ήθελα το λινκ.
Ευχαριστω ΓιώργοΕδώ είναι