Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Ξεκινησα χθες το Βιλετ της Μπροντε και εβγαλα 6 κεφαλαια.Μπορω να πω με ενθουσιασε πολυ!
Ενω ταυτοχρονα διαβαζω του Μαρτιν το 1ο το παιχνιδι του στεμματος.
Ειχα βγαλει κ αρκετες σελιδες απο τη Μανταμ Μποβαρυ αλλα με κουρασε κ σταματησα
Δεν ξερω αν εφταιγε η μεταφραση κ οι κακες περιγραφες, το οτι το διαβαζα στην παραλια, ή η γραμματοσειρα
Ισως που δεν ειχε κατι να μ κεντρισει το ενδιαφερον. Παντως 2 φορες το εχω ξεκινησει και παρατησει λιγο μετα.
Δεν ξερω αν αξιζει κ 3η προσπαθεια.
Το βρηκα πληκτικο πολυ στις 70 περιπου σελιδες που εβγαλα.
Στεναχωριεμαι να αφηνω βιβλια στη μεση.

@ Πωλίνα μην αφήσεις την "Μποβαρύ".Είναι λίγο αργό στην αρχή αλλά πρόκειται για κλασικό έργο από τα καλύτερα της γαλλικής παραγωγής.Μάλλον έφταιξε η παραλία!!

Κι εγώ κάτι τέτοιο υποψιάζομαι. Ακόμα και αν ξεκίνησε να τα γράφει μόνος του την δεκαετία του 60, συνέχισε να εκδίδει 3-5 βιβλία το χρόνο ως τον θάνατό του πέρσι στα 86 του.
Όπως όλοι οι μεγάλοι ζωγράφοι, έτσι κι οι μεγάλοι συγγραφείς... με βοηθούς :χαχα:
Διάβαζα πρόσφατα πως είχε πρόγραμμα, δύο εβδομάδες έρευνα-συνεντεύξεις-επιτόπιο ταξίδι, και δύο μήνες γράψιμο περίπου, οπότε ένα βιβλίο κάθε τρεις μήνες.

Τέλειωσα τον βαθμό ενοχής-Patterson - Bell, και συνεχίζω (χωρίς να έχω τελειώσει τον Νταλί), με το IMPERIUM του Ρόμπερτ Χάρις.

@ Πωλίνα μην αφήσεις την "Μποβαρύ".Είναι λίγο αργό στην αρχή αλλά πρόκειται για κλασικό έργο από τα καλύτερα της γαλλικής παραγωγής.Μάλλον έφταιξε η παραλία!!
Κι εγω πιστευω πως η παραλια εφταιγε. Θυμαμαι να σηκωνω το κεφαλι μ απο το βιβλιο κι ολα να γυριζουν γυρω μου!Τωρα που θα σταματησουν τα μπανια θα κανω κι αλλη προσπαθεια!

*Το Βιλετ σε αντιθεση, γρηγορο κ ευκολοδιαβαστο! 6 κεφαλαια εφυγαν σε 2.5 ωρες χωρις να σηκωσω κεφαλι!

Τελείωσα το βιβλίο ''Ταξίδι στην άκρη της νύχτας'' του Σελίν κ συνεχίζω με το βιβλίο ''Ο Ξένος'' του Αλμπερ Καμύ.Μέχρι στιγμής μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον!!

Τελειωσα το '' Σκηνες απο τον Βιο του Ματιας Αλμοσινο'' του Ισιδωρου Ζουργου, το οποιο εαν εξαιρεσουμε τις 102 456 570 μεταφορες που ειχε χρησιμοποιησει ο συγγραφεας και γινοταν εκνευριστικος, ηταν παρα πολυ καλο. :πάνω: Σημερα ξεκινησα τον '' Μαγο'' του Τζων Φοουλς. :)

Τέλειωσα το "Έγκλημα στη Μύκονο" του Γιάννη Μαρή, που μου άρεσε πολύ και θελω να διαβάσω κι άλλα δικά του, και το "Σπίτι των Πνευμάτων" της Αλιέντε που επίσης το βρήκα εκπληκτικό, το βάζω δίπλα στους Άθλιους του Ουγκώ γιατί μου τους θύμισε πολύ αλλά είχε πολύ πόνο και θέλω να ηρεμίσω λίγο από την επιρροή του.. Τώρα θα πιάσω τον τεραστίων διαστάσεων "Θόλο" του Κινγκ γιατί έχω ξεκινήσει τη σειρά και έχω πορωθεί!!!

Τελείωσα το βιβλίο ''Ο Ξένος" του Αλμπερ Καμυ και συνεχίζω με το ''Ο Ερωτας στα χρόνια της χολέρας'' του Μάρκεζ.

Τελειώνω το "Αδερφοί Καραμαζώφ" του Ντοστογιέφσκι και συνεχίζω με τον "Ηλίθιο" του ιδίου......

Τελείωσα τα βιβλία του δικού μας Άγγελου Κ. Η ποιητική του συλλογή είναι απλά υπέροχη. Έχουμε διαβάσει δείγματα της δουλείας του και εδώ στην λέσχη.Τα ποιήματα του υμνούν τον έρωτα και την αγάπη και είναι το ένα καλύτερο από το άλλο.
Έμεινα όμως ενθουσιασμένη και από το μυθιστόρημα του. Καλογραμμένο με απλή ρεαλιστική γραφή,γρήγορη πλοκή και με εξελίξεις που διαδέχονται η μια την άλλη χωρίς όμως να σε κουράζουν αλλά αντίθετα να σε κρατάνε μέχρι τέλους. Έχει δημιουργήσει καθημερινούς ήρωες,με δυνατά συναισθήματα,πάθη,λάθη και ελαττώματα.Σε προκαλούν να τους γνωρίσεις και να τους καταλάβεις. Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί!;)

Συνεχίζω με τον Ηλίθιο του Ντοστογιέφσκι.

Σήμερα τελείωσα τις ""Νεκρές Ψυχές" του Νικολάι Γκόγκολ.Είμαι εντυπωσιασμένος από το πόσο σύγχρονο είναι το έργο με τον απίστευτο ήρωα του,"λαμόγιο" που συναντάμε συχνά γύρω μας.Περισσότερα στοιχεία στο αντίστοιχο νήμα της λέσχης.

Ξεκινώ προσεχώς "Το κατά Ιησούν Ευαγγέλιον" του Ζοζέ Σαραμάγκου. Κάτι μου λέει πως έχουμε πολύ ψωμί εδώ.

Τέλειωσα το αριστούργημα του Νίκου Καζαντζάκη ''Ο Χριστός ξανασταυρώνεται''. Το βιβλίο αυτό άλλαξε ριζικά τον τρόπο σκέψης μου. Συνεχίζω με το ''Στα παλάτια της Κνωσού'' του ίδιου. Και μάλλον θα τον διαβάζω για πολύ καιρό ακόμα...

Διάβασα τον Ένοικο του Θέρκας, την Εφεύρεση του Μορέλ του Κασάρες και το Κοσμόπολις του Ντελίλο. Το ένα καλύτερο απ'το άλλο.
Συνεχάω με το γνωστό μιδλσεξ και το Νανούρισμα του Πόλανικ.

"Ο πρώτος και ο δεύτερος θάνατος του Κινίνου του Μπεκρού" του Ζόρζε Αμάντο - αποδείχτηκε ένα μικρό βιβλιαράκι από τον αγαπημένο μου συγγραφέα, και δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό. Η γραφή του Αμάντο ρέει σαν ρυάκι, και σε μια μέρα θα το τελειώσω, άσχετα από όλα τα άλλα που διαβάζω αυτή την περίοδο.
(Ευχαριστώ, Κόρτο).

Βαρέθηκα με το τοτέμ του λύκου, οπότε το άφησα προς το παρόν (; ) και συνεχίζω με το Παταγονία Εξπρές του Λουίς Σεπούλβεδα.