Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

"The Hollow Man" από την σειρά Dr. Gideon Fell , του John Dickson Carr

Το πρώτο locked-room mystery που διαβάζω και στα μισά του βιβλίου μου φαίνεται αρκετά καλό.

Τζέιν Έυρ

Λοιποοοόν...
Τζέιν Έυρ. Σήμερα το τελείωσα. Η ζυγαριά δυστυχώς κλίνει προς τα πλην...
Είναι αρκετά αυτά που δεν μου άρεσαν, όμως θα το αδικήσω αν μαζί με αυτά δεν γράψω και αρκετά από τα θετικά που σίγουρα υπάρχουν, κυρίως αν λάβουμε υπόψη πως η συγγραφέας είναι γυναίκα και μάλιστα στη βικτωριανή εποχή.
Οπότε δεν θα γράψω ούτε τα κατά ούτε τα υπέρ, γιατί θα πάει μακριά η βαλίτσα.
Δυο πράγματα μόνο...
Καταρχάς, οκ, διαβάζεται εύκολα και με σχετικό ενδιαφέρον.
Αλλά βρε παιδιά, θυμίζει Άρλεκιν! (ναι, έχω διαβάσει κι από αυτά, μη βαράτε!). Λογικό βέβαια να θυμίζει, αφού φαντάζομαι πως οι συγγραφείς των Άρλεκιν και γενικά της ανάλαφρης ροζ λογοτεχνίας προσπάθησαν να μιμηθούν αρκετά τις κλασσικές ιστορίες αγάπης.

Δεν θέλω να συγκρίνω μια καταξιωμένη κλασσική συγγραφέα με κάποιους που απλά γράφουν σε πεπατημένα μοτίβα σχεδόν τα ίδια και τα ίδια.
Όμως η κύρια ένστασή μου είναι η εξής. Αν πάρω ένα Άρλεκιν (αν και πλέον δεν τα αντέχω ούτε για πλάκα) γιατί θέλω κάτι ανάλαφρο, ξέρω εκ των προτέρων τι πρόκειται να διαβάσω και παίρνω και το ρίσκο να μου βγει σκουπίδι. Όταν λοιπόν κάποιο από αυτά είναι παραδόξως σχετικά έξυπνο και γρήγορο στη πλοκή του, οκ, περνάς δυο ωρίτσες χαλαρά.
Όταν όμως θεωρείς πως στα χέρια σου πιάνεις ένα κλασσικό αριστούργημα, ε τότε σίγουρα έχεις μεγαλύτερες προσδοκίες.
Από αυτή την άποψη απογοητεύτηκα πολύ.

Περιμένω τις απόψεις σας, κυρίως από αυτούς που το διάβασαν και δεν ενθουσιάστηκαν. Υπάρχει κανείς ή είμαι η μόνη?

Τελείωσα το Θλιμμένο Κυπαρίσσι και μπήκε στα αγαπημένα μου απο Κρίστι χαλαρά. Συνεχίζω με τον Ταλαντούχο Κύριο Ρίπλευ της Χάισμιθ.

Φθινόπωρο, θα διαφωνήσω μαζί σου καθώς το θεωρώ όντως αριστουύργημα το συγκεκριμένο με εξαιρετική γραφή και ψυχογράφηση των ηρώων. Αλλα αυτά είναι γούστα σαφώς :)

Στιλλ, απόλυτα σεβαστή η άποψή σου!
Αναρωτιέμαι ωστόσο αν υπάρχουν κι άλλοι σαν κι εμένα που δεν τους πολυάρεσε.

Παράλληλα με το "Η Σμύρνη στις φλόγες", διαβάζω το "τίποτα δεν χαρίζεται" της Μάρως Δούκα.
Η Δούκα γράφει πολύ ωραία, αν και κάποιες φορές με εκνευρίζει. Πριν πολλά χρόνια μάλιστα, ένα βιβλίο της κατέληξε στο ράφι των ανεπιθύμητων βιβλίων. Δεν θυμάμαι ούτε ποιο βιβλίο ήταν, ούτε την αιτία της αποπομπής του. :χαχαχα:

Τελείωσα τον αναμφισβήτητα Ταλαντούχο κύριο Ρίπλευ και συνεχίζω με τον Πίνακα της Φλάνδρας του Ρεβέρτε.

Τελειωσα με το μετριο Θανασιμη Απειλη, του Τζεϊμς Πατερσον.

Συνεχιζω με το Θα Φτυσω στους Ταφους σας, του Μπορις Βιαν.

Τελειωσα το Αστερι του Διαβολου και συνεχιζω με τον Λυτρωτη. Τελικα αυτος ο Νεσμπο ειναι σαν τα σπορια,αν τον ξεκινησεις μια φορα δεν μπορεις να σταματησεις.

Καλικάντζαρος

Δαγεροτύπης
εκτος αν φας σαπιο...

εχω διαβασει μονο τη νυχτεριδα και στις τελευταιες 100 σελιδες ηθελα να το πεταξω στο τοιχο..

Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον μεχρι στιγμής, εγώ βρήκα κάμποσα δικά του στην δημοτική βιβλιοθήκη.
συμφωνώ,και μένα μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέροντα τα έργα του,ειδικά το Η λέσχη Δουμάς,αποφάσισα όμως να τον ξεκινήσω το φθινόπωρο

Τελειωσα το Θα Φτυσω στους Ταφους σας, του Βιαν. Μου αρεσε αλλα νομιζω θα μπορουσε να ειναι καλυτερο.

Συνεχιζω με το Αιχμηρα Αντικειμενα, της Τζιλιαν Φλιν.

Τελειωσα το Θα Φτυσω στους Ταφους σας, του Βιαν. Μου αρεσε αλλα νομιζω θα μπορουσε να ειναι καλυτερο.

Συνεχιζω με το Αιχμηρα Αντικειμενα, της Τζιλιαν Φλιν.
Το Θα φτύσω στους τάφους σας έχει γυριστεί και σε ταινία μήπως; Ωραίο το βιβλίο της Φλυν :πάνω: