Ποια χώρα θεωρείτε ότι έχει βγάλει την καλύτερη λογοτεχνία;

Ποια χώρα θεωρείτε ότι έχει βγάλει την καλύτερη λογοτεχνία;

 • Ρωσια

  Votes: 45 27,6%
 • Γαλλια

  Votes: 27 16,6%
 • Γερμανια

  Votes: 6 3,7%
 • Αγγλια

  Votes: 35 21,5%
 • Ελλαδα

  Votes: 30 18,4%
 • Η.Π.Α

  Votes: 10 6,1%
 • Ιταλια

  Votes: 1 0,6%
 • Αλλη

  Votes: 9 5,5%

 • Total voters
  163

Λήδα

Κοινωνός
Η Γαλλία. Παρολο που τώρα διαβαζω περισσοτερο συγγραφείς απο την Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτιειες, η γαλλική λογοτεχνία με εχει, κατα κάποιον τρόπο, διαμορφώσει. Εμαθα γαλλικά για να μπορέσω να διαβασω Γιουρσενάρ, Ντε Μπωβουαρ και Κολετ στο πρωτότυπο.
 
Έμαθα γαλλικά για να μπορέσω να διαβασω Γιουρσενάρ,
Πόσο σε ζηλεύω που διάβασες Γιουρσενάρ στο πρωτότυπο...
Οι μεταφράσεις του Χατζηνικολή είναι το λιγότερο για κλάματα. Ασυνάρτητη σύνταξη, ακατανόητες λέξεις και καμία παραπομπή. Όταν διάβασα το "Η άβυσσος" δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο αδικήθηκε ένα τέτοιο αριστούργημα...
Το ωραίο είναι πως η μεταφράστρια ήταν και φίλη της συγγραφέως! :ζντόινγκ:
 

Λήδα

Κοινωνός
Οι μεταφράσεις του Χατζηνικολή είναι το λιγότερο για κλάματα
Mε αυτές ξεκίνησα κι εγώ. Επιεικώς απαράδεκτες. Μου πήρε αρκετά χρόνια, αλλά οταν διάβασα την άβυσσο στο πρωτότυπο, συγκινήθηκα. Ειναι υπέροχο βιβλίο.
 
@Λήδα το έργο είναι βαθιά ανθρώπινο και αριστουργηματικό.
Παρόλο που ταλαιπωρήθηκα από την μετάφραση του Χατζηνικολή ανατρέχοντας σε αγγλικά κείμενα, αναλύσεις και στην βικιπαίδεια κάθε τρεις και λίγο νομίζω πως πρόκειται για ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει!
Προσωπικά ο Μεσαίωνας ασκεί πάνω μου μια περίεργη γοητεία...
 
Πολυ ενδιαφερον τα αποτελέσματα του γκαλοπ. Προσωπικά τρια πράγματα με εχουν εκπλήξει. Πρώτον οι πολλοι ψηφοι στην Ελληνική και Αγγλική λογοτεχνία (προσωπικά θεωρω την αγγλικη λογοτεχνία υποδεεστερη απο Ρωσια,Γαλλια, Γερμανια,ΗΠΑ), δευτερον οι πολύ λίγοι στην Γερμανική και τριτον η απουσία της Ισπανοφωνης λογοτεχνίας. :ουχ: Εγω πάντως είμαι μεταξύ Γαλλικής και Γερμανικής.
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Θα πω την Κινα, παροτι εχω διαβασει μονο το Ταο και την Τεχνη του Πολεμου (απο τα οποια δεν καταλαβα τιποτα :Ρ) αλλα θα το αποδειξω μαθηματικα :))))

Η Κινα μαζι με την Ελλαδα και την Περσια ειναι απο τις ελαχιστες χωρες που εχουν καταγεγραμμενη ιστορια απο π.Χ. μεχρι σημερα. Διαχρονικα (και πληθυσμιακα) επομενως ειναι στατιστικα πιο πιθανο να εχουν γραψει περισσοτερα αριστουργηματα απο ο,τι, ας πουμε, οι ΗΠΑ τα τελευταια (μολις) 500 χρονια, παροτι εμεις μπορει να μη τα ακουσαμε ποτε. :))))
 

Νιικος

Κοινωνός
Αγγλία φυσικά
κατ εμέ έχει προσφέρει στον παγκόσμιο πολιτισμό όσα όλοι οι υπόλοιποι
μαζί

γενικά πάντα θεωρούσα την Αγγλία του χθες την Αρχαία Ελλάδα του προχθες
 
Top