Ποια ταινία (ή σειρά) για τα "Ανεμοδαρμένα Ύψη" προτιμάτε;

Πάντως είναι γεγονός πως όσο θυμάμαι τον εαυτό μου κανείς αναγνώστης δεν έβγαινε ικανοποιημένος απ’ την κινηματογραφική αίθουσα. Πάντα κάτι ήταν λειψό στις κινηματογραφικές μεταφορές των βιβλίων. Τα πετυχημένα για μένα είναι οι ταινίες που γίνονται σαν απολύτως αυτόνομα έργα σε σχέση με τα βιβλία. Η πιστή μεταφορά ενός τεράστιου αριθμού σελίδων σε μόλις δυό ώρες κινηματογραφικής απεικόνισης, συμπεριλαμβανομένων και των διαλειμμάτων είναι από μόνη της το Α και το Ω μιας αποτυχίας, αν κανείς μιλάει για πιστή μεταφορά φυσικά.
Συμφωνώ απόλυτα :πάνω:
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Νομίζω ότι κάποια κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου είχε προβληθεί μ' αυτόν τον τίτλο οπότε μεταφράστηκε και το κόμιξ σαν Πύργος των Καταιγίδων
Η δική μου έκδοση πάντως, που είναι παλιούτσικη, έχει αυτόν τον τίτλο :)

@Διατσέντα, εν μέρει συμφωνώ. Κάποιες κινηματογραφικές μεταφορές, όμως, που ήταν πολύ πιστές στο βιβλίο (Πράσινο Μίλι, Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν - που ακολούθησε ακόμα και τις περιγραφές των σπιτιών) είναι για μένα τουλάχιστον εξαιρετικές.
 
Εγώ το έχω ξαναπεί ...παλιά μου την έδινε στα νεύρα να μην είναι πιστή η ταινία με το βιβλίο . Τώρα προσπαθώ να τα βλέπω σαν δύο διαφορετικά πράγματα γιατί αλλιώς δεν θα ευχαριστιέμαι καμιά ταινία που είναι βασισμένη σε βιβλίο που έχω διαβάσει . Στα σίγουρα δεν με χαλάει μια καλή μεταφορά όμως έχει τύχει ταινίες πολύ διαφορετικές να τις απολαύσω παααρα πολύ . . (Λάμψη , Περηφάνια και Προκατάληψη, Χόμπιτ κ.α )

Τα ανεμοδαρμένα ύψη δεν μου αρέσουν γενικότερα οπότε πιστεύω και την πιο πιστή μεταφορά να δω προσωπικά δεν θα τρελαθώ κιόλας :μαναι:
 

Διατσέντα

Λαίδη Βιβλιοδέτρα
Ο τίτλος κυριάρχησε κι εγώ δεν γνωρίζω ποιά γραφή τον καθιέρωσε. Η μεταφραση του κινηματογραφικού έργου ή εκείνη του βιβλίου.

Όσον αφορά τώρα στις μεταφορές γενικότερα έχεις απόλυτο δίκιο.

Έπειτα η υποκειμενικότητα δεν είναι ένας αμελητέος παράγοντας. Προσωπικά προσπαθώ να την αμβλύνω, όσο μπορώ, όσο προσλαμβάνω ένα όποιο έργο κι όχι μόνο ένα λογοτεχνικό.

Την ώρα που το έργο μου μιλάει προτιμώ να είμαι βουβή. Στο τέλος γίνονται οι διεργασίες μέσα μου με ό,τι έχω στα εργαλεία μου μαζεμένα μέσα στα χρόνια. Και πάλι δεν θα φορέσω στο έργο το πεπερασμένο σύστημα εμπειριών μου. Αντίθετα θα κοιτάξω να πάρω απ’ αυτό και να εμπλουτίσω τα εργαλεία μου.
 
Top