Ποια η γνώμη σας για τα παλαιοβιβλιοπωλεία;

Λούση, προσωπικά έχω πολύ κακή εμπειρία από παλαιοβιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης που υποτίθεται πως αγοράζει βιβλία γι'αυτό δεν θα σου συνιστούσα να τα πουλήσεις σε παλαιοβιβλιοπώλη, βέβαια ίσως οι τακτικές στην Αθήνα να διαφέρουν, δεν ξέρω.

Τα 3 και 4 ευρώ που αναφέρεις για μένα θα ήταν μια χαρά καθώς επρόκειτο για βιβλία που δεν με εξέφραζαν, δεν ήθελα στην βιβλιοθήκη μου και επιθυμούσα να τα ξεφορτωθώ, ο ιδιοκτήτης όμως - μολονότι όπως αντιλήφθηκα τα ήθελε πολύ (κάποια ήταν εξαντλημένα και όλα σε υπερ - άριστη κατάσταση καθώς τα περισσότερα δεν τα είχα καν ξεφυλλίσει) - μου πρότεινε τιμές όπως 20 και 30 λεπτά για το καθένα, ενώ ορισμένα ιδιαίτερα δημοφιλή, όπως δύο τίτλοι του Στίβεν Κινγκ, μου έκανε την τιμή να τα κοστολογήσει 1 ολόκληρο ευρώ (!)

Η απογοήτευση του που απέρριψα τις δελεαστικές τιμές που μου πρόσφερε ήταν έκδηλη στο πρόσωπό του και επέμενε να το ξανασκεφτώ, να το ξανασυζητήσουμε και μπλα μπλα μπλα...

Συνεπώς θα σου έλεγα κι εγώ να δοκιμάσεις τις εναλλακτικές επιλογές που προτάθηκαν παραπάνω

Last edited:
Και προσφατα, μιλωντας με μεγαλο βιβλιοπωλειο θεσσαλονικης κ αθηνας, παιρνουν τα παλια σου βιβλια χωρις αντιτιμο, κ απλα σου κανουν τη φανταστικη εκπτωση του 10% αν πεις να αγορασεις ενα δικο τους, για καθε δικο σου που θα τους δωσεις. Το βιβλιοπωλειο πωλει και μεταχειρισμενα.

Σκεφτομαι να τα χαρισω σε δανειστικη βιβλιοθηκη.

Χμ από αυτά που είπατε βλέπω πως δεν αξίζει και πολύ να τα δώσω σε παλαιοβιβλιοπωλείο, θα τα βάλω σε αγγελία και βλέπω, το πολύ πολύ να ναι κρυμμένα από τα άλλα βιβλία που μάρεσαν. Πάντως σκεφτόμουν πως πέρνουμε βιβλία ενώ στην ουσία δεν πρόκειται να τα διαβάσουμε δεύτερη φορά. Προσωπικά εγώ δηλαδή δεν το χω σκοπό αλλά απ την άλλη θέλω να πέρνω νέα βιβλία. (Συγγνώμη για το οφ-τόπικ)

@Λούση, εγω δεν πιστεύω πως δεν έχει σχέση αν θα τα διαβάσεις δεύτερη φορά ή όχι- εγώ προσωπικά μόνο ένα έχω διαβάσει 2η φορά και μακάρι να μπορούσα να το διαβάσω και 56η- είναι ωραίο το αίσθημα να έχεις μετά τα βιβλία στη βιβλιοθήκη και να μη χρειαστεί να τα αποχωριστείς, π.χ. στη δανειστική βιβλιοθήκη. :))

Οντως είναι ανεκτίμητο συναίσθημα αφού πλέον τα έχουμε σαν παιδιά μας. :χαχα:

Last edited by a moderator:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ειδικά τα παλαιοβιβλιοπωλεία στην Θεσ/νίκη νομίζω πως κατά κύριο λόγο αγοράζουν τζάμπα, μετά το βάζουν σε πλαστικό σακουλάκι και το πουλάνε σαν ανεκτίμητο.

Παντου τα ιδια κανουν τωρα πια...καποτε ηταν καπως καλυτερες οι συναλλαγες με τους παλαιοβιβλιοπωλες,τωρα σου προτεινουν κατι τιμες αγορας που ειναι για γελια και για κλαματα μαζι συν του οτι οπως εγραψες μετα θα πουλησουν καποια ως ανεκτιμητα...

Στα βιβλιοπωλεία Νάκας στην Σόλωνος και στην Ραφήνα, λειτουργούν παλαιοβιβλιοπωλεία, στα οποία, κατά καιρούς έχω βρεί διαμαντάκια ανεκτίμητα σε εξευτελιστικές τιμές.
:σάλια:

Έχω πάει στη παλαιοβιβλιοθηκη Καραμούζα (Θεσσαλονίκη Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα -κοντα στη Καμάρα) εεεεεντάξει...είχα δώσει πολλές ευκαιρίες στο μαγαζί. Δεν λέω, άπειρα βιβλία. Σπάνια βιβλία, αλλά οι συνθήκες άθλιες. Βρωμάει μούχλα και υγρασία. Κάθε φορά που έμπαινα είχα τον φόβο μη σπάσουν οι σωληνώσεις και πλημμυρίσει το υπόγειο. Όταν εννοώ μη σπάσουν οι σωληνώσεις, μιλάω κυριολεκτικά. Ακούγονται λες και σέρνονται τα gremlins μέσα στους σωλήνες.

Αντιθέτως το Οκτάνα (Ισαύρων πάλι Θεσσαλονίκη) είναι διαμαντάκι. Μικρός χώρος, αλλά καθαρός και περιποιημένος. Πιο πολύ σου κάνει για βιβλιοπωλείο παρά για παλαιοβιβλιοπωλείο.