Ποια η γνώμη σας για τα παλαιοβιβλιοπωλεία;

Κάπου διάβασα ότι οι τιμές του Καραμούζα στη Θεσσαλονίκη είναι πιο φθηνές από αυτές του "Πάρε-Δώσε".
Θα ήθελα να πω ότι σήμερα που επισκέφτηκα και τα δύο δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο (το αντίθετο μάλιστα).
Ο πρώτος έχει σίγουρα πολύ μεγαλύτερη συλλογή βιβλίων πάντως.
Είναι συμπαθητικοί πάντως και αξιοπρόσεκτη η προσπάθειά τους.
Στα αρνητικά και των δύο όμως καταγράφηκε το γεγονός ότι έπρεπε να το ζητήσω για να μου δώσουν απόδειξη.

Θα συμπληρώσω και εγώ τις εντυπώσεις μου για 2 παλαιοβιβλιοπωλεία που αν δεν κάνω λάθος αναφέρθηκαν στην αρχή του νήματος, τα οποία έχω επισκεφτεί κάμποσες φορές. Το ένα είναι το "ΙΣΤΩΡ" και το άλλο είναι "Παλαιοβιβλιοπωλείο Νίκος Χρυσός" και τα δυο είναι στην Ιπποκράτους σχετικά κοντά. Είναι αρκετά εξυπηρετικοί απλά το μόνο "κακό" που έχει το δεύτερο είναι ότι δεν μπορείς να ψάξεις, ότι θες του λες και ψάχνει εκείνος και σε ειδοποιεί. Βέβαια έχουν σελίδες στο ίντερνετ οπότε μπορείς να κάνεις από εκεί μια πρόχειρη αναζήτηση και αγορά. Στο ΙΣΤΩΡ μου αρέσει που είναι χωρισμένα σε κατηγορίες και ψάχνεις με την ησυχία σου (όσες φορές έχω πάει έχει και απαλή μουσικούλα :φιρουλί: ). Απο τιμές τώρα δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά αν είναι καλές ή όχι γιατί τα βιβλία που πήρα εγώ (Αγκάθα κυρίως :σάλια: ) αγοράζοντάς τα καινούρια σε γενικές γραμμές δεν είναι πανάκριβα (περίπου 5-7€), από εκεί τα έχω πάρει 2,5-4€.

Μπορώ αν θέλετε να παραθέσω τις σελίδες τους στο ίντερνετ αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα :ε;: .

Εγώ προσωπικά αν θέλω να αγοράσω ένα βιβλίο ψάχνω πρώτα σε παλαιοβιβλιοπωλεία γιατί οι τιμές είναι σαφώς καλύτερες, αλλά μου αρέσει κιόλας να είναι και απο δεύτερο χέρι (αρκεί να ήταν καθαρό :φρύδια: ) γιατί έχουν μια ωραία περίεργη μυρωδιά!!!

Στο παλαιοβιβλιοπωλείο Ιστωρ πήγαινα συχνά για ένα μεγάλο διάστημα. Ναι είναι ωραίος ο χώρος και εξυπηρετικός πολύ ο κύριος που το έχει αλλά έχω τσεκάρει πολλές φορές τις τιμές του και είναι ακριβό. Σύννεφο, αφού κινείσαι στο κέντρο, πρέπει να επισκεφτείς το Μικρό Μοναστηράκι στην Γραβιάς.(αν δεν το έχεις κάνει ήδη):)

Όχι δεν το έχω επισκεφτεί αλλά θα πάω σίγουρα. Διάβασα πολύ καλά σχόλια και θα το επισκεφθώ. Σε ευχαριστώ για την πρόταση :))
Στο παλαιοβιβλιοπωλείο Ιστωρ πήγαινα συχνά για ένα μεγάλο διάστημα. Ναι είναι ωραίος ο χώρος και εξυπηρετικός πολύ ο κύριος που το έχει αλλά έχω τσεκάρει πολλές φορές τις τιμές του και είναι ακριβό. Σύννεφο, αφού κινείσαι στο κέντρο, πρέπει να επισκεφτείς το Μικρό Μοναστηράκι στην Γραβιάς.(αν δεν το έχεις κάνει ήδη):)

Μιας και πιάσατε τα αθηναϊκά παλαιοβιβλιοπωλεία, να πω ότι (από τη διαδικτυακή μου επαφή μαζί τους και τις παραγγελίες που έχω κάνει) το καλύτερο από πλευράς παρεχόμενων τίτλων -τουλάχιστον για τα γούστα μου- και τιμών είναι το 'Τέλειος Κύκλος' . Το 'Χρυσός' είναι στη δεύτερη θέση (κυρίως λόγω των τίτλων και των κάπως "τσουχτερότερων" τιμών) και το 'Ίστωρ' δεν το προτιμώ καθόλου λόγω των πανάκριβων βιβλίων που προσφέρει. Μιλώ ως διαδικτυακός αγοραστής πάντα. Από την εξυπηρέτηση είχα κανένα παράπονο από κανέναν τους.

Last edited by a moderator:
Χμμ ωραία θα έχω και δεύτερο στα υπόψιν μου. Να κάνω μια ερώτηση όμως; στο "Τέλειος Κύκλος" μπορείς να πας και να ρίξεις καμιά ματιά στα βιβλία ή είναι σαν το "Χρυσός";

Χμμ ωραία θα έχω και δεύτερο στα υπόψιν μου. Να κάνω μια ερώτηση όμως; στο "Τέλειος Κύκλος" μπορείς να πας και να ρίξεις καμιά ματιά στα βιβλία ή είναι σαν το "Χρυσός";
Πήγα στο Τέλειο Κύκλο. Είναι ένας μικρός χώρος όπου μπορείς να ρίξεις ματιές αλλά δεν είναι από τα παλαιοβιβλιοπωλεία που μπορείς να χαζεύεις με τις ώρες. Έχει πολύ ενημερωμένο σαιτ πάντως, είχα τσεκάρει κάποια και τα πήρα σε πολύ καλές τιμές. Τουρκ, ευχαριστούμε για την πρόταση:)

AAA Ωραία!!! Ευχαριστώ και εγώ με την σειρά μου για τις πληροφορίες.
Πήγα στο Τέλειο Κύκλο. Είναι ένας μικρός χώρος όπου μπορείς να ρίξεις ματιές αλλά δεν είναι από τα παλαιοβιβλιοπωλεία που μπορείς να χαζεύεις με τις ώρες. Έχει πολύ ενημερωμένο σαιτ πάντως, είχα τσεκάρει κάποια και τα πήρα σε πολύ καλές τιμές. Τουρκ, ευχαριστούμε για την πρόταση:)

Επειδή τελευταία συχνάζω στα παλαιοβιβλιοπωλεία (όπως και αρκετοί, νομίζω), να παρατηρήσω ότι πρέπει κανείς να κάνει μια όσο το δυνατόν λεπτομερέστερη έρευνα και στα (κανονικά) βιβλιοπωλεία, έτσι ώστε να μην πέσει στην παγίδα να αγοράσει κάποιο βιβλίο 6 ή 7 € μεταχειρισμένο, τη στιγμή που μπορεί να το βρει 2 ή 3 ή 4 € καινούριο (σε προσφορά)...
(αυτό συμβαίνει, γιατί οι παλαιοβιβλιοπώλες αποφασίζουν τις τιμές τους "στο πόδι", χωρίς πολλή σκέψη, με αποτέλεσμα να μην εναρμονίζουν τις τιμές τους με τις τιμές της αγοράς. Έτσι, σε μερικές περιπτώσεις, συμβαίνει το παραπάνω παράδοξο!)

Τα παλαιοβιβλιοπωλεια αγοραζουν και βιβλια που θα θελες να δωσεις, σωστα; Επειδη οπως βλεπω θα μεινουν στο ραφι θα ηθελα να τα δωσω. Στην Αθηνα που θα μπορουσα να βρω καποιο βιβλιοπωλειο με μεταχειρισμενα βιβλια, για μα δωσω αλλα ισως και να παρω κανενα;

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
το μοναστηράκι ειναι γεμάτο παλαιοβιβλιοπωλεια που θα παρουν τα βιβλία σου αλλα υπαρχει και το oldbooks.gr στην χαριλάου τρικούπη.το Ιστωρ στην ιπποκρατους και αλλα πολλά.αν "γκουγκλάρεις" παλαιοβιβλιοπωλεία θα βρεις και άλλα.

Τα παλαιοβιβλιοπωλεια αγοραζουν βιβλια ναι,αλλα πλεον σε πολυ χαμηλες τιμες.Υπαρχουν πολλα σε αθηνα και πειραια,ενδεικτικα θα σου δωσω καποιες διευθυνσεις απο καποια που εχω κανει και γω αγορες ή πωλησεις:Στον πειραια Ελευθεριου Βενιζελου 13(Το μικρο μοναστηρακι),στην αθηνα Ζωοδοχου Πηγης 2-4(Βιβλιοανιχνευτης),Χ.Τρικουπη63(Ν.Χρυσος),Σολωνος κ Τζωρτζ 18(Γκεζερλης).Και φυσικα σε ολα τα παλαιοβιβλιοπωλεια στο μοναστηρακι στην Αστιγγος στη Νορμανου κλπ θα μπορεσεις να δωσεις τα βιβλια σου ή να κανεις καποια ανταλλαγη δινωντας λιγοτερα χρηματα συν το παλιο σου βιβλιο.

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Παντως τα βιβλια που εχω σκοπο να δωσω δεν μπορω να πω πως ειναι παλια. Ειναι σχετικα προσπαφατα και σε παρα πολυ καλη κατασταση, αντε να ναι τσακαλωμενο ενα μικρο κομματακο απ ενα δυο σελιδες για να εβρισκα το σημειο που ειχα μεινει.

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
δεν δοκιμαζεις και εδω μήπως εχεις καποιο που να το θέλει κάποιο μέλος της λέσχης??

Θα μπορουσες να τα βαλεις αγγελια προς πωληση σε σαιτ αγοραπωλησιων βιβλιων σαν εναλλακτικη επιλογη που πιστευω οτι θα ειχες και παραπανω οικονομικο οφελος απο την πωληση στα βιβλιοπωλεια,τα οποια οπως σου ειπα αγοραζουν πλεον σε πολυ χαμηλες τιμες ακομα κι αν ειναι σε καλη κατασταση τα βιβλια που τους πας..

Μωρέ εγώ να βάλω και εδώ πέρα αλλά νομίζω πως θα πάρει πολύ καιρό μέχρι να ενδιαφερθεί κάποιος. Χαμηλή τιμή λέγοντας εννοείς ακόμα και 3-4€ ας πούμε, ενώ το βιβλίο είχε 20€; Τέτοια φάση;

Ναι,καπως ετσι..Βεβαια ολα εξαρτωνται απο διαφορους παραγοντες οπως την σπανιοτητα του βιβλιου,την κατασταση του,την παλαιοτητα του κλπ.Παντως εγω πιστευω οτι θα μπορεσεις να τα δωσεις σε καλυτερη τιμη μεσω των αγγελιων σε ιδιωτες παρα σε παλαιοβιβλιοπωλες που θα κοιταξουν να τα αγορασουν σε χαμηλες τιμες ωστε να εχουν παραπανω κερδος κατα την μεταπωληση

@ Λούση, υπάρχει και "Το Μικρό Μοναστηράκι" στην Αθήνα, Γραβιάς 15 Εξάρχεια, δίπλα στην "Πρωτοπορία"......

@Λουση, γιατί δεν ανοίγεις πρώτα ένα νημα με τα βιβλια που θες να πουλήσεις; Εγώ θα ήθελα πάντως να δω τη λίστα σου!! :))