Ποια η γνώμη σας για τα παλαιοβιβλιοπωλεία;

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Είναι πως πας να ανέβεις, στο γωνιακό κτήριο, στο δεξί σου χέρι, από πίσω. Δεν θυμάμαι τί τιμές είχε εκεί αλλά γενικώς νομίζω πως η Θεσσαλονίκη είναι παντού ακριβή σε τέτοια πράγματα.

Κατεβαίνοντας την Εθνικής Αμύνης από την Εγνατία (Πλατεία Συντριβανίου) πρώτο στενό αριστερά (νομίζω Α. Σβώλου).

Ειναι πανακριβο.......τα πουλαει ολα σαν αντικες...ειδα βιβλια με 40 και 50 ευρω......δυστυχως για μενα απλησιαστα...

Στην οδό Άστιγγος (ανάμεσα στο Μοναστηράκι και στο Θησείο) έχει τρία παλαιοβιβλιοπωλεία. Ειδικά το ένα απ'αυτά το επισκέπτομαι συχνά και το τιμάω δεόντως!!

Έχω μπει μέσα και στα τρία, αλλά από το ένα ψωνίζω. Είναι πιο προσεγμένο και με ελκύει περισσότερο. Τιμές καλές έως πολύ καλές θα έλεγα και η κατάσταση των βιβλίων καλή σε γενικές γραμμές.

Φιλε Επιδοξε θα μπορουσες να μοιραστεις το ονομα του παλαιοβιβλιοπωλειου που προτιμας;

Φίλε (ή φίλη; ) Πιούζυ, δεν το ανέφερα για να μην θεωρηθεί διαφήμιση. Το όνομά του, νομίζω πως, είναι ΠΑΛΑΙΟΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ και είναι στην οδό Άστιγγος, ακριβώς δίπλα στην ιρλανδέζικη μπυραρία James Joyce. Βέβαια, είκοσι μέτρα παρακάτω υπάρχουν και άλλα δύο παλιοβιβλιοπωλεία που μπορείς κι αυτά να τα επισκεφτείς. Απλώς το πρώτο είναι πιο τακτοποιημένο και μπορώ να σουλατσάρω πιο εύκολα μέσα για να ψάχνω βιβλία.

Φιλη. Νομιζω καταλαβα ποιο λες. Εχει μεσα και σκαμνακια θαρρω και καθεσαι και ψαχουλευεις με την ησυχια σου. Και εκει στο ταμειο εχει -αν θυμαμαι καλα- αφισες απο παλιους τραγουδιστες.

Για Θεσσαλονίκη, το παλαιοβιβλιοπωλίο στη Σβώλου (ανάμεσα Αγγελάκη και Εθνικής Αμύνης) λέγονταν παλιά Ex Libris, τώρα όμως η ταμπέλα γράφει κάτι για Αρμένικο Πολιτιστικό Σύλλογο. Στο εσωτερικό πάντως δεν έχει αλλάξει. Όσο για τις τιμές, τι να πώ, μου φάνηκαν χαμηλές για αυτά που πήρα. Είχα βρει πιο παλιά και εκείνες τις δερματόδετες εκδόσεις του Λουντέμη, αλλά μου είπε ο υπεύθυνος πρόσφατα ότι τις πούλησε όλες.

αλλά μου είπε ο υπεύθυνος πρόσφατα ότι τις πούλησε όλες.
Και δεν ηταν σε μενα?μα ειναι δυνατον? :ρ εγω πηγα για Καββαδεια εκει και μου ζητουσε πανω απο 40 ευρω...Καθως και σε οσα τυχαια πηρα στα χερια μου...Ενω στις Αθηνας που ετυχε να βρεθω (Μοναστηρακι) η τιμες ηταν στο μεγιστο 6-7 ευρω...Σε οσα ειδα εγω τουλαχιστον.....

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
το Μοναστηράκι, ακόμα κι όταν είναι ακριβό, είναι πολύ πιο φθηνό από τα παλαιοπωλεία τής Θεσσαλονίκης.

Να προσθέσω το SECONDHAND BOOKS, επί της οδού Ραγκαβή 53, στο Γκύζη (πίσω από τον Άρειο Πάγο). Πραγματικά προσεγμένος χώρος και με αυστηρή θεματική κατηγοριοποίηση των βιβλίων σε πολύ ωραίες βιβλιοθήκες (και όχι στοιβαγμένα και σκονισμένα σε πάγκους και ράφια).

(μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση, γιατί είναι μακράν το πιο ωραίο παλαιοβιβλιοπωλείο που έχω πάει - καμία σχέση με αυτά του κέντρου που μοιάζουν με αποθήκες. καθαρότατος χωρος, με καλό φωτισμό και βιβλιοθήκες καλύτερες κι από μερικά firsthand βιβλιοπωλεία!)

Last edited:
Ωραίος επίδοξε, έψαχνα παλαιοβιβλιοπωλείο που να μην είναι στο κέντρο, και απο εκεί περνάω συνέχεια. Για αυτό μου αρέσει το forum!!!!